מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה בגין נזקים שנגרמו לעסק ולמוניטין עקב הפסקת הזמנת שירותים והוצאת דיבה

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובעת ואחותה, גב' אורטל לוי (להלן גם: "אורטל") שהועסקו יחד כסייעות בגן, עשו כל שביכולתן לפגוע בשמה הטוב ובמוניטין שצברה, על מנת לגרום לנתבעת לפטר את התובעת כשהיא בהריון.
ביום 11.01.17 עובר לשימוע שנערך לתובעת, נשלח מכתב מטעם הנתבעת לב"כ התובעת (נספח ח' לתצהיר הנתבעת) והובהר בו כי התובעת זומנה לשימוע ביום 08.01.17, עקב הפסקת הפעלת הגן ע"י הנתבעת אשר במקומה יכנסו הרוכשים החדשים.
להשלמת התמונה ומאחר ושקלנו את הדברים גם מהיבט זה של חילופי מעסיקים, אף כי הטענה לא נטענה על ידי התובעת בהליך, נבהיר כי לא כל חילופי מעסיקים באותו מקום עבודה, מקנים אוטומאטית זכאות לפצוי פיטורים, כל עוד לא גרמו החילופים להפסקת עבודת העובד (ובעניינינו, כאמור, שוכנענו כי התובעת היא זו שבחרה שלא להמשיך לעבוד אצל הרוכשים החדשים) (ר' ד"ר יצחק לובוצקי, סיום יחסי עבודה, מהדורה רביעית, פרק 4, עמ' 7 והאסמכתאות המובאות שם).
בעיניין זה נציין כי בסיכומיה טוענת התובעת (סעיף 22) כי משמעות החלטת הממונה היא כי היא זכאית לשכר של שלושה וחצי חודשים עד לאישור פיטוריה, אלא שמדובר ברכיב תביעה שלא נתבע במסגרת כתב התביעה ועל כן לא נדרש לטענה זו שהועלתה אך בסיכומים, ולפיכך מהוה הרחבת חזית שאין לאפשרה.
כך או אחרת, בפסיקת בית הדין הארצי שניתנה לאחרונה הוברר כי אין לאפשר למעסיק לקזז שלא ב'זמן אמת' הודעה מוקדמת, שעה שהמעסיק בחר לא לקזזה בעת סיום העסקה (ר' ע"ע (ארצי) 71801-09-16 חירות גטה נ' ע.מ.י.ש.ב. שרותים בע"מ, ניתן ביום 21.1.2019).
(1)   להשפיל אדם בעיני הבריות או לעשותו מטרה לשנאה, לבוז או ללעג מצידם; (2)   לבזות אדם בשל מעשים, היתנהגות או תכונות המיוחסים לו; (3)   לפגוע באדם במשרתו, אם משרה ציבורית ואם משרה אחרת, בעיסקו, במשלח ידו או במקצועו.
באשר לטענת התובעת כי לפירסום לא הייתה כל השפעה, הרי שאין בכך כדי להעלות או להוריד שכן סעיף 7 א לחוק איסור לשון הרע, עניינו בפסיקת פיצוי בגין הוצאת לשון הרע אף בלא הוכחת נזק.
התובעת תשלם לנתבעת סך של 8,500 ₪ פיצוי ללא הוכחת נזק בגין פירסום לשון הרע כהגדרתו בחוק לשון הרע, שישולם תוך 30 יום מיום מתן פסק הדין, אחרת הסכום יישא ה"ה וריבית כחוק מהיום ועד התשלום המלא בפועל.
...
בנסיבות אלה, סבורים אנו כי יש להעמיד את הפיצוי בגין הוצאת לשון הרע, על סך 8,500 ₪.
סוף דבר הנתבעת תשלם לתובעת את הסכומים שנפסקו לעיל, תוך 30 יום אחרת הסכומים יישאו ה"ה וריבית כחוק מהיום ועד התשלום המלא בפועל.
התובעת תשלם לנתבעת סך של 8,500 ₪ פיצוי ללא הוכחת נזק בגין פרסום לשון הרע כהגדרתו בחוק לשון הרע, שישולם תוך 30 יום מיום מתן פסק הדין, אחרת הסכום יישא ה"ה וריבית כחוק מהיום ועד התשלום המלא בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

על רקע האמור, ההליך דנן ניפתח ביום 15.2.18 בהגשת כתב תביעה ובקשה למתן סעדים זמנים בגין הנזקים שנגרמו לתובעות בשל הפירסום אשר אליו נילווה על פי הנטען צעד של "גניבת לקוחות", באשר לטענת התובעות, בסמוך לסיום העסקתן פעלו העובדות על מנת לפנות ללקוחות ולשכנע אותם לעזוב את התובעות ולעבור לקבל שירותי ביטוח אצל סוכנות מתחרה בשם לב אינטר ד.ר סוכנות לביטוח (2009) בע"מ (להלן: "לב אינטר"), שעימה, לטענתן, התקשרו העובדות.
מנגד העובדות טוענות כי בתקופת עבודתן התברר להן כי שבי פועלת בדרכים שאינן ישרות והן מצאו להביא את הדברים לידיעת הציבור מטעמים כנים וישרים על מנת להגן על הציבור ויש ליתן להן הגנה של "חושפות שחיתויות". בנוסף לכך, כל אחת מהעובדות הגישה תביעה שכנגד במסגרתה עתרה לתשלום זכויות סוציאליות ופיצויים בגין פיטורים שלא כדין והוצאת דיבה.
לטענתן, מעשיהן של העובדות הסבו לתובעות נזקים עצומים שבאו לידי ביטוי בביטולי פוליסות, נטישת לקוחות, ביטול הרשאות סליקה, מסגרות אשראי והסכמי היתקשרות, פגיעה למוניטין ולשמן הטוב עד כדי פגיעה ביכולתן של התובעות להיתפרנס.
עוד לטענתן התובעות לא הוכיחו את הנזקים שנגרמו להם, כך למשל אין ממש בניסיון לכרוך את חשיפת מעשי התובעות עם הפסקת שתוף הפעולה עם ד.נ.ר שכן זה היתקיים על רקע אי עמידתה של שבי בהתחייבותה לד.נ.ר. עוד לטענתן התובעות לא הוכיחו את טענתן בדבר ביטולי פוליסות ולא את סיבת הביטול או את הסכומים הנטענים על ידן.
(1) להשפיל אדם בעיני הבריות או לעשותו מטרה לשנאה, לבוז או ללעג מצידם; (2) לבזות אדם בשל מעשים, היתנהגות או תכונות המיוחסים לו; (3) לפגוע באדם במשרתו, אם משרה ציבורית ואם משרה אחרת, בעיסקו, במשלח ידו או במקצועו; (4) לבזות אדם בשל גזעו, מוצאו, דתו, מקום מגוריו, גילו, מינו, נטייתו המינית או מוגבלותו; ולעניין מהו "פירסום" מורות הוראות סעיף 2 לחוק איסור לשון הרע: "(א) פירסום, לענין לשון הרע - בין בעל פה ובין בכתב או בדפוס, לרבות ציור, דמוית, תנועה, צליל וכל אמצעי אחר.
", "הפרה של חובת סודיות לגבי ענייניו הפרטיים של אדם, שנקבעה בהסכם מפורש או משתמע", ו- "שימוש בידיעה על ענייניו הפרטיים של אדם או מסירתה לאחר, שלא למטרה שלשמה נימסרה". התובעות טוענות אף להטעיה, תרמית ושקר מפגיע בהתאם לסימן ז' לפקודת הנזיקין תוך הפרת חובת הזהירות בנגוד לסעיפים 35-36 לפקודה, הפרת חוק כרטיסי חיוב ובצוע תאור מטעה בנגוד לחוק הפיקוח על שירותים פינאנסיים.
אשר לשיחה בין לירון רחימי לבין אימה – טוענות התובעות שהדוברות אינן חלק מההליך, אף אחת מהן לא זומנה לעדות וכי אף פירסום זה מתברר בתביעה שהוגשה על ידי ****ה נגד מר מאור אברהם.
...
על רקע האמור, ההליך דנן נפתח ביום 15.2.18 בהגשת כתב תביעה ובקשה למתן סעדים זמנים בגין הנזקים שנגרמו לתובעות בשל הפרסום אשר אליו נלווה על פי הנטען צעד של "גניבת לקוחות", באשר לטענת התובעות, בסמוך לסיום העסקתן פעלו העובדות על מנת לפנות ללקוחות ולשכנע אותם לעזוב את התובעות ולעבור לקבל שירותי ביטוח אצל סוכנות מתחרה בשם לב אינטר ד.ר סוכנות לביטוח (2009) בע"מ (להלן: "לב אינטר"), שעמה, לטענתן, התקשרו העובדות.
סוף דבר: התביעה העיקרית - נדחית על כל מרכיביה.
בתוך 30 יום ישלמו הנתבעות שכנגד לליאת את הסכומים הבאים בתוספת הפרשי ריבית והצמדה מיום הגשת התביעה ועד לתשלום בפועל: בגין הפרשי פיצויי פיטורים- 3,349 ₪.
בתוך 30 יום ישלמו הנתבעות שכנגד ל****ה את הסכומים הבאים בתוספת הפרשי ריבית והצמדה מיום הגשת התביעה ועד לתשלום בפועל: בגין הפרשי פיצויי פיטורים- 858 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני תביעה בגין לשון הרע על סך 100,000 ₪ וכן לצוו לפירסום מכתב היתנצלות, שהגיש התובע, בעל זכויות בעסק המצוי בבניין בו יש לנתבע כ- 45% מהזכויות.
שכירת שירותים משפטיים על מנת לנקוט בפעולות כנגד הדיירים שלא מוכנים לשלם וועד בית.
תגובת הנתבע הייתה בכתב יד על גבי המכתב הנ"ל ובה נכתב: "נא להפסיק לאיים, מרשך מעל באמון ולכספי הועד ורוקן אותם בצורה שיטתית". - ביום 23.1.12 היתקיימה ישיבת דיירים בבניין שהתובע לא נכח בה. הנתבע שוב חזר על ההשמצות.
לאחר שהתובע עבד קשה שנים ארוכות ועמל לרכוש לעצמו מוניטין, הרי שהפצת שמו כקשור בשחיתות, מהוה מעשה חמור של פירסום לשון הרע אשר גרם נזק ללא תקנה לשמו הטוב האישי והמקצועי שעל השגתם עמל והתאמץ שנים רבות.
לנתבע לא ידוע ולא זכור שנשלחה אליו הזמנה להישתתף באספה ולא ידוע לו ולא זכור לו כי נכח או הישתתף באספה במועד זה. זכור לנתבע כי מעולם לא ראה את הפרוטוקול הנטען בכל זמן שהוא לפני קבלת כתב התביעה.
גוזלן טען כי פעל כחוק במסגרת מינויו כחבר נציגות; כי קיבל שכר חודשי עבור טפול מקצועי בהכנת הנהלת חשבונות שוטפת הוצאת דוחות כספיים חודשיים לדיירים בגין חובות לנציגות; כי הנתבעים פעלו בהתאם להחלטות שהתקבלו באסיפות בעלי הדירות בבית וביצעו פעולות לאחזקת הרכוש המשותף; כי יו"ר הנציגות הנוכחית (שיוביץ) הוא אשר לא שילם את חלקו בהוצאות לאחזקת הרכוש המשותף וכי טענות הנציגות כאילו מגיעים לה כספים מהנתבעים נטענות בחוסר תום לב. בתביעה הנוספת הוגשו תצהירים מאת הצדדים, נערכו חקירות נגדיות, הוגשו סיכומים וניתן פסק דין על ידי כבוד המפקחת.
...
ברכיב זה יש משום לתמוך במסקנה כי הנתבע פרסם את לשון הרע בכוונת זדון (אך יצוין כי התובע לא עתר לכפל פיצוי לפי סעיף 7א(ג) לחוק).
בנוסף, העובדה שחבר או יו"ר נציגות נאלץ להתמודד עם האשמות שווא חמורות מעין אלו יש בה כדי להרתיע אותו, ואף אחרים, מלשמש חבר או יו"ר נציגות, ולפיכך גם האינטרס הציבורי מוביל למסקנה כי יש להתייחס להאשמות מסוג זה בחומרה כאשר מתברר שאין הן חוסות תחת הגנות החוק.
פסיקתא לאור כל האמור לעיל ישלם הנתבע לתובע פיצויים בסך של 70,000 ₪ (המצוי בתחומו של הפיצוי לפי סעיף 7א(ב) לחוק כשהוא צמוד מחודש ספטמבר 1998 כאמור בחוק) בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מהיום ועד למועד התשלום בפועל, הוצאות אגרה בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום התשלום על ידי התובע ועד למועד התשלום על ידי הנתבע, וכן שכ"ט עו"ד בסך 10,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מהיום ועד למועד התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

תביעת לביא כתב התביעה התובעים, בעל חברה והחברה, הגישו ביום 31.12.20 כתב תביעה נגד הנתבע בת"א 75385-12-20 (להלן: "תביעת לביא") בגין הוצאת לשון הרע ובקשו לחייב אותו לשלם פיצוי בסך של 450,000 ₪.
הפירסום הראשון לביא טען בכתב התביעה שביום 20.10.20 בשעות הבוקר נעשה ניסיון אלים לסלק את החברה מאתר העבודה, תוך שימוש בבריונים, דבר שהצריך הזמנת מישטרה למקום כדי להרגיע את הרוחות ולמנוע מגע פיזי בין הצדדים.
."תראו לוחמים, תראו תראו תראו את האפסים האלה, תראו את הגנבים האלה, המושחתים.....". הפירסום השני לביא טען בכתב התביעה שביום 2.11.20 או בסמוך פנה הנתבע לצד ג' שאינו קשור אליו, אינו חלק מהבוררות ואשר מקבל שירותים מהחברה ושלח לו סדרת הודעות מבישות הקושרות את התובעים ל"פשע מאורגן", "שיטה", סיטואציה עם "היבטים פליליים" המטופלת על ידי עו"ד נבות תל-צור, ותוך שהוא מצרף תמונה של לביא כדי שלא יהיה ספק באשר לזהותו וכאילו שהוא קשור לאותו "פשע מאורגן". הפירסום השלישי לביא טען בכתב התביעה שביום 25.10.20 שיגר הנתבע מכתב בדואר מקוון, בין השאר לספק עימו התובעים עובדים ואשר נותן להם שירות ותוך שהוא מצרף אסמכתות עם פרטי התובעים לרבות תיקים בביהמ"ש שהם צד לו בו כתב בין היתר "פשוט מנצל את העובדים המתחלפים, אתם פוגעים במשפחות פוגעים בילדים קטנים פוגעים בסביבה של הקורבנות ועכשיו הסביבה שלכם תיפגע פגיעה אנושה דם על ידכם...... נעביר גם את תגובות הקורבנות אחד אחד עם הסיפור והשם של כולכם יופיע בכל מקום לתמיד שימו לב מי השותפים של הפושע" התובעים טענו שאובייקטיבית, אין עוררין שמדובר בלשון הרע שפירסם הנתבע אודותיהם ב- 3 מקרים ובכוונה לפגוע בהם, להשפילם ולפגוע בעסקם ובמשלח ידם, בכוונה לפגוע בהם, ובקשו לחייב את הנתבע לשלם להם כפל פיצוי כאמור בחוק ללא הוכחת נזק בגין כל פירסום, דהיינו 140,000 ₪ בגין כל פירסום וסה"כ בגין 3 פרסומים פיצוי בסך 420,000 ₪.
גובה הפצוי על פי הפסיקה בעיניין ליפשיץ ביהמ"ש הפנה לפסק הדין בע"א (ת"א) 36859-11-18 בוזגלו נ' פשכצקי [פורסם בנבו] (להלן: "בוזגלו") בו בימ"ש המחוזי (ע"י כבוד השופטת א. כהן כתוארה דאז) אישר פסיקת פיצוי בסך של 30,000 ₪ בגין כל אחד מארבעה אירועים בהם כינה המערער המשיב "שקרן" בהטיות לשון שונות עקב פירסום באמצעי התיקשורת.
תביעת קנר קנר טען בכתב התביעה כי הנו עו"ד ובעל משרד עורכי דין פרטי, בעל מוניטין רב וניסיון בן שני עשורים בתחומי הליטיגציה האזרחית-מסחרית.
טענות הנתבע הנתבע טען בכתב ההגנה כי הוא יוצא יחידה מובחרת בצה"ל ואף נושא צלקות נפשיות בשל שירות זה, בדמות פוסט טראומה מאירועים קשים שחוה בשרותו הצבאי ויש בהם כדי להשפיע על היתנהגותו נוכח המצוקה הקשה שהתובעים גרמו לו בשנים האחרונות.
...
מכאן שהקורא הסביר מגיע למסקנה שכאשר הנתבע מתייחס ל"חבורת הנוכלים הזאת", הוא מתייחס גם לקנר כחלק מ"חבורת הנוכלים".
לכן, התוצאה היא שבעניין קנר יש להטיל על הנתבע פיצוי גבוה יותר מהפיצוי שביהמ"ש הטיל עליו בעניין לביא.
סוף דבר ביהמ"ש מחייב הנתבע לשלם כלהלן: בתביעת לביא, הסך של 50,000 ₪ צמוד בתוספת רבית כדין ממועד הגשת התביעה ועד מועד התשלום בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובעות, חברות להתחדשות עירונית, עותרות לחייב את הנתבעת בגין נזקים שלטענתן גרמה להן עת השמידה, לפי הנטען, מסמכים והסכמים חשובים שהיו שייכים להן.
הנתבעת מצדה, הגישה תביעה שכנגד לחייב את החברות בפצוי בגין הפרת הסכם לתקופה קצובה, השלמת זכויות סוציאליות שלא שולמו, פיצוי בגין פיטורים שלא כדין, וכן פיצוי בגין היתעמרות והוצאת לשון הרע.
הנזק למוניטין הוערך ע"י התובעות ב-100,000 שקלים, שאף אותם הן תובעות מן הנתבעת.
על רקע זה, כאשר הנתבעת נקלעה לסיטואציה בה הייתה צריכה לבחור בין נאמנותה ליפה לבין חובות האמון החלות עליה מכוח תפקידה בחברות, בחרה כמובן בחברתה הטובה אף כי ידעה כי הדבר יגרום נזק רב לחברות להן נתנה שירותים (ר' פרק ב' לסיכומי התובעות, עמ' 5-7).
לאחר שהתובעת שלחה לה את הסכם ההעסקה, בהתאם לבקשתה, שלחה אליה נטלי ביום 18.11.14 דוא"ל משתלח המהוה הוצאת לשון הרע, במסגרתו ניסתה להיתנער מהסכם ההעסקה, ומספר ימים אחר כך שלחה אליה מכתב הפסקת היתקשרות/זימון לשימוע במסגרתו כפרו החברות בקיומם של יחסי עבודה בין הצדדים וטפלו עליה טענות ליחסים רעועים עם נציגיהן וטענות לאקוניות כי אין להן צורך בשירותיה.
על כן, יש להמשיך ולבחון את מכלול העובדות ובראשם "מבחן ההישתלבות". הפן החיובי של מבחן ההישתלבות כולל שלושה יסודות: קיומו של "מיפעל" שניתן להישתלב בו; הפעולה המבוצעת צריכה להיות פעילותו הרגילה של המפעל; מבצע העבודה מהוה חלק מהמערך האירגוני הרגיל של המפעל ואינו "גורם חצוני". אף בהנחה שהפן החיובי מיתקיים בעניינינו, לא שוכנענו כי מיתקיים הפן השלילי של מבחן ההישתלבות, אשר נועד לבחון האם התובעת סיפקה לנתבעות שירותים באמצעות עסק עצמאי בבעלותה.
...
נוכח האמור, מכלול הסממנים תומך במסקנה כי התובעת לא הייתה עובדת שכירה בחברות אלא עצמאית אשר נתנה שירותים לכל דבר ועניין.
לבסוף, דין התביעה לפיצוי בגין לשון הרע להידחות.
סוף דבר בשים לב לאמור לעיל, דין שתי התביעות – התביעה העיקרית והתביעה שכנגד – להידחות במלואן.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו