מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה בגין רשלנות נהג משאית שנסע באופן פתאומי לאחור פגע ברכב ונמלט

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2018 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטענת התובעת התאונה ארעה בעת שהאוטובוס נסע אחרי המשאית ברחוב יהודה מכבי בתל אביב, החלה המשאית לפנות שמאלה לרחוב צירלסון , דבר שאילץ את האוטובוס לעצור שכן היא חסמה את הנתיב ולאחר מכן טרם השלמת הפנייה שמאלה החלה המשאית לנסוע לאחור, ללא מכוון וחרף צפירותיו של נהג התובעת היא המשיכה בנסיעה, פגעה באוטובוס והסבה לו נזק כמפורט בכתב התביעה.
מנגד טוענים הנתבעים שהתאונה ארעה בעת שרכב הנתבעים החל לפנות שמאלה מנתיב נסיעתו , הבחין הנתבע 1 כי עליו לבצע נסיעה לאחור לצורך סיום הפנייה שמאלה , עצר עצירה מוחלטת ועוזר הנהג שהיה עמו ברכב, יצא מהרכב על מנת לכוונו בנסיעה לאחור.
בשלב זה הגיח לפתע מאחור רכב התובעת ופגע ברכב הנתבעים בעודו עומד בעצירה מוחלטת, ובכך גרם להתרחשות התאונה.
נהג התובעת העיד באופן מפורט באשר לדרך שבה הוא נסע עובר לקרות התאונה, הוא סיפר שכאשר נסע ברחוב יהודה המכבי לאחר משאית הנתבעים, החלה האחרונה לפנות שמאלה לרחוב צדדי ולכן האוטובוס עצר מאחוריה והמתין שהיא תשלים את הפנייה שמאלה מאחר וחסמה את נתיב נסיעתו.
לעומת זאת גירסתו של הנתבע 1 לא הותירה עליי רושם חיובי, ניכר היה שהוא מנסה למלט עצמו מאחריות, נגלו סתירות בדבריו באשר לאופן ההתרחשות ולכן אני מוצאת לנכון לדחותה.
לצד זאת מושכלות יסוד בנזיקין הנם שבמסגרת הוכחת יסוד הנזק בעוולת הרשלנות, הכלל הוא כי על התובע להוכיח, בשלב הראשון, את הקפו ומידתו של הנזק שניגרם לו (תיחום הנזק), ובשלב השני, את שיעור הפיצויים לו הוא זכאי בגין הנזק שניגרם לו (כימות הנזק).
אעיר כי לפנים משורת הדין לא הפחתתי מהוצאות התובעת סכום המגלם הארכת דיון שלא לצורך בגין רכיב ימי ההשבתה שהתביעה בגינו הוגשה באופן לא מבוסס.
...
יוצא אפוא שהתחשיב שערך הכלכלן מתייחס לעלות השבתה של אוטובוס פרטני ללא כל קשר לנתונים הכוללים של מכלול האוטובוסים במצבה העודפת, המשמשים לצרכים של השבתה עקב תאונה.
על רקע כל המקובץ לעיל הגעתי כלל מסקנה שלא עלה בידי התובעת להוכיח את רכיב ימי ההשבתה הנתבע ותביעתה נדחית ביחס לכך.
סוף דבר אני מחייבת את הנתבעים לשלם לתובעת סך של 6,112 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה ועד לתשלום בפועל, אגרת בית משפט כפי ששולמה, שכר בטלת עדים כפי שנפסק במהלך הדיון ושכר טרחת עורך דין בסך של 1,500 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

תביעת המדינה לשיפוי הוגשה נגד שורה של גורמים: נגד לואי אלנשאש, אשר נהג ברכב הפיאט בו נסע נתנאל [להלן – לואי]; נגד הפול – המאגר הישראלי לביטוחי רכב, אשר ביטחה את הרכב במועד התאונה [להלן – הפול]; נגד קרנית, בשל טענות הפול כי לואי נהג ללא רישיון וללא ביטוח; נגד אילן טלקר, אשר נהג במשאית אשר פגעה ברכב בו נסע נתנאל [להלן –אילן]; ונגד כלל חברה לביטוח בע"מ, מבטחת המשאית [להלן – כלל].
לפי עדותו "את הרכב שלפניי לא ראיתי מתי הוא עקף את הרכב שעמד בצד הרכב שהתנגשתי בו ואז פיתאום ראיתי את הרכב אוטו בצבע שחור בלא אורות. עמד שם. זה שמעתי בדיעבד לאחר המקרה. אני לא ראיתי אותו בכלל ואז ארעה ההיתנגשות". משנשאל מדוע לא ראה את הרכב בו היתנגש השיב "כשראיתי אותו זה היה קרוב מדיי. ניסיתי לקחת שמאל ולברוח ממנו ולא הספקתי ולחצתי על הבלם אבל זה קרה מהר". עוד הוסיף שהרכב המסחרי שנסע לפניו הסתיר לו את שדה הראיה "ולא ראיתי לפניו כלום". אותו רכב עקף את הרכב החונה "אבל זה היה בשלב מאוד קרוב". בעדות נוספת שמסר ביום 27.11.07 מסר דברים דומים.
"עמדנו בצד הפעלנו 4 וינקרים ולואי שהוא היה הנהג יצא מהרכב ושם משולש על הכביש מאחור, ואחר כך חזר לרכב והמשכנו לשבת ולחכות שיביאו לנו דלק". בעודם יושבים וממתינים שמע את לואי צועק "וויי וויי וויי ניכנס בנו". נתנאל הביט במראה הפנימית וראה את הרכב הפוגע, משאית כבדה עם "גראפיטי כתום עליה", אך לא הספיק להמלט מהרכב.
על פי כתב האישום "הנאשם גרם לתאונת דרכים בכך שנהג רכבו ברשלנות, והיתנגש עם חזית רכבו בחלק אחורי של רכב פרטי... נהוג בידי אלנשאש לואי, אשר עמד בימין הדרך, עם אורות מהבהבים דלוקים. כתוצאה מהתאונה נדחף רכב הפיאט לימין הדרך עלה על המדרכה והיתנגש בקיר בנוי בימין הדרך...". אילן הודה בעובדות כתב האישום והורשע בעבירות שיוחסו לו. קרנית הוסיפה והביאה לעדות בבית המשפט את גב' דליה בן מרקו, מי שנקראה ע"י נתנאל סמוך לפני התאונה להביא דלק לחילוצם.
מן הראיות עולה תמונה ברורה שניתן לסכמה באופן הבא: נתנאל נסע ברכב הפיאט בו נהג לואי.
הפול וכלל אף הגישו לבית המשפט "הודעת הבהרה" לעניין צו קל-כבד בה נימסר כי "ככל ובתום ההיתדיינות בתיק הנידון תחול החבות לפצוי התובעת על הנתבעת 2, כי אז מסכימה הנתבעת 5 כי צו קל כבד יחול על הנתבעת 5 ובהתאם לכך, במסגרת ההיתחשבנות הפנימית שבין הנתבעת 2 לבין הנתבעת 5, תשיב הנתבעת 5 לנתבעת 2 50% מהסכומים בהם תחויב הנתבעת 2 כלפי התובעת בגין התאונה נשוא התיק הנידון". הפול מבקשת לחייב את כלל בפסק הדין במחצית מחיובה מכוח צו קל-כבד והתחייבות כלל.
...
סיכום כל האמור מוביל מסקנה כי החובה לשאת בנזקי הנפגע חלה על הפול.
מכל הטעמים הללו, דין טענת הפול להידחות.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, הגעתי למסקנה שהנתבעת 2, "הפול", היא החבה בפיצוי הנפגע, ולפיכך היא הנושאת במלוא החבות כלפי המדינה בהתאם למוסכם בפסק הדין החלקי.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2019 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

הנתבעת הגישה כתב הגנה שבו טענה כי התאונה קרתה בגלל רשלנותו של נהג התובעת מאחר והוא פשוט סטה מנתיב נסיעתו ופגע במיצובישי.
התובעת מתארת את התאונה בכתב התביעה כדלקמן: "ביום 1.9.17 סטה נהג הפוגעת מנתיב נסיעתו ברשלנות ובחוסר זהירות פגע ברכב וגרם לו לנזקים". התובעת מצרפת הודעה מטעם המבוטח על התאונה, חוות דעת שמאי, רישיון רכב ותמונות נזק.
היתקיים דיון בפני בשתי התביעות במסגרתן העידו עדי שני הצדדים והתרשמתי מעדויותיהם, באופן בלתי אמצעי.
עדות מוניר נהג האוטובוס העד הזה מתאר בפני את קרות התאונה כדלקמן: "אני נהגתי באוטובוס... בכביש 90 כביש הבקעה מדרום לצפון נסעתי לכיוון תחנת דקל פז ציפורה שם הייתי אמור לאסף נוסעים של אוטובוס שנתקע של החברה שלנו. בנסיעה שם באותו הכביש היו שתי משאיות שנאלצתי לנסוע אחריהן ולא הייתה לי אפילו אפשרות לנסות ולעקוף ואי אפשר לנסוע יותר מידי ... לפתע היה רכב... בניסיון לעקוף את השיירה, האוטובוס והמשאית... ממול הרכב שעקף בא רכב ממול.... בטרם הוא השלים את העקיפה, הוא חתך אותי ימינה כי רצה לחזור לנתיב הימני... הגיע לפניי וניסיתי לבלום אבל הוא פגע בי, לא יכולתי למנוע את התאונה". ראה עמ' 1 ש' 10-17.
עדות מיכאל נהג המיצובישי העד מתאר את היתרחשות התאונה כדלקמן: "נסעתי בכביש 90 ... יצאתי לעקיפה בכביש ישר, קו מקוטע. לפני שיצאתי לעקיפה היה אוטובוס לפני ולפני האוטובוס הייתה עוד משאית אחת וממול, במרחק של 2-3 קלומטר באה משאית. התכוונתי לעקוף קודם כל את האוטובוס, עקפתי את האוטובוס, האוטובוס היה קרוב למשאית, התכוונתי להמשיך ולעקוף את המשאית ואז האוטובוס יצא לעקיפת המשאית בעת שהייתי בעקיפה, הוא פגע לי בדלת האחורית, הזיז אותי...". עמ' 8 ש' 2-7.
בריחת נהג המיצובישי מהמקום ואיתורו במקרה בתחנת דלק מכרסמת גם היא במהימנות גירסתו.
...
על כן אני קובע כי עיקר האחריות רובצת על נהג המיצובישי ואני מייחס לו אחריות בשיעור של 80%.
תיק 36536-02-18 על פי חלוקת האחריות אני מקבל את התביעה חלקית ומחייב את הנתבעת לשלם לתובעת שיעור של 80% מסכום התביעה, דהיינו סל של 25,215 ₪ וכן הוצאו משפט סל של 750 ₪ ושכ"ט עו"ד סך של 4,000 ₪, ובסך הכול 29,965 ₪.
עפ"י החלוקה לעיל אני מקבל את התביעה חלקית ומחייב את הנתבעים לשלם באמצעות הנתבעת 2 הכשרת היישוב חברה לביטוח בע"מ לתובעת שיעור של 20% מהסך של 29,757 ₪, דהיינו סך של 5,951 ₪, הוצאות משפט סך של 750 ₪ ושכ"ט עו"ד סך 1,800 ₪ ובסך הכול 8,501 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2019 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

לטענתן, בשעה שנסעה תובעת 1 - הנהגת מטעמן, בנתיב השמאלי כדין, השתלבה לפניה משאית הנתבעים שהגיעה מימין, האטה ועצרה.
לפתע, נטש נהג המשאית את המשאית ונמלט מהמקום.
לטענתו, פגע רכב התובעות במשאית מאחור בשל רשלנות ואי שמירת מרחק מצד תובעת 1 שנהגה ברכב התובעות, וכך התרחשה התאונה שהנה כולה באחריות תובעת 1.
לאחר שהמשאית נעצרה יצאה תובעת 1 מהרכב, התברר לה שבמשאית לא היה נהג, היא ראתה שוטרים במקום והבינה שהמשאית הדרדרה כיוון שהנהג ברח ממנה מבלי שהרים את בלם היד, המשאית הייתה גנובה, והיה במקום מרדף משטרתי אחריו.
בהמשך שינה וציין כי "הגיע שוטר ועברתי לצד ימין". את התמונה שצלמה תובעת 1 לאחר התאונה בה נראית המשאית בנתיב השמאלי ולא בנתיב הימני, כשבכביש רכבים נוספים, לא הצליח נתבע 1 להסביר באופן המניח את הדעת ומתיישב עם גירסתו.
...
משלא עמדו התובעות בנטל, דין התביעה נגד נתבע 3 להידחות.
ביחס לגובה הנזק צירפו התובעות חוות דעת שמאי ומסמכים מתאימים אשר לא נסתרו והם מקובלים עלי, למעט רכיב הפסד הנחת היעדר תביעות שלא הוכח, ועל כן התביעה ברכיב זה נדחית.
התביעה נגד נתבע 3 נדחית.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2019 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

לפתע, נסעה המשאית לאחור ופגעה ברכב התובעת, הגם שהתובעת צפרה למשאית וניסתה להסב תשומת הלב לרכבה.
לטענת התובעת, הנתבע 3 התרשל בכך שניכנס מלכתחילה למסלול המיועד לרכבים פרטיים ולא למשאיות  וכן התרשל באופן שבו נסעה המשאית לאחור.
  הנתבעים אינם חולקים על כך שרכב המשאית אכן נסע לאחור במועד הנטען בכתב התביעה, אולם לשיטתם המשאית לא פגעה ברכב הנתבעת ולא גרמה לה נזק כלשהוא.
הוסיפה התובעת ואמרה, כי היא לא יכלה בעת התאונה לצאת מן הרכב, הנתבע לא עצר ולא אמר לה דבר אלא נימלט מן המקום בכביש ההיקפי של וינגייט.
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים ואת העדויות שנשמעו בפניי ולאחר שעיינתי בראיות שהוגשו מטעם הצדדים, לרבות תמונות הרכבים המעורבים בתאונה, אני מעדיפה את גרסת התובעת על פני גירסתו המכחישה של הנתבע 3, וקובעת שהאחריות לתאונה מוטלת על נהג המשאית, כל זאת נוכח עקרי הטעמים הבאים: התרשמתי לחיוב מעדותה של התובעת ואני נותנת בה אמון.
נוכח המהירות האיטית יחסית בה בוצעה הנסיעה לאחור, בהחלט ייתכן שהמשאית, המהוה כלי כבד, לא נפגעה באופן שהותיר עליה סימנים, חרף המגע ברכבה הפרטי של התובעת.
...
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים ואת העדויות שנשמעו בפניי ולאחר שעיינתי בראיות שהוגשו מטעם הצדדים, לרבות תמונות הרכבים המעורבים בתאונה, אני מעדיפה את גרסת התובעת על פני גרסתו המכחישה של הנתבע 3, וקובעת שהאחריות לתאונה מוטלת על נהג המשאית, כל זאת נוכח עיקרי הטעמים הבאים: התרשמתי לחיוב מעדותה של התובעת ואני נותנת בה אמון.
נוכח האמור עד כה, אני קובעת שהתאונה ארעה כתוצאה מכך שבעת שהתובעת שהתה באזור מכון וינגייט ובעת שרכבה היה במצב עמידה, נסע הנתבע 3 במשאיתו לאחור בצורה בלתי זהירה, ללא מכוון, ופגע ברכבה של התובעת.
מנגד, לא הציגה התובעת ראיות באשר לנזק שהוגדר "אובדן זמן, עגמת נפש וטרחה". בהמשך לזאת, אני קובעת שהוכח בפניי כי כתוצאה מהתאונה נגרם לתובעת נזק בסך של 11286 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו