בתאריך 1.12.19 רכש בן זוגה של התובעת, עבורה, רכב משומש מסוג רנו (מ.ר 50-580-52).
הנתבעת טוענת, בתמצית, כי בין הצדדים נחתם הסכם המסדיר את מערכת היחסים החוזית ביניהם, לבן הזוג ניתנה אפשרות לבדוק את הרכב עובר לרכישתו, הוא אף חתם על טופס גילוי נאות כמתחייב על פי הדין, ובכל מקרה לא הובטחה אחריות לרכב שהוא רכב בן 7 שנים אשר לו 130,000 ק"מ (עמ' 3 שו' 12-13).
בנוסף, בן הזוג חתם את הצהרה נפרדת לפיה הוא מאשר שקבל את הרכב לחזקתו "לאחר שהרכב נבדק על ידי או על ידי מומחה מטעמי ונימצא תקין לשביעות רצוני" (ראו הצהרה שצורפה לכתב התביעה).
נוהג זה לא הוכח, בעוד שבהסכם הוסכם במפורש כי "ידוע לו [לקונה – הערה אינה במקור. מ.א.ק] כי אין ולא קיימת כל אחריות של המוכר לטיב הרכב ו/או כל אחריות לפגם מולד שלא ידוע בעת חתימת הצדדים על ההסכם". זהו ההסכם בין הצדדים, וכל טענה בעל-פה (כטענת בן הזוג שניתנה אחריות לחלקי הרכב) הסותרת את הכתב, דינה להדחות.
...
לאחר שעיינתי בתיק בית המשפט, שמעתי את התובעת ובן זוגה ואת בעליה של הנתבעת, דין התביעה להידחות.
נוהג זה לא הוכח, בעוד שבהסכם הוסכם במפורש כי "ידוע לו [לקונה – הערה אינה במקור. מ.א.ק] כי אין ולא קיימת כל אחריות של המוכר לטיב הרכב ו/או כל אחריות לפגם מולד שלא ידוע בעת חתימת הצדדים על ההסכם". זהו ההסכם בין הצדדים, וכל טענה בעל-פה (כטענת בן הזוג שניתנה אחריות לחלקי הרכב) הסותרת את הכתב, דינה להידחות.
לאור כל האמור לעיל, דין התביעה להידחות.