על הפרק, תובענה לפצוי כספי בגין משלוח הודעת 'ספם', מכוח סעיף 30א לחוק התיקשורת (בזק ושידורים), התשמ"ב-1982 (להלן: החוק או חוק התיקשורת).
המפרסם נידרש אמנם להעמיד דרך "פשוטה וסבירה" למשלוח הודעות סרוב, אך זאת מבלי לגרוע מזכותו של הנמען לשלוח את ההודעה בדרך המתאימה לו. העובדה שניתנה בידי יונתן האפשרות לשלוח הודעת סרוב באמצעות לחיצה על לחצן ה'הסר', איננה גורעת איפוא מזכותו לשולחהּ באמצעות דואר-אלקטרוני, כפי שנשלחה אליו, או בכתב, כרצונו.
...
בקביעה עובדתית עסקינן, המעוגנת בחומר הראיות, והמסקנה הנגזרת ממנה אינה אלא זו: משבחר יונתן לעשות שימוש בשירות העסקי של פייסבוק, כשאין חולק כי ההודעות נשלחו אליו בהמשך לפעולתו זו, ובהינתן שלא נטען כי יונתן הודיע על אי-הסכמתו לקבלת דברי פרסומת, למצער עד למועד הודעת הסירוב הראשונה ששלח, הרי שהתקיימו תנאיו של סעיף 30א(ג).
ברם, בנסיבות דנא, מקובלת עלי הקביעה כי דווקנותו של יונתן שלא לשלוח באמצעות לחצן 'הסר' עולה כדי חוסר תום-לב. בעקבות זאת, היתה פייסבוק רשאית להתעלם מהודעותיו, כך שהוא נושא באחריות להודעות ששוגרו לאחר משלוח 'הודעות הסירוב' מטעמו.
בעניין זה, הן הסירוב הבלתי- לגיטימי להשתמש בלחצן ה'הסר' (רע"א 1868/16 רז נ' האפרתי, פסקה ט"ז (19.6.2016)), הן היקף ההפרה הקטן עד מאוד (סעיף 30א(י)(3)(ג) לחוק), מובילים לכלל מסקנה כי אפילו שהופר החוק, בנסיבות, אין מקום לפסוק ליונתן פיצוי כספי כלשהו.
סוף דבר
אשר על כן, משהועמדו דברים על מכונם, ומשנמצא כי אין מקום לחייב את פייסבוק בתשלום פיצויים, לא בגין הפרת הוראות סעיף 30א(ב) לחוק ולא בגין הפרת הדרישה הצורנית – נדחה הערעור בזאת.