מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה בגין נפילה עקב נהיגה במהירות מופרזת

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הגם שנפלו סתירות בחלק מן הדברים שמסר התובע, אין לשכוח שהתיק היתנהל שנים רבות לאחר התאונה, כאשר הנתבעת נטלה חירות לעצמה להגיש כתב הגנה כשנתיים לאחר הגשת התביעה.
גם בקשה למשפט חוזר בעבירה זו נדחתה, שעה שבית המשפט העליון קבע, שהבקשה מוגשת אך בשל המצוקה אליה נקלע המבוטח בעקבות תביעת הפיצויים.
הווה אומר ההליך כולו בוטל בלא קשר להליך הגשת תביעת הנזיקין בתיק זה. שם המבוטח נהג בתוך תקופת הפסילה שהייתה ידועה לו. בעיניינו הוטלו על התובע חודשיים פסילה בלבד באוקטובר 2011, התאונה דנן אירעה פרק זמן ממושך לאחר מכן באוגוסט 2012, והביטול נעשה רק בשנת 2013, כאשר בגין התאונה פנה התובע למישטרה ואין אינדיקאציה שהודע לו שהוא פסול מנהיגה.
יודגש שהדופי המוסרי של העבירה שיוחסה לתובע, נהיגה במהירות מופרזת, שדינה חודשיים פסילה, אינה מצדיקה גם היא שלילת הכסוי הבטוחי פרק זמן כה ממושך לאחר מכן, במיוחד כאשר אין חולק שפסק הדין שמודיע לתובע על הפסילה חזר בחיווי "לא נידרש" וכאשר אין ראיה להמצאת הדו"ח וכתב האישום כדין.
...
סוף דבר כמפורט ארוכות לעיל דינה של התביעה להתקבל.
בית המשפט האזרחי, אינו מחליף את שיקול הדעת של התביעה הפלילית ואת שיקול דעת השופט בתיק התעבורה – שניהם באו לידי מסקנה שבנסיבות שהוצגו להם פסק הדין וכתב האישום לא ראוי שיעמדו על כנם.
אחר האמור לעיל, הנתבעת תשלם לתובע סך של 22,000 ₪ בצירוף שכר טרחה בשיעור של 15.21% מן הפיצוי שנפסק, והחזר אגרה בצירוף ריבית והצמדה ממועד התשלום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

נטען כי התובעות אינן יודעות את הסיבות לתאונה אשר מתיישבות יותר עם המסקנה שהנתבע לא נקט באמצעי זהירות סבירים; כי בנסיבות חל הכלל "הדבר מדבר בעד עצמו"; כי על הנתבע הראיה להוכיח כי לא התרשל; וכי התאונה אירעה בשל רשלנותו הבלעדית או המכרעת של הנתבע ובשל הפרת חובות חקוקות מצידו.
כן הוכחשה הטענה בדבר קיומו של מפגע כלשהוא במקום התאונה ונטען כי התאונה אירעה באשמתו הבלעדית של הנתבע אשר נהג בחוסר זהירות ובמהירות מופרזת, ואף הודה בעבירות המיוחסות לו בכתב האישום במסגרת ההליך הפלילי.
בנוסף נטען, כי הטענה כי זרימת מי ביוב בכביש היא שגרמה לתאונה אינה מבוססת, וכי אף אם היה בה ממש, הרי מדובר ביום גשום בו ממילא נדרשה מנהג רמת זהירות מוגברת בנהיגתו בשל סכנת החלקה.
ראו לעניין זה עמ' 2, שורות 41-43 להודעת הנוסע מר בישר במישטרה: "ש. אם הייתם נוסעים לאט יותר גם הייתם עוברים לנתיב הנגדי וגורמים לתאונה?" ותשובתו: "ת. לא. אני לא יכול להחליט על המהירות לא אני הייתי הנהג. אם היינו נוסעים לאט יותר היינו נשארים בנתיב שלנו. אם היינו נוסעים יותר לאט לא היינו עושים תאונה." (ההדגשה אינה במקור) דבר נסיעתו של הנתבע במהירות עולה גם מהודעת נהג הפולקסוואגן, מר ג'ובראן סאמר, במישטרה מיום 12/2/17, עמ' 2 שורה 12: "אני חושב שהוא הגיע במהירות גדולה מאוד."; וכן מהודעת מר עאלם סלים במישטרה מיום 22/2/17, עמ' 1, שורה 14: "נסע יחסית מהר בין 60-70 קמ"ש." לנוכח כל האמור לעיל, דין התביעה נגד הנתבע - להיתקבל, ודין ההודעות לצדדים שלישיים -להדחות.
...
הנתבע ישלם לתובעות סך של 144,681 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה ועד ליום התשלום בפועל.
כמו כן, ישלם הנתבע לתובעות הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 15,000 ₪ ובנוסף החזר אגרה ששולמה.
הנתבע ישלם לכל אחד מהצדדים השלישיים הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 7,500 ₪ (במצטבר לשלושתם 22,500 ₪).

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום בית שאן נפסק כדקלמן:

הוא לא הוכיח כי מה שגרם להחלקתו הוא אותו כתם השמן, ומאחר ונראה כי רכבו החליק, והגם אם אקבל את גירסתו, נראה שהיו רכבים נוספים שלא החליקו דוקא בשל כתם השמן אלא בשל נהיגה מופרזת, כפי שעולה מפס"ד שניתן במסגרת תא"מ 21781-05-19 (ראה: סעיף 22 לפסק הדין), ומשכך המסקנה המתבקשת משלא הוכח אחרת, כי הנהג ברכב הנתבעות לא נסע בזהירות המתבקשת, לא היה ער מספיק לתנאי הדרך ואף לנעשה בכביש ויכול היה למנוע את התאונה כפי שעשו רכבים אחרים, ומשכך האחריות לקרות התאונה רובצת לפתחן (ראה בעיניין זה: 11088-05-17 לעיל) הנתבעות מבקשות להסתמך על פסקי הדין בהליכים שהתקיימו בבתי המשפט בירושלים ובתל אביב, כעילה לדחיית התביעה כנגדן.
טענה הזוכה לחזוק, במיוחד ביחס לתא"מ 46825-06-17, אשר שם צורף רק פס"ד שניתן לפי סעיף 79א ולא ידוע מה היו טענות הצדדים שם. מעבר לכך, במסגרת תא"מ 21781-05-19 נפסק, בין היתר : "בשים לב, כי חלק מהמכוניות שנקלעו לתאונה, לא החליקו בשל כתם השמן, אלא בשל נהיגה במהירות מופרזת (כך לדוגמא עולה מת/2 הודעת מר ישראל רוסתמי, שהבהיר כי הוא סטה עם רכבו כדי לא לפגוע ברכב הצלה שעמד על הכביש ורכב מאחוריו שנסע במהירות מופרזת, פגע ברכב ההצלה ונהדף עליו)...
...
הטענה לרשלנות העירייה מצד התובעות שם הינה, שהעירייה התרשלה בתחזוקה של הכביש וזאת בין היתר, בהינתן כי לא סילקה את המפגע, לא הציבה מחסום וכיוצ"ב, אך זה לא קשור לכך בענייננו, שנהג שנוסע צריך להוכיח שהחליק על כתם שמן זה ובאיזה מהירות נסע, וזאת כאמור לא עלה בידי הנתבעות כאן להוכיח , כי רכבן בכלל החליק מכתם השמן וכי הוא נסע במהירות סבירה, כאשר כאמור לעיל לא שוכנעתי כי אביגדור נסע במהירות סבירה.
בענייננו, לא מצאתי לנכון להשית על התובע לא אשם תורם ובטח ובטח שלא אשם תורם מקים אחריות, הואיל ושוכנעתי שמתוקף תפקידו הוא עצר את הרכב בצורה בטוחה עם מהבהבים אדומים, והגם אם העמיד את רכבו באמצע הכביש בכדי ליתן עזרה לפצועים, הרי שהוא עצר במקום היחיד בו יכל לעצור ובצורה בטיחותית.
בסיכומו של דבר, אני מחייבת את הנתבעות לשלם לתובע, ביחד ולחוד, סך של 15,831 ₪, בצירוף שכ"ט עו"ד בסך של 4,500 ₪ ואגרות משפט.

בהליך תיק תת"ע אדום (תתע"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום לתעבורה בחדרה תתע"א 4148-01-21 מדינת ישראל נ' זיבק תיק חצוני: 10251772918 מספר בקשה:5 בפני כבוד השופטת עידית פלד מבקש יזן זיבק ע"י ב"כ עו"ד עפיף אברהים משיבה מדינת ישראל שלוחת תביעות תעבורה חדרה החלטה
לפיכך, נפל פגם בהתנהלותו של המבקש, כשלא טרח לברר מתן החלטה בבקשת הדחיה שהגיש, ומשלא עשה כן, אין לו להלין אלא על עצמו.
גם העונש שהושת על המבקש (6 חודשי פסילה בפועל בנכוי 30 ימי פסילה וענישה נלווית) הנו סביר, בהיתחשב ברף החריגה מן המהירות המותרת (183 קמ"ש במקום 110), ובעברו התעבורתי הכולל הרשעות חוזרות בגין עבירה של נהיגה במהירות מופרזת; ואין בו כדי להקים חשש לעיוות דין.
...
מעבר לדרוש, אני סבורה כי יש לדחות את הבקשה גם לגופה.
אשר לתנאי השני, אני סבורה כי גם תנאי זה לא מתקיים בענייננו.
המבקש קיבל את יומו בבית המשפט והוא לא ניצל אותו מטעמים התלויים בו. לפיכך, הבקשה נדחית, ללא צורך בדיון במעמד הצדדים (רע"פ 8427/17 מדינת ישראל נ' אמנון סאלם (פורסם בנבו, 25.03.2018); ע"פ 4808/08 מדינת ישראל נ' שרון מנחם (פורסם בנבו, 06.01.2009)).

בהליך תיק תעבורה (תת"ע) שהוגש בשנת 2023 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

סעיף 130(ח) לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], התשמ"ב-1982 (להלן: החסד"פ) קובע, כהאי לישנא: "נגזר דינו של הנאשם בחטא או בעוון שלא בפניו, רשאי בית המשפט, על פי בקשת הנידון, לבטל את הדיון לרבות את הכרעת הדין וגזר הדין אם ניתנו בהיעדרו, אם נוכח שהייתה סיבה מוצדקת לאי התייצבותו או אם ראה שהדבר דרוש כדי למנוע עוות דין בקשה לפי סעיף קטן זה תוגש תוך שלושים ימים מהיום שהומצא לנאשם פסק הדין אולם רשאי בית המשפט לידון בבקשה שהוגשה לאחר מועד זה אם הבקשה הוגשה בהסכמת התובע". בהיעדר הסכמת תובע דין הבקשה להדחות.
"המונח 'עוות דין' פורש בפסיקתו של בית המשפט העליון כמקרה שבו תוצאת המשפט הייתה יכולה להיות שונה עקב פגם מסוים שנפל בהליך... או במקרה שבו נפל בהליך פגם פרוצידוראלי כה חמור היורד לשורשו של עניין עד שקמה חזקה שניגרם עוות דין ללא צורך בהצבעה על קשר סיבתי בין הפגם לתוצאה". נקבע כי טענות בדבר קיומו של עוות דין, מבלי להניח תשתית ראייתית בעלת משקל לתמיכה בטענה, לא יובילו, ככלל, לבטלותו של פסק הדין, בעילה זו..
למעלה מן הצורך אוסיף כי מעיון בעברה התעבורתי עולה כי המבקשת אוחזת ברישיון נהיגה משנת 2012 ולחובתה 3 הרשעות קודמות בעבירות חמורות ביניהן עבירה של נהיגה במהירות מופרזת מעל 51 קמ"ש בגינה נפסל רישיונה והוטלה עליה פסילה מותנית, עבירת מהירות נוספת ועבירת עקיפה תוך חציית קו הפרדה רצוף אשר בגינה הוטלה עליה בשנית תקופת פסילה מותנית וקנס כספי.
...
לאחר ששקלתי את נימוקי הבקשה ועיינתי באסמכתאות המצורפות ובתגובת המשיבה באתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להידחות.
סעיף 130(ח) לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], התשמ"ב-1982 (להלן: החסד"פ) קובע, כהאי לישנא: "נגזר דינו של הנאשם בחטא או בעוון שלא בפניו, רשאי בית המשפט, על פי בקשת הנדון, לבטל את הדיון לרבות את הכרעת הדין וגזר הדין אם ניתנו בהעדרו, אם נוכח שהייתה סיבה מוצדקת לאי התייצבותו או אם ראה שהדבר דרוש כדי למנוע עיוות דין בקשה לפי סעיף קטן זה תוגש תוך שלושים ימים מהיום שהומצא לנאשם פסק הדין אולם רשאי בית המשפט לדון בבקשה שהוגשה לאחר מועד זה אם הבקשה הוגשה בהסכמת התובע". בהעדר הסכמת תובע דין הבקשה להידחות.
זאת ועוד; באשר לטענות בלבול או שכחה נקבע כי " שכחה של מועד הדיון לבדה, אפילו אם אירעה בתום-לב, אינה יכולה להצדיק אי-הופעה לדיון. דין דומה יחול לגבי טעות משרדית של עורך-הדין המייצג נאשם או לגבי טעות הנובעת מחוסר תשומת-לב של הנאשם עצמו. עם זאת, כאמור, גם בנסיבות אלה, אם מוכיח המבקש – וזו האפשרות השנייה – שאי-היעתרות לבקשתו עלולה לגרום עיוות דין, דין בקשתו להתקבל, לדוגמה אם לא התייצב נאשם למשפטו עקב שכחה גרדא, אולם מבקשתו עולה באופן חד-משמעי כי בתאריך שבו מיוחסת לו עבירת תנועה הוא לא שהה בתוך גבולות המדינה כלל. בנסיבות אלה החלטה שלא לבטל את פסק-הדין תגרום למבקש עיוות דין, שכן אין כל ספק כי דיון ענייני באישום היה מוביל למסקנה שיש לזכותו". רע"פ 9142/01 איטליא נ' מדינת ישראל, פ"ד נז(6) 793 (2003).
אשר על כן הבקשה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו