מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה בגין מכשיר טלפון נייד פגום

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

האם התובע התלונן בפני מר עוזי על מכירת בשר פג תוקף כבשר טרי? בכתב ההגנה טענה הנתבעת כי התלונות והתמונות לעניין מכירת הבשר פג התוקף, נשלחו בכוונת תחילה על ידי מר סמיר ולא על ידי התובע: "התובע מצרף כנספח "2" "מכתב" שנשלח למנכ"ל החברה (נספח 2 לכתב התביעה), אשר אינו אלא ציטוטים מתכתובת שבוצעה באמצעות אפליקציית מסרים בטלפון נייד, חד צדדית, ולטענת התובע בוצעה מטלפון נייד של עובד אחר בשם סמיר אלטורי בשל "פגם במכשיר הטלפון הנייד של התובע שלא אפשר שליחה באותו מועד". מדובר בסילוף מוחלט של העובדות כהוויתן (ההדגשה במקור- ר.ג.).
למען שלמות התמונה נציין, כי סעיף 5 מציב תנאי נוסף לבירור תובענה בשל הפרת החוק, והוא כי התובענה הוגשה בתוך שנה מיום שנוצרה עילת התובענה.
...
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, התביעה מתקבלת בחלקה כדלקמן: הנתבעת תשלם לתובע בתוך 30 ימים מיום המצאת פסק הדין לידיה, את הסכומים הבאים: פיצוי בגין פיטורים שלא כדין, בסכום של 30,000 ₪; פיצוי בגין הפרת חוק לשון הרע, בסכום של 10,000 ₪.
תביעות התובע לתשלום פיצוי מכח חוק הגנה על עובדים ופיצוי בגין עוגמת נפש – נדחות.
הנתבעת תשלם את הוצאות התובע בסכום של 1,500 ₪ ושכ"ט עו"ד בסכום של 7,000 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2018 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

לפני תביעה לפצוי בגין נזקים שנגרמו כתוצאה מהתלקחות מכשיר טלפון סלולארי.
ואלה הם נימוקי: דבר התרחשותו אירוע היתלקחות המכשיר בשעה שבנו של התובע שיחק בו הוכח לטעמי כנדרש, וטענות הנתבעת בדבר האפשרות כי הדבר אירע בשל שימוש לא תקין שלו במכשיר ו/או במטען לא מקורי, לא הוכחו.
...
דיון והכרעה לאחר ששמעתי את טענות הצדדים ונדרשתי לראיותיהם, מסקנתי היא כי דין התביעה להתקבל בחלקה.
התובע אמנם הוכיח כי כ- 4 חודשים לאחר הארוע הוא רכש מכשיר חדש מסוג אחר ומדגם מתקדם יותר ואולם בהתחשב בטענת הנתבעת שלא נסתרה ולפיה המכשיר מושא התביעה תוקן על ידה והושב לו במצב תקין, אין בידי לקבל את דרישתו לפיצוי מלא בגין רכישת המכשיר החדש, הגם שאני יכולה להבין את הטענה בדבר החשש להשתמש מחדש במכשיר שהתלקח.
סוף דבר ומפני כל האמור לעיל, הנני קובעת כי התלקחות המכשיר ארעה כתוצאה מכשל שהיה באחריות הנתבעת ומחליטה לקבל את התביעה בחלקה, תוך חיובה בפיצוי התובע בסכום כולל של 5,000 ₪, בשל הצורך ברכישת מיטה ומכשיר טלפון חדשים, שכ"ט עוה"ד שכתב את מכתב ההתראה, הכאב, הסבל והוצאות המשפט.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2022 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

התובע הגיש תביעה בסך 12,000 ₪ נגד הנתבעת בגין פגמים במכשיר טלפון נייד שרכש ממנה.
מעורבותה של הנתבעת נובעת מהיותה מרכז שירות מורשה מטעמה של סאמסונג לתיקון מכשירים ולפיכך על התובע להפנות אליה את טענותיו.
...
עם זאת, הנני מקבל את עדותו לפיה הוא פנה לנתבעת לפני שחלפה שנת האחריות מבלי שהמכשיר הופקד לבדיקה.
לאור האמור לא עלה בידי התובע להוכיח את תביעתו ודין התביעה להידחות.
משנדחתה התביעה העיקרית, הנני מורה על מחיקת ההודעה לצד השלישי ללא צו בהוצאות.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2022 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

בפני תביעה כספית לתשלום סך של 16,000 ₪ בגין אספקת שני מכשירי טלפון ניידים פגומים.
עובר להגשת התביעה, פנה התובע לנתבעת ובקש להחליף המכשירים מאחר ומדובר בתקלה חוזרת ונשנית, אולם לא נענה.
טענות הנתבעת לטענת הנתבעת, העניקה לתובע שירות ללא דופי, בדקה את מכשיריו בדיקה מקצועית ומקיפה אולם, שעה שעסקינן במכשירים אלקטרוניים הרי שידוע כי מכשירים אלקטרונים מטיבם וטבעם נוטים להתקלקל ולעיתים ויש על לקוח הרוכש מכשיר סלולארי לקחת גם אפשרות זו בחשבון.
...
לאור כל האמור אני פוסק לתובע הוצאות משפט לרבות האגרה בסך של 500 ₪.
סוף דבר אני מקבל את התביעה בחלקה, ומחייב את הנתבעת לשלם לתובע את הסך של 7,058 ₪, תוך 21 יום מיום שישיב לה התובע את המכשירים כמפורט בסעיף 29 לעיל.
ככל שלא תשלם הנתבעת את הסכום הנ"ל במועדו, יישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית מיום מתן פסק הדין ועד התשלום בפועל.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני תביעה כספית על סך 18,174 ₪, בגין מכשיר טלפון סלולארי אותו רכשה התובעת מהנתבעת 1, ואשר היה באחריות הנתבעת 2 כאשר הנתבעת 1 היתה הגורם אשר היה אמון על תקונו.
לטענת התובעת, ביום 7.3.22 רכשה מכשיר טלפון נייד מחנות הנתבעת 2 באילת ("המכשיר").
התכונה המיוחסת למכשיר ואשר עליה קבלה התובעת בסברה כי מדובר בתקלה, הנה מצב בו "המכשיר פועל במצב סטראו במהלך שיחה המנוהלת באמצעות רמקול ו/או שיחת וידאו. בעת התקרבות אובייקט אל החיישן הנמצא בחלקו העליון של המכשיר, עוצמת הקול העליון יורדת על מנת למנוע אובדן שמיעה ואילו בהתרחקות מהחיישן עוצמת הצליל מתגברת. המדובר בפונקציה ייחודית המצויה במכשיר הנ"ל ונועדה להיטיב עם המשתמש ולא מדובר בפגם ו/או תקלה כפי שמרשתך מנסה להציג" (מכתבו של נציג הנתבעת 2 מיום 2.6.22).
...
מכל האמור לעיל מצאתי לקבוע כי הנתבעות לא עמדו בחובת גילוי הנאות אודות המכשיר כלפי התובעת ובכך הטעו אותה בעת ביצוע עסקת המכר ולאחריה.
ומשכך, ובהתאם להוראות ס' 32 לחוק הגנת הצרכן, אני מורה על ביטול העסקה באופן בו תוך 7 ימים ממסירת פסק דין זה לנתבעות, תשיב הנתבעת 2 לתובעת את מלא סכום העסקה ולאחר מכן, תשיב התובעת לנתבעת 2 את המכשיר.
בנוסף, נוכח עגמת הנפש אשר נגרמה לתובעת כפי שפירטה בכתבי הטענות וכפי שהעידה לפני, מס' הפעמים הרב בו הפקידה התובעת את המכשיר לתיקון על כל הכרוך בכך, הפניות המרובות אותן ביצעה לנתבעות עד כדי שליחת מכתבי התראה בטרם תביעה, אני קובעת כי על הנתבעות לפצות את התובעת בסכום של 5000 ₪, בצירוף 500 ₪ הוצאות משפט.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו