מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה בגין עמלות תיווך במכירת אריזות

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בירושלים ת"א 53710-10-12 ל.ש.י. מוצרי בידוד ואריזה בע"מ ואח' נ' סילד אייר (ישראל) בע"מ בפני כב' השופטת יעל ייטב, סגנית הנשיא התובעים 1.ל.ש.י. מוצרי בידוד ואריזה בע"מ 2.עידן דוד שפר ע"י ב"כ עו"ד סטיב ורדי הנתבעת סילד אייר (ישראל) בע"מ ע"י ב"כ עו"ד יאיר זלנפרויד פסק דין
מבוא תביעה כספית בסכום של 1,469,987 ₪ (על פי כתב התביעה המתוקן), בגין הפרת הסכם בהמנעות מתשלום עמלות, וכן תביעה לפצוי בגין נזקים שנגרמו כתוצאה מהפרת ההסכם האמורה: לתובעת, בשל קריסתה הכלכלית שנגרמה על פי הנטען בשל אי תשלום העמלות, ולתובע, בשל פגיעה במוניטין שלו.
לטענת התובעת היא זכאית לעמלות גם על מוצרים שאותם רכשה, כפי שהיא זכאית לעמלות בגין תיווך בעיסקאות בין הנתבעת לבין לקוחות, עיסקאות שבהן המכירה מתבצעת במישרין על ידי הנתבעת ללקוחות.
...
קשיים כלכליים או נזקים לתובעים התובעים טענו כי העמלות ששולמו לתובעת פחתו החל בשנת 2007 (בין היתר על יסוד מכתבו של רואה החשבון), ותלו את האשם בהתנהלותה של הנתבעת, ואולם עצם קיומם של קשיים כלכליים של התובעת אינו מעיד על אי תשלום עמלות כנדרש ובהתאם לסיכום בין הצדדים.
אשר על כן אני דוחה את התביעה.
התובעים ישלמו לנתבעת את הוצאותיה, לרבות שכר טרחת עו"ד, בסכום כולל של 15,000 ₪, וזאת בתוך 30 ימים מיום המצאת פסק הדין לבאי כוחם של הצדדים, שאם לא כן יישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית כדין עד יום התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

תביעה זו עניינה בתשלום עמלת תיווך בגין עסקה של מכירת מניות בחברה.
בית המשפט ביושבו על המדוכה בוחן את השאלות המרכזיות הדורשות הכרעה בתיק זה, ושואל את עצמו - האם עסקת מכר מניותיו של נתבע 3 בנתבעת 1 הנה בגדר ״השקעה״ המזכה את התובעת בדמי תיווך, מהי חלקה של התובעת בעסקת מכר המניות, אם בכלל, והאם ניתן לקבוע כי הייתה שותפות או הסכם מחייב בין התובעת לנתבעת 4 באשר לחלוקת העמלה בגין העסקה.
למען השלמת התמונה, בהמשך הדרך, הסתבר כי לא עלה בידי התובעת למצוא משקיע, ובין נתבעת 4 לבין נתבע 1 נחתם הסכם תיווך שני (נספח י"ב לתצהיר התובעת) בו סוכם, בין היתר: "החברה העוסקת בפתרונות אריזה מעוניינת להשתמש בשירותי Business Harmony בכדי שזו תפעל על מנת לאתר עבורה שותפים אסטרטגים לקידום פעילות החברה/משקיעים שישקיעו בחברה ו/או בפתוח מוצרי החברה/צדדים שלישיים שירכשו מהמוצרים/השירותים המסופקים/שבפיתוח החברה (להלן: "המשקיעים").
...
הנתבעים וצד ג', דוחים את טענות התובעת, ולשיטתם, דין התביעה נגדם להידחות, בין אם על הסף ובין אם לגופה.
לאור הראיות שהובאו בפניי, ולאחר ששמעתי את הראיות לא מצאתי לנכון לחייב את הנתבעים 1 ו- 2, כפי שפורט לעיל.
בנסיבות העניין, דין התביעה כנגד הנתבעים 1-2 להידחות, לפיכך, תישא התובעת בהוצאות נתבעים 1 ו- 2, ובשכ"ט עו"ד בסך כולל של 20,000 ₪.
לאור התוצאה אליה הגעתי, לאחר ששמעתי עדויות ועיינתי בראיות, לא ראיתי לנכון ליתן צו למתן חשבונות.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2018 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

ביום 14.4.16 שלח הנתבע 2 לתבוע תמונות של פנים הדירה ופרוט של השיפוצים הדרושים תוך פרוט עלויות שפוץ , בנוסף לדמי עמלת תיווך בגין השכרת הדירה לשוכר אשר לטענתו אותר על ידו ואשר הובטח לתובע כי ייכנס לדירה מיד בתום השפוץ ולאחר חופשת הפסח.
הנתבע 2 העיד בסמוך- "שני הטלפונים שלי, אני לא תיווך יסודות, לא היתה לי הרשאה לתלות את השלט, עשיתי זאת על דעת עצמי, הייתי בקורס וביקשתי שידפיסו לי שלטים ותליתי על דעת עצמי. עשיתי זאת בלי ששרון יידע, בלא הסכמתו. מעולם לא הסתובבתי עם שרון, אני היתה לי אינטרקציה איתו ישירה, ללא קשר לשרון, לשאלת בית המשפט, לא יכול להגיד בודאות אם הייתי ביחד עם שרון והתובע ביחד. יכול להיות שבאחת הדירות הייתי עם שרון והתובע." ובעמ' 2 לפרוטוקול- "לא יכול להגיד בודאות אם הייתי ביחד עם שרון והתובע יחד. יכול להיות שבאחת הדירות הייתי עם שרון והתובע." זאת ועוד, בדף הפייסבוק של הנתבעת 1 מיום 20.7.16 מפורסמת דירה למכירה והמפנה למספר הנייד של הנתבע 2 (ראה נספח א לכתב התביעה) הנתבע 2 מצולם עם תג של הנתבעת 1 גם ביום 4.7.16.
התובע הודה כי אכן נערך שפוץ בדירה "השפוץ הסתיים בפסח" (עמ' 3) וסכום זה גם לא נתבע ולכן הריני קובע כי אינו זכאי להחזר.
ניקיון והחזרה לכשירות וכן אריזת ציוד שוכר אלמוני-350 ₪.
...
הנתבע 2 העיד בעמ' 4 לפרוט': "הוא לא נתן לרועי מפתח, אני נתתי לו אחרי 10 ימים, בחודש ספטמבר." לאחר שעיינתי בטענות ובנספחים השונים (נספח יג הכולל תמונות בקשר לציוד, נספח ח' ו-כ' בקשר לחשבון החשמל), נכון יהיה לקבוע כי הדייר רועי ו/או צד ג' מטעמם של הנתבעים התגוררו בדירה כחודשיים אוגוסט-ספטמבר ולפיכך יש לחייב את הנתבעים בסכומים הבאים: תשלום דמי שכירות לחודשיים בסך 4,000 ₪.
מנעולן- התובע העיד בעמ' 3 לפרוט': "אני נתתי לו מפתח לפתוח את הדלת, האנשים הגיעו ולא יכלו לפתוח כי המפתח לא תאם, הוא החליף מנעול, בפעם השנייה הבאתי מנעולן, יש לי חשבונית. אני מציג תמונה של מנעולן מחליף את דלת הכניסה – סומן ת/1." לפיכך הריני מורה כי הנתבעים ישלמו לתובע סכום בסך 340 ₪.
סיכום מכל המקובץ הריני קובע כי הנתבעים ישלמו לתובע ביחד ולחוד סכום בסך 12,622.7 ₪ וכן הוצאות משפט בסך של 1,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

לדבריו, סוכם כי מרווחיו יקבל הנתבע 15% עמלת תיווך.
הוד אחזקות מכרה לאחר מכן את כלל אחזקותיה לחברת "וואן שירותי תוכנה". לטענת התובע, כתוצאה מהמכירה וכן חלוקת דיבידנדים לבעלי מניות, הושג רווח לקבוצה בסך 3.4 מיליון ש"ח. התובע טוען כי הוא זכאי ל- 50% מהרווח, כלומר 1.7 מיליון ₪, ולאחר ניכוי עמלה לנתבע עליה הוסכם כאמור, סך 1.47 מיליון ש"ח. בנוסף זכאי התובע לדבריו להחזר הון עצמי שהשקיע וטרם קיבל, בסך 600,000 ₪.
בהמשך בוצעה הפרדה תאגידית בין השניים, באופן שבו מר בז'יז'נסקי נשאר בעל מניות יחיד בהוד אריזות, ומחצית ממניות הוד אחזקות שבידי הוד אריזות הועברו לחברת סאלי אחזקות בע"מ (להלן - "סאלי אחזקות"), המצויה בבעלות מלאה של הנתבע.
יודגש, העניין העובדתי המרכזי שיש לברר בקשר למחלוקת נשוא התביעה הנה, מה הייתה ההסכמה בין הצדדים ביחס לחלקו של התובע ברווחים שיתקבלו מעיסקת כלנית, האם חלקו של התובע יתקבל מהרווח שצמח ממכירת מניות כלנית אצל קבוצת המשקיעים כולה או שמא יש לחשב את חלקו מתוך ריווחי הנתבע בלבד.
...
לפיכך, עתירה זו נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום צפת נפסק כדקלמן:

" מן הכלל אל הפרט עיון בטענות כתב התביעה מעלה טענת התובע להתחייבות הנתבעים (שניתנה בע"פ) לשווק ולמכור את הפרי שיקטוף ממטעיו בעונת 2019 ויעביר אליהם, שזיף ואגס, במחיר אשר יהיה כדאי יותר ויותיר בידיו בסופו של יום, תמורה גבוהה יותר בגין הפרי, מזו שהוא מקבל במסגרת שיווק הפרי מבית האריזה עמו נהג לעבוד.
עוד טען התובע כי אחת ההבטחות הייתה לתשלום תמורת הפרי במזומן, הואיל והנתבעים פועלים, בין השאר, בשיטה של "מכירה ישירה" מבית האריזה, כך שנמנעת בגין שיטת מכירה זו עמלת השיווק המקובלת ופער התיווך.
...
ככל וכוונת התובע בטענותיו בבקשה, כי במסגרת סעיף 12 לכתב התביעה כלל טענות ל"מתן חשבונות", אינני מקבל הטענה.
מכל אלה עולה שדין הבקשה ל"מתן חשבונות" - להידחות.
סוף דבר: על הנתבעים לגלות לתובע המסמכים כמפורט בהחלטה זו, בפרק גילוי המסמכים, וזאת תוך 21 ימים מקבלת החלטה זו לידיהם.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו