נושא הכשל בחיבור מכונת הכביסה תוקן ע"י הביטוח ולא הומצא לעיוני דוח המאתר לצורך קביעה באשמת מי התקלה, מדובר בהחלטה משפטית.
לאחר ביצוע חגורת הפרדה, ביצוע הגבהות של קופסאות הבקורת ואיטום המרווח בין האמבטיה לקיר, יש לאטום מרווח מתחת למשקוף הדלת, יש לבצע תקוני טיח וצבע במקומות שנפגעו מרטיבות.
עוד טענו, כי עלה שמומחה התובעים, וכך גם הם עצמם, שכחו לציין בכתב תביעה כי במשך תקופה ארוכה, הייתה הצפה בדירה 136 מכיוון ברז מים של מכונת כביסה שהושאר פתוח, מה שגרם להצפה משמעותית מאוד באותה דירה ואף השפיע על דירה 130 (המצויה מתחתיה).
אולם, למעלה מהדרוש, המומחה מטעם ביהמ"ש חזר בעמוד 19 על הסיבה לכך ששלל בחוות דעתו קביעת ירידת ערך "במרבית הדירות בשלב זה או אחר קיימת נזילת מים או מצנור מים או מליקוי איטום, במרבית המקרים בעיית הרטיבות נפתרת ולא נגרמת ירידת ערך אלא ירידת ערך זמנית".
לכן, ביהמ"ש דוחה הבקשה לקבוע ירידת ערך
.
עוד טענו, שבהיעדר מענה הולם מצד הנתבעות, ומתוך רצון ליפתור את בעיית השוכרים, שכן אלו נקלעו לסכסוך לא להם, ואף איימו לבטל את הסכם השכירות תוך הגשת תביעה בגין נזקיהם (איום שהיתממש לאחר מכן), הם הזמינו ביום 31.10.18 חוות דעת של מהנדס מומחה לצורך איתור הליקויים בדירות 136 ו- 138.
...
אולם, על אף שהעלתה טענה זו בשם התובעים כאן כנתבעים בתביעה קטנה, ביהמ"ש באותו הליך, לא קיבל הטענה שכן בסופו של דבר, על אף שהתובעים כאן הגישו שם תביעה שכנגד, הוא קיבל תביעת השוכר, גם אם באופן חלקי.
"
מעיון בעמוד 5 בשורה 24 לפרוטוקול הדיון בתביעה הקטנה (נספח כ"ג) עולה שעד התובעים כאן, גרי, העיד בדיון בתביעה הקטנה כלהלן:
"השוכרים הם הגורמים לכך שהיה עובש בדירה, זה נמצא על איילון ואנשים לא פותחים חלונות והבית סגור במיוחד בחודשי הקיץ לא באנו אליו בטענות."
למרות האמור לעיל, ועל אף חוסר הנוחות מהטיעון הסותר של גרי בעניין דירה 138, ניתוח הראיות שהובאו בעניין דירה 136, דומה למצב הדברים לגבי דירה 138 ולכן ביהמ"ש קובע כי גם בעניין דירה זו הובאו ראיות המבססות המסקנה כי הדירה סבלה מרטיבות ועובש בעת שיוחאי התגורר בה בתקופת הבדק והאחריות ובשל כך התובעים חויבו בתביעה הקטנה לשלם לו פיצוי, תוך שביהמ"ש מביא בחשבון תרומת השוכר להחמרת המצב.
סוף דבר
ביהמ"ש מחייב הנתבעות לבצע התיקונים עליהם הורה המומחה בחות הדעת המקורית והמשלימה תוך 60 יום מהיום.