לפני ביהמ"ש בקשה לאישור תובענה כייצוגית בגין משלוח הודעות שלא כדין המכונה "דואר זבל".
הגשת כתבי טענות, מינוי מומחה למחשבים והגשת חוות דעתו ודיונים
המבקש הגיש בתאריך 25.1.23 בקשה לאישור תובענה כייצוגית על סך של 2 מיליון ₪.
עוד טענה שלא הוגשו נגדה תביעות בטענה להפרת הוראות סעיף 30 א לחוק התיקשורת בעבר וכי למיטב הידיעה גם לא התקבלו תלונות שעלולות להצביע על בעיה רוחבית בעיניין משלוח הודעות פירסומת.
תגובת המבקש לתשובה
המבקש טען בתגובה לתשובה כי המשיבה מציגה גרסה מופרכת וקונספירטיבית, לפיה לפני ההרשמות וההזמנות, שהוא תעד בזמן אמת, בוצעו הרשמות נוספות, בדרך אחרת, שלא הוקלטו והוסתרו בכוונה, ובמסגרתן ניתנה הסכמה מצידו לקבלת דברי פירסומת.
מכאן שלאחר שהמבקש תיעד את הרשמתו בסירטון בו הוא מתעד גם את ביטול הסימן "וי", כפי שהעיד שעושה במקרים רבים, ואף נרשם פעמיים, משתי כתובות שונות, כדי למנוע, כפי שהסביר, העלאת טענה לתקלה נקודתית, אין למשיבה אלא להלין על עצמה על כך שלעת הזו, הוכח כי קיימת לכאורה עילת תביעה לפיה לא כיבדה רצונו שלא לקבל דיוור.
עילות התובענה והשאלות המשותפות לחברי הקבוצה שיתבררו בתובענה: הפרת חוק התיקשורת, הפרת חוק הגנת הפרטיות, הפרת עוולת חובה חקוקה ועוולת הרשלנות ועשיית עושר שלא כדין, והשאלה המשותפת: זכאותם של חברי הקבוצה לפצוי בגין נזק נטען שניגרם לכל מי שקבל דבר פירסומת מהמשיבה בנגוד להוראות סעיף 30 לחוק התיקשורת ממועד הקמתה וכתוצאה מכך נגרם להם נזק.
...
לעניין טענת המשיבה כי אין תלונות או תביעות נוספות, ביהמ"ש מביא בחשבון העובדה שהמשיבה החלה פעילותה בסמוך למועד האירועים נשוא בקשה זו. אולם, גם אם היה מדובר בתאגיד ותיק, לא היה בהעדר תלונות או תביעות נוספות, כדי להביא למסקנה שלא היה כשל.
המבקש הצביע, לפחות לכאורה, כי נגרם לו נזק עקב קבלת הפרסומת מטעם המשיבה ולפיכך, המסקנה המתקבלת היא, שהמבקש הצביע כי הוא עומד בתנאי סעיף 8(א)(1) לחוק תובענות ייצוגיות, שכן קיימת אפשרות סבירה שהתובענה נגד המשיבה תוכרע לטובת הקבוצה.
לפיכך, המסקנה היא שהמבקש עמד בנטל להוכחת התקיימותם של התנאים המצטברים המנויים בסעיף 8(א) של חוק תובענות ייצוגיות.