לפניי תביעה לפינוי הנתבעת מחנות, המצויה בבניין ובו משרדים וחנויות ואשר ממוקם ברחוב החבצלת 4 בירושלים (להלן: "החנות" ו"הבניין").
סעיפי החוק העוסקים בעילות הפינוי מחייבים את הבעלים להעמיד לדייר סידור חלוף, לאחר פניה מתאימה בכתב – וראו פניות ב"כ התובעת שצורפו לכתב התביעה ולתצהיריה.
בהנתן צורך הבעלים בפנוי לצורך אפשור פרויקט המלון, ועילות הפינוי שנידונו לעיל, יש לבחון את טיב הסידור החלוף שניתן להעמיד.
מכאן לקריטריון שיאמוד השמאי: לפי הפסיקה, וכך חיוו דעתם גם שמאי הצדדים, מקובל לפצות דייר מוגן המפונה באופן כפוי, בסכום שווה ערך לארבעה שלישים משווי הנכס בבעלות מוגנת: סכום המשקף הן את דמי המפתח והן הוצאות הכרוכות במעבר.
השיקול מנגד, כפי שהוצג בפסיקה (ע"א (ת"א) 2516/02 שינפלד נ' מונדרי (9.12.05), אושר ברע"א 847/06 (20.7.06), שם לגבי דירת מגורים) הוא החשש כי "דייר מוגן יכול שיסרב לכל הצעה לדיור חלופי בציפייה כי בסופו של יום יוענק לו פיצוי כספי אשר יאפשר לו לרכוש דירה בבעלות מלאה, ולכך אין ליתן יד". בחינת האפשרות לפצוי בשווי בעלות והיכולת לאתר נכס חלופי נעשית, איפוא, גם בשים לב לעמדת הדייר המוגן.
...
מהטעמים שיובאו בפסק הדין החלקי, אני סבור שיש להורות על פינוי הנתבעת מהחנות, כנגד סידור חלוף בכסף.
לכן, הטענה בנושא נדחית.
לסיכום, אני קובע שיש להורות על פינוי הנתבעת מהחנות, בכפוף לדמי פינוי ששיעורם ייקבע לאחר קבלת חוות דעת שמאי שימונה מטעם בית המשפט.
למטרה זו אני ממנה את השמאים יאיר ידיד ועמית בירן.