מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה בגין מכירת רכב משומש עם קילומטראז' מזויף

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

בתביעה שכנגד עותרות הנתבעות לחיוב התובע בגין שכר עבודה אשר שולם לו בטעות, עבור זמני ההפסקה בהם כלל לא עבד, בגין גמול עבודה בשעות נוספות אשר שולם לתובע ובגין תמורת הודעה מוקדמת.
ביום 21.1.14 הגיע לסניף אשר נוהל על ידי התובע, לקוח בשם ברק ויקטור (להלן: "הלקוח"), אשר ביקש לבצע עסקת טרייד-אין על רכבו מסוג וולוו שנת 2000 מ.ר. 46-542-17 (להלן: "הוולוו"), כאשר כנגדו היתעניין ברכישת רכב אשר הוחזק במיגרש הסניף מסוג מזדה 6 שנת 2004 מ.ר. 76-524-56 (להלן: "המזדה") (טופס גילוי נאות במכירת רכב משומש מיום 21.1.14 צורף כנספח ג' לתצהיר התובע).
באותו היום (2.2.14), הגישה קבוצת קל אוטו תלונה במישטרה נגד התובע בגין גניבה על ידי עובד ממעבידו וזיוף מסמכים (נספח ו' לתצהיר הנתבעת 4).
העובדה כי הנתבעות בחרו להגיש תביעה על נזקים כבדים שנגרמו להן, כמו גם תביעה להחזר כספי הפיצויים ששולמו לתובע וההפרש בין סכום העסקה של מכירת הרכב, רק לאחר שהתובע הגיש את תביעתו, מעוררת תמיהה רבה ונוטעת את הרושם כי המדובר רק בתביעה שנועדה לשמש כ"תביעת משקל שכנגד", מפני התביעה שהגיש התובע.
עוד עלה מהמזכר כי החוקר ביקש לשוחח עם מר יוסי הדר ונתקל בקשיים, אולם לאחר ששוחח עם מר הדבר הסתבר שטענת התובע נכונה, שכן מר הדר אישר שהתובע אכן היתקשר אליו והוא אמר לתובע כי אינו מעוניין ברכב של הלקוח (הוולוו) שהיה עם קילומטראז' גבוה, והבהיר לתובע כי על הלקוח למכור בעצמו את רכבו.
...
בנסיבות האמורות, מצאנו לדחות את התביעה שכנגד.
סוף דבר התביעה העיקרית כנגד הנתבעות – מתקבלת באופן חלקי, כך שעל הנתבעות 1-3 (ובנוגע לתביעת לשון הרע ביחד ולחוד עם הנתבעת 4), לשלם לתובע הסכומים הבאים, בתוך 30 יום ממועד קבלת פסק הדין: א. הפרשי שכר מינימום בסך 4,600 ₪.
התביעה שכנגד נדחית.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2020 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

עיון בנתונים שהתקבלו ממשרד הרשוי מלמד כי ביום 4.12.2017 המד הראה כי הרכב גמא 137,971 ק"מ ואילו ביום 7.10.2018, המד הראה – 45,928 ק"מ. כמו כן, מהמסמך שהתובעת צרפה לכתב התביעה מהמוסך בו טופל הרכב עולה כי ביום 19.2.2017 קריאת מד המרחק הראתה – 114,218 ק"מ. לכן ברור הוא כי המד זויף על ידי הפחתת הקילומטרז'.
סעיף 11 לחוק המכר קובע כי "המוכר לא קיים את חיוביו" אם מסר לקונה נכס באחת הנסיבות הקבועות בו. סעיף 11 כולל מצבים בהם המוכר מסר "נכס שונה או נכס מסוג או תאור שונה מן המוסכם" או "נכס שאינו מתאים מבחינה אחרת למה שהוסכם בין הצדדים". מד המרחק מעיד על המרחק שגמא הרכב וברי כי רכב שגמע כ- 150,000 ק"מ איכותו ירודה מרכב שגמא רק כ- 50,000 ק"מ. נתון זה משפיע באופן ניכר גם על שווי הרכב (לא בכדי מד המרחק זויף, שכן המטרה היתה לקבל בגין הרכב תמורה גבוהה משוויו האמתי).
הוא יכול היה לדעת זאת בפשטות על ידי פניה למוסך בו טופל הרכב או למשרד הרשוי (ראו בעיניין זה חובת המוסך שטיפל ברכב למסור מידע , שקבועה בסעיף 2 לחוק מכירת רכב משומש (זכאות למידע וגילוי נאות), התשס"ח-2008).
אם אכן כך הוא מצב הדברים, ובהנתן קביעתי כי הנתבע היה תם לב, לא היה מעורב במעשה זיוף המד ולא ידע על כך (ונדגיש כי הזיוף נעשה לפני שרכש את הרכב ואין כל הגיון שהוא יזייף את המד), מתבקשת המסקנה כי על רומן לשפות את הנתבע בגין הסכום בו חויב כלפי התובעת.
...
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בכתבי הטענות והראיות שהגישו הצדדים ושמעתי את טענותיהם, הגעתי למסקנה כי דין התביעה שהגישה התובעת נגד הנתבע להתקבל, ודין ההודעה לצד שלישי אף היא להתקבל.
שלישית, מקובלת עליי טענת הנתבע כי במהלך החזקת הרכב הוא לא הביא את הרכב למוסך מורשה, ועל כן לא ידע על דבר זיוף מד המרחק, וככלל – התרשמתי לחיוב מעדות הנתבע ואביו, ונראה כי עדותם מהימנה.
יוצא אפוא כי הנזק שנגרם עומד על סך של 10,000 ₪, וזה הסכום שיש לפסוק לתובעת.
אשר על כן, אני מקבל את התביעה ומחייב את הנתבע לשלם לתובעת סך של 10,000 ₪ וכן הוצאות בסך 500 ₪.
אני מקבל את ההודעה לצדדים שלישיים ומחייב את הצדדים השלישיים, ביחד ולחוד, לשפות את הנתבע בגין כל סכום שישלם לתובעת, זאת תוך 30 ימים ממועד תשלומו, שאם לא כן, יישאו הסכומים הפרשי הצמדה וריבית מהמועד בו קמה החובה לשלמם ועד התשלום המלא בפועל.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2017 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

לפני תביעה שהגישה התובעת כנגד הנתבע בהקשר של מכירת רכב משומש.
גרסת הנתבע היתה, כי ת/1 זויף והוספו לו השורות לגבי האחריות לגיר ולמנוע (ע' 3 ש' 27-28 וע' 4 מש' 1 ובמיוחד ש' 6).
כן טענה טענות לגבי אי התאמה בקילומטרז'.
...
לאחר ששמעתי את הצדדים, עיינתי בראיות ושקלתי את מכלול השיקולים הצריכים לעניין אני מורה על קבלת התביעה.
סוף דבר אני מורה על קבלת התביעה.
סה"כ ישלם הנתבע לתובעת 4,900 ₪ אשר ישולמו בתוך 30 יום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2018 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

כנטען, באחד הטיפולים נאמר לבוקובסקי כי "יש בעיה עם הקילומטרז'" ובעקבות זאת פנה למוסך המורשה שבו טופל הרכב ואז נודע לו כי הטיפול האחרון שבוצע ברכב היה ביום 24.4.2012 במרכז שירות כלמוביל בחיפה וכי על פי רשומי המוסך המטפל עמד מד הנסועה מאותו מועד על 370,621 קלומטר.
לכתב התביעה צורפו, בין השאר, טופס בדיקה לפני קנייה, שאינו נושא תאריך (נספח ה' לכתב התביעה), תדפיס הטיפולים ברכב במוסך כלמוביל חיפה (נספח ו') ובו תעוד מצב מד הנסועה במועדי הטיפולים השונים, פירוט טיפולים שונים שעבר הרכב לאחר מכירתו (נספח ז'), ומחירון "לוי יצחק". טענות הנתבע הנתבע אינו חולק על קיומה של עסקת המכירה.
בשאלה זו דעתי כדעת התובעת ובשל כך אני סבור כי יש לקבל את התביעה.
פיצויים עונשיים ועגמת נפש בע"א (מרכז) 3788/06 ויסמן נ' בן דוד (11.2.2008) דן בית המשפט המחוזי בעירעור אשר סב סביב מכירת רכב משומש כאשר הוכח כי מוכר הרכב המשומש זייף ביודעין ובכוונה את מד הנסועה ברכב כדי להטעות את רוכשי הרכב ולהביאם להסכים לרכוש את הרכב במחיר גבוה משוויו האמתי.
...
סיכומו של דבר, יש לקבל את טענת בוקובסקי להטעיה ולחוסר תום לב מצד הנתבע בטרם נכרת הסכם המכירה בין הצדדים.
תרופות אני מקבל את עמדת בוקובסקי, לפיה לאחר שהשקיעו סכומי כסף ניכרים בטיפול ברכב ובתחזוקתו, כיום אין הם מעוניינים עוד בסעד הביטול אלא בסעד של פיצוי.
סיכומו של דבר, הנתבע יפצה את התובעת בגין הפרש המחיר, עגמת הנפש וההוצאות, בסכום של 16,000 ₪ , בתוספת שכר טרחת עורך דין בסכום כולל של 9,000 ₪ ובתוספת הוצאות משפט בסך 1,369 ₪ ובסך הכל 26,369 ₪.

בהליך רשות ערעור תביעות קטנות (רת"ק) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

הטעמים המרכזיים בהם נקב המבקש הם: אי גילוי התקלות החוזרות בגיר הרכב במסגרת טופס הגילוי הנאות שנימסר למבקש במעמד הרכישה [על פי חוק מכירת רכב משומש (זכאות למידע וגילוי נאות), התשס"ח-2008, להלן: "חוק מכירת רכב משומש"], והיעדר טפול יסודי בהן טרם מכירת הרכב; אי גילוי תוצאות בדיקה נוספת של הרכב על ידי המשיבה ביום 13.12.2020; זיוף מד האוץ והצגת קילומטרז' מופחת בכ-2,000 ק"מ מהמספר המדויק המופיע בטופס הסטוריית הטיפולים; הצגת רישיון רכב לא מעודכן על ידי המשיבה במעמד המכירה, שלא שיקף את העובדה שהרכב היה בבעלות נוספת של צד ג' (אשר פרטיו צוינו בטופס הגילוי).
המבקש בדק את הרכב "שתי וערב", ביצע בו 4 נסיעות מבחן בטרם הרכישה, ואף הצהיר בחתימת ידו בחוזה הרכישה כי: "בדק את הרכב, והודע לו על האפשרות למסור את הרכב לבדיקה נוספת של מורשה מטעמו, הקונה מוותר הן כלפי המוכר והן כלפי הבעלים הרשום של הרכב, על כל תביעה או טענה בקשר עם כל אחד מהגורמים הנ"ל", ואף את הגבלת המידע שבידי המשיבה בנוגע לרכב כיוון שהוא נקנה מצד ג'.
...
אשר על כן, אני מקבל את הבקשה למתן רשות ערעור, דן בה כאילו הוגש ערעור, ומורה על קבלת הערעור.
אני מורה כדלקמן: הסכם המכר בין המבקש למשיבה – מבוטל.
לעניין עסקת הטרייד אין הנלווית – הצדדים יפעלו בהתאם להוראות ההסכם ביניהם; חיוב ההוצאות שהושת על המבקש על ידי בית משפט קמא (בסך של 1,000 ₪) יבוטל, ועל המשיבה להשיבו לידי המבקש; המשיבה תשלם למבקש: הוצאות תיקון הגיר ברכב, בסך של 13,806 ₪; פיצוי גלובלי על דרך האומדנא, בסך של 5,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו