מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה בגין מכשיר לייזר להסרת שיער פגום

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2008 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

יודגש, כי הגשת תביעה בשנת 2004 בגין כתבה שפורסמה בשנת 1999 בשיהוי כה רב, מחזקת את טענת הנתבעים ולפיה התובעים עצמם, בזמן אמת, לא חשבו כלל, כי יש מקום לתבוע בגין כתבה זו, למרות שמר מינצר אינו בוחל בנקיטת הליכים משפטיים ואישר בעדותו בפני כב' השופט כספי, כי הוא "יבוא בחשבון" עם כל עובד ציבור העומד בדרכו (ראה עמ' 31 להחלטה של כב' השופט כספי ולביקורת כלפי עובדי משרד הבריאות אשר נכנעו להפחדות ולאיומים של מר מינצר בעמ' 32 להחלטה).
(10.3) תגובתו של מר מינצר הובאה כדלקמן: "מנהל המכון, גור מינצר, אומר כי מימצאי משרד הבריאות "כוזבים". לדבריו, המכון "עומד באופן תדיר בכל הביקורות של הגורמים המפקחים על הקרינה, מכשירי הלייזר להסרת שיער בטוחים ומופעלים בפקוח רופא ועל ידי מטפלים שעברו הכשרה מתאימה, ומכשיר הלייזר להסרת משקפיים מופעל על ידי רופא בלבד". בעיניין הפיקוח על החומרים הרדיואקטיוויים במכון, כתב מינצר בדצמבר 2001 לרופאים והטכנאים במחלקה לרפואה גרעינית: "איננו יכולים לעמוד בלחציהם של משרד הבריאות והרשויות כדי להבטיח עמידה בדרישות החוק". למכתבו הוא צירף פנייה של משרד העבודה והרווחה המפרטת את נוהלי העבודה עם חומרים רדיואקטיווים.
נכתב גם באשר לביקורת פתע שנערכה במכון קר בחודש ינואר 2002, ועל כך שבחודש מרץ נערכה במקום ביקורת נוספת שתואמה מראש וכי נימצאו פגמים בעת הבדיקות וזאת כפי שנכתב בכתבה.
(10.5) בהמשך הכתבה נכתב על תביעות נגד מרפאות פרטיות וזאת ללא קשר לתובעות (מרפאת אריאל בתל אביב, מרפאת מדיקליניק בתל אביב, מקרה נוסף של מרפאת אריאל) ובבוקסה נכתב על פיצויים שנפסקו בבית המשפט נגד מרפאת אריאל בתל אביב בגין טיפול כושל להסרת שיער.
...
(10.14) בנסיבות אלו, אני סבורה, כי קיימת הגנת תום הלב גם באשר לכתבה זו. (10.15) הכתבה מתייחסת במפורש למקרים נוספים במכונים אחרים ולא רק למכון התובעת, ולא נכתב כי מקרה המוות שמוזכר בכתבה מיוחס למכון קר. (לעניין זה מקובלים עלי דברי ב"כ הנתבעים בסעיפים 122 – 135 לסיכומיה ולא מצאתי לנכון להרחיב יתר על המידה בעניין זה בגוף פסק הדין).
(12.2) מקובלת עלי לחלוטין טענת הנתבעים ולפיה מדובר ברשימה שהיא הבעת דיעה על היתנהלות משרד הבריאות נוכח דו"ח מבקר המדינה והכתב מצא לנכון לתת את עריכת הביקורות במכון קר באשדוד כדוגמא להתנהלות משרד הבריאות.
לסיכום: א) לאור האמור לעיל, דין התביעה להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה לניזקי גוף אשר נגרם, כך על פי הנטען, בגין טפול קוסמטי רשלני (הסרת שיער באמצעות לייזר) שנעשה ע"י הנתבעת, ואשר על פי הנטען גרם להתפרצות מחלת האקנה בפניה של התובעת אשר הותירה צלקות.
הסוגיות שבמחלוקת הדורשות הכרעה: כאן המקום לציין כי כתב התביעה כלל טענות רבות נוספות מעבר לאלו שהוצגו לעיל, אשר נוגעות למכשיר הלייזר עצמו כגון: שימוש לא מקצועי במכשיר הלייזר שגרם לכוויות בפניה, שימוש במכשיר לייזר לא תקין, העדר הכשרה ומיומנות בשימוש במכשיר הלייזר וכיוצא בזה.
...
ודוק, כשנשאלה לפשר הדבר השיבה התובעת בעמ' 33 לפרוטוקול :" שאני קונה מייקאפ? לא נדרשתי. זה הגיוני וזה תהליך של סיבה ותוצאה.". בהיעדר ראיות להוצאות בעין הנטענות בגין רכישת מוצרי איפור במשך תקופה של 5 שנים שחלפו מאז הטיפול ועד ניהול המשפט, ובהצטרף לעובדה כי בתעודת הרופא שצירפה התובעת כתימוכין לתביעתה, אין כל המלצה רפואית לשימוש בתכשירים אלו, ממילא דין דרישה זו להידחות ולו מהפן הראייתי, אף אם לא תתקבל מסקנתי לעיל בנוגע לדחיית עוולת הרשלנות.
התביעה מתקבלת אך ורק בקשר לעילת הפגיעה באוטונומיה כתוצאה משימוש במשחה הדורשת מרשם רפואי מבלי שהנתבעת מוסמכת לעשות בה שימוש ומבלי שניתנה הסכמה מדעת לכך, ובשים לב לקביעתי לעיל כי המשחה לא גרמה לכל נזק לתובעת, בסך של 6,000 ₪ בתוספת 20% שכ"ט עו"ד אשר ישולם לתובעת בתוך 30 יום שאם לא כן יישא הפרשי ריבית והצמדה מהיום ועד התשלום בפועל.
באשר להוצאות משפט ולנוכח המסקנה אליה הגעתי לעיל, כל צד יישא בהוצאותיו.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2014 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לעניין תכנית הטלויזיה, טוענים הנתבעים, כי הנתבע הסכם להעמיד לרשות התובעת לצרכי התכנית, מתוך מחשבה שהדבר יקדם את פירסום המכשיר שהוא משווק, והוא אף הופיע לתכנית ביחד עם טוביה קלוגהפט והביאו עימם את הידית, אלא שהתובעת כלל לא הציגה את הידית והם הגיעו לשוא.
הבקורת של חוקרי מע"מ העלתה כי אין כל פגם בניהול החשבונות של הנתבעת, וכי לתובעת הוצאו חשבוניות עבור כל תשלום ששילמה.
עדויות התביעה בחקירתה אישרה התובעת, כי במקביל לתביעה דנן, היא מנהלת תביעות נוספות: תביעת לשון הרע כנגד חב' נובה לייזר (שאינה חלק מתיק זה) ומנהלה עופר ג'רסי שמהם קנתה מכשיר אחר, שאינו נשוא תביעה זו. מדובר במכשיר להסרת שיער מסוג אריה שרכשה מנובה לייזר.
...
סוף דבר התובעת תשלם לנתבע פיצויים בגין כל עוולות לשון הרע שביצעה כלפיו בסך כולל של 55,000 ₪.
כן תשלם התובעת לנתבעים, ביחד ולחוד, בגין דחיית תביעתה הוצאות שכר טרחה בסך 30,000 ₪.
בנוסף, בגין התביעה שכנגד, תשלם התובעת לנתבעים, ביחד ולחוד, הוצאות אגרה ובנוסף, שכר טרחה בסך 20,000 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2021 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

התובעת העמידה את התביעה על סך של 22,000 ש"ח. טענות הצדדים התובעת טענה בכתב התביעה כי לפני כשנתיים פנתה לנתבעת לצורך טפולי הסרת שיער בלייזר.
אדרבה, הנתבעת הודתה שמדובר היה במכשיר חדש שהיה ברשותה כחודש ימים בלבד קודם לארוע, ועל כן, לא בלתי אפשרי להניח שהארוע נגרם כתוצאה משימוש לקוי ולא מפגם בייצור.
בעדותה בבית המשפט טענה הנתבעת כי: "התובעת קיבלה אצלי חמישה טיפולים והיא התחילה איתי בטיפולים בודדים ואח"כ סדרה והתחדשתי במכשיר חדש. המכשיר החדש עובד טיפה שונה. אני צריכה להחליף דיסקית לתוך הידית של הלייזר והדיסקית מתאימה עצמה לסוג העור של המטופל. במהלך הטפול בגלל שהמכשיר היה חדש, הוא היה אצלי רק חודש, נפלה הדיסקית השתחררה. פניתי לחברה והיא טיפלה בנושא וסידרה לי את הידית" (עמ' 4 לפרוטוקול, שורות 10-6).
...
בהמשך לאמור שוכנעתי גם כי התובעת הוכיחה שהנתבעת התרשלה בטיפול הלייזר.
גם אם מדובר במקום מוצנע יחסית, מקובלת עליי עמדת התובעת לפיה יש בעצם קיומן של הכוויות כדי להפריע לה. מנגד, שקלתי את טענת הנתבעת לפיה העובדה שהתובעת פנתה לרופא רק כעבור חודשיים מעוררת קושי.
על כן, מצאתי לקבוע את הוצאות התובעת בדרך של אומדנה בסך של 500 ש"ח. לא מצאתי להיעתר לבקשת התובעת לממן עלויות עתידיות של טיפולים להסרת הכווייה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2007 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

התובעות – אפילטוריות העוסקות בתחום הסרת שיער – רכשו מהנתבעת מכשיר המכונה "קריסטל", שייעודו הסרת שיער בלייזר.
בתביעתן עתרו להורות לנתבעת להשיב להן את התמורה החוזית ששילמו בגין המכשיר, בסך של 56,000 ₪ (קרן).
ביסוד תביעתן מונחת הטענה, כי המכשיר סבל מ"אי-התאמה": הוא לא סיפק עוצמת אנרגיה בערך של 22 ג'אול לסמ"ר כפי שהובטח ע"י הנתבעת, ועל כן לא השיג תוצאות אפקטיביות של הסרת שיער.
שנית והעיקר-אם אמנם לא נפל שום פגם במכשיר (או שמדובר היה בפגם בר-תיקון), מה פשוט יותר היה מליתן תשובה זו למכתב ב"כ התובעות מיום 14.3.2005 (נספח ח' לתצהירי התובעות)? במכתב זה, בו הודיעו התובעות על ביטול ההיתקשרות, איזכר ב"כ התובעות את ביקור נציג הנתבעת ואת "תוצאות הבדיקה מטעמכם אשר בדיעבד מובן כי העידו על ממצאים המצביעים על פגם במכשיר" (ס' 4 למכתב).
...
אני דוחה את תביעת התובעות בראש נזק זה. החזר הוצאות להשבת אמון הלקוחות – התובעות כבר פוצו חלקית בענין זה במסגרת אובדן שעות עבודה.
על כן אמנע מלהיזקק לתניה חוזית זו. התוצאה היא שאני מקבלת את התביעה בחלקה, כמפורט לעיל.
הנתבעת תשלם לתובעות את הוצאותיהן בהליך זה (אגרה, שכר בטלת עדים ושכ"ט מומחה שלא כוסו בס' 51 לעיל), וכן שכ"ט עו"ד בסך של 15,000 ₪ + מע"מ כחוק.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו