תביעה כספית בסך של 322,894 ₪, שהוגשה לאחר ביטול חוזה לרכישת נכס מקרקעין בשטח של 12,857 מ"ר, הידועים כגוש 3, חלקות 1087, 310, 214, ו- 117, בבית סוריק, הר אדר (להלן- "המקרקעין").
עו"ד מועלם השיבה בחקירתה הנגדית שהתובע הציג את עצמו בפניה כאיש עסקים מנוסה, הרוכש נכסי נדל"ן בארץ ובחו"ל. התובע הסביר לה שהוא סומך על רותי, אשר בדקה את העסקה ביחד עם בחור בשם דוד אפרתי, העוסק בתחום זה באיזור ירושלים.
עמד על כך בית המשפט העליון בפסק דינה של כב' השופטת ד' דורנר בע"פ 1075/98 מדינת ישראל נ' אופנהיים, פ"ד נד (1) 303 -
"הינה-כי-כן, לקוחות שמסרו לעורכי-דינם ייפויי-כוח לקבל בעבורם כספים, זכאים לבדם להנות מן הכספים. ואילו עורכי-הדין, שלוחי הלקוחות – הגם שמבחינה פורמלית הפכו לבעלי הכסף – אינם רשאים להשתמש בכסף או ליטול מתוכו את שכר טירחתם ואת החזר הוצאותיהם, אלא אם קיבלו לכך הסכמה מפורשת מן הלקוחות. על עורכי-הדין אף להעביר ללקוחותיהם, בהקדם האפשרי, כל סכום שהגיע לידיהם בעבור הלקוחות. ראו: סעיף 13(א) לחוק הנאמנות, תשל"ט-1979, האוסר על נאמנים להפיק לעצמם טובת הנאה מנכס הנאמנות; סעיף 8(4) לחוק השליחות, האוסר על שלוחים לקבל טובת הנאה בקשר לנושא השליחות שלא בהסכמת השולחים".
המיגבלה על זכות העכבון לטובת עורך- הדין מוגבלת כאמור לפרק זמן בן 3 חודשים להגשת תובענה בגין שכר הטירחה.
...
סיכום
אשר על כן אני דוחה את התביעה ככל שהיא מופנית כלפי המוכרת, וכפועל יוצא אני דוחה גם את ההודעה לצד השלישי.
אשר לתביעה נגד עו"ד מועלם, נדחית בזאת התביעה בגין רשלנות מקצועית, יחד עם זאת אני מקבלת את התביעה בעניין שכר הטרחה וההוצאות.
נוכח ההליכים הממושכים שהתנהלו בתיק, ישלם התובע למוכרת את הוצאותיה, לרבות שכר טרחת עו"ד, בסך כולל של 35,000 ₪.