מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה בגין ליקויים בתנור אפיה

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

בעבר הגיש התובע לנתבע תביעה להכרה בליקוי השמיעה ממנו סבל כפגיעה בעבודה ובשנת 2006 התקבלה תביעתו זו כאשר וועדה רפואית מסכמת שהיתכנסה בעיניינו, בתאריך 7/6/22 קבעה לו נכות בשיעור של 15% בגין ליקוי השמיעה וזאת החל מתאריך 31/3/22.
וכך נקבע באותו עניין:"לשיטתנו, כאשר עובד תובע להכיר בליקוי בשמיעתו כפגיעה בעבודה, ואין בידו להוכיח את מפלס הרעש במקום עבודתו בתקופה הרלבנטית לתביעתו באופן אובייקטיבי, הן בשל העובדה שהמעביד לא קיים את החובה המוטלת עליו למדוד את רמות הרעש במפעלו, והן כאשר לא מוטלת כלל חובה כזו על המעביד, וכאשר סביר להניח, מחומר הראיות שמונח בפני בית הדין כי אכן העובד נחשף לרעש במקום עבודתו- במקרה כזה, לדעתנו, יש למנות מומחה רפואי, על מנת שיקבע האם הליקוי בשמיעה הוא תוצאה של חשיפה לרעש מזיק בעבודה. זאת בדומה להליך שנהג בבתי הדין לגבי תביעות להכרה בליקוי שמיעה כפגיעה בעבודה על דרך המקרוטראומה, שהוגשו למוסד טרם כניסת התיקון לתוקף. במצב שבו קביעת המומחה שימונה תהא, כי אין מדובר בליקוי שמיעה כתוצאה מחשיפה לרעש מזיק, הרי שיש לדחות את התביעה. אולם אם יקבע המומחה, על סמך החומר הרפואי שבפניו, כי יש קשר סיבתי רפואי בין חשיפת העובד לרעש במקום עבודתו לבין הליקוי בשמיעתו, ימשיך בית הדין ויבחן האם התמלאו התנאים האחרים המנויים בסעיף 84א'." גם בעב"ל 25001-02-17 סונגו - המוסד לביטוח לאומי [פורסם בנבו] (15/11/17), נקבע כי:"ישנם מקומות עבודה בהם לא מבוצעת בדיקת עוצמת רעש או בהם המבוטח עובד בתפקיד כזה שהוא נע ממקום אחד למישנהו במסגרת עבודתו וקשה לאמוד את עוצמת הרעש אליה הוא נחשף. במקרים שכאלה, כאשר על פני הדברים המסכת העובדתית מצביעה על האפשרות הסבירה שהאדם נחשף לרעש מזיק מן הראוי למנות מומחה רפואי ועל סמך חוות דעתו בהתייחס לאודיוגרמות שלפניו ניתן יהיה להגיע למסקנה המשפטית האם אכן האיש נחשף לרעש מזיק במהלך עבודתו". כאשר בעב"ל 61058-12-16 גנטוס - המוסד לביטוח לאומי [פורסם בנבו] (11.04.19) נקבע שאין בפסיקה בעיניין פאנוס כדי לגרוע מחובת התובע לעמוד בהוכחת קיומו של רעש מזיק לצורך הכרה בפגיעתו: "....אחד מתנאי הסף להכרה בפגיעה בשמיעה כפגיעה בעבודה בשל רעש מזיק, היא הוכחת תנאי עבודה ברעש מזיק. נטל זה מוטל על התובע ואם לא עלה בידו להרים נטל זה, הרי שדין תביעתו להדחות. אכן, כפי שנקבע בעיניין פאנוס, כאשר בוחנים אם עלה בידי התובע להרים את הנטל, מקום בו אין מדידות רעש, יש לבחון את השאלה בשים לב למכלול הראיות, וכאשר על פני הדברים המסכת העובדתית מצביעה על האפשרות הסבירה שהמבוטח נחשף לרעש מזיק, יישקל מינוי מומחה רפואי.... אולם, אם תובע לא הרים את הנטל הראשוני להוכיח כי נחשף לרעש שאפשר שייחשב כמזיק, אין מקום למנות מומחה רפואי ...". מהאמור לעיל עולה כי מקום בו בית הדין שוכנע כי המבוטח נחשף לרעש שאפשר שייחשב כמזיק במקום עבודתו, ימונה מומחה רפואי גם מקום בו אין מדידות רעש, אך על המבוטח להרים את נטל ההוכחה הראשוני על מנת שניתן יהיה לקבוע על פי החומר הראיות, כי עבד בסביבה בה קיימת חשיפה לרעש שאפשר שייחשב כמזיק (ראו גם עב"ל (ארצי) 30802-07-21 המוסד לביטוח לאומי - דנינו [פורסם בנבו] (30/8/2) במקרה שלפנינו קיים דו"ח ניטור שהגיש הנתבע, דו"ח אשר בו כשלעצמו אין כדי להועיל לתובע אך הואיל ועוצמות הרעש בדו"ח זה נמדדו בהתייחס רק למכונה לפריסת הלחם עליה ו/או על שכמותה עבד התובע ובהתעלם מהרעש שהפיקו, בו זמנית, שלושת תנורי האפיה שעמדו בסמוך למקום בו עמד התובע, לטענתו, עת עבד על מכונת פריסת הלחם.
...
כאשר בהקשר לתנורים אלו נציין כי בניגוד לטענת הנתבע לפיה אין לקבל את טענת התובע בנוגע לתנורים הואיל והוא לא התייחס אליהם בהליך האחר אותו הוא מנהל בבית הדין, נציין כי הליקויים המתבררים במסגרת ההליכים האחרים שמנהל התובע בבית הדין הינם בגבו ובכתפיו ומכאן שאין בעובדה שבמסגרת אותם הליכים לא ציין התובע כי הוא עמד עת עבד על מכונת פריסת הלחם, ליד שלושה תנורים מרעישים כדי להוביל למסקנה שהוא לא עמד ועבד ליד תנורים שכאלו כאשר בנקודה זו נדגיש כי עדותו של התובע בעניין זה וכן הסימונים שסימן על גבי הצילום (ת/2) הותירו עלינו רושם מהימן ביותר ושכנעו אותנו שאכן בסמוך למקום בו ביצע את עבודתו על מכונת פורס הלחם נצבו שלושה תנורי אפייה (גדולים/תעשייתיים) מרעישים.
א.י.) ג. הסרטון שהמציא התובע (אותו סרטון שצילם נכדו), למרות שהוא אינו נטול פגמים במובן זה שאין מחלוקת שהוא לא צולם במאפיה הישנה או החדשה וכן שלא נמדדו בו עוצמות הרעש, ועדיין מצאנו שיש בו, בהתחשב בעדותו המהימנה של התובע גם בעניין זה כדי להוות הרמת נטל ההוכחות הראשוני מבחינת התובע כך שניתן לקבוע כי במאפיה הישנה ובמאפיה החדשה, הוא עבד בחשיפה לרעש שאפשר שייחשב כמזיק, וזאת כדרישת הפסיקה.
לסיכום לנוכח כל האמור לעיל ובשים לב לטענות באת כח התובע וחרף טענות באת כח הנתבע, הגענו לכלל מסקנה, על יסוד חומר הראיות ועדותו של התובע לפנינו, כי הוא אכן נחשף לרעש במקום עבודתו אשר אפשר שייחשב כמזיק, ולכן החלטנו למנות מומחה רפואי, על מנת שיקבע האם הליקוי בשמיעתו של התובע ובעקבות כך האם הטנטון שעומד בבסיס המחלוקת שבין הצדדים, הם תוצאה של חשיפה לרעש מזיק בעבודה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום טבריה נפסק כדקלמן:

הנתבעים טענו כי תחזקו את הבית באחריות ומסירות וכל הליקויים הנטענים בתביעה היו בבית, אם בכלל בעת הרכישה והנזקים הנטענים אינם אלא בלאי סביר של תקופת מגורים בת 7 שנים.
תחת ההוראה המחייבת בהסכם, המחייבת את הנתבעים בהשבת הדירה במצב דומה למצב ערב ההיתקשרות, למעט בלאי הנובע משימוש סביר, אני מוצאת שתיקון תריסי גלילה ב- 8 פתחי חלון בחדרים, החלפת רצועת משיכה (עלות 2,800 ₪), בדיקה ותיקון של 4 מזגנים מפוצלים (עלות 1,760 ₪), החלפת רשתות זבובים בפתחי חלונות שנקרעו (עלות 2,100 ₪), תיקון נזילות (עלות 750 ₪), עינית הצצה לדלת כניסה (עלות 180 ₪) – מהוים בלאי הנובע משימוש סביר ואין להטיל על הנתבעים אחריות בגין ליקויים אלה.
אפתח בטענת התובעים שיש להורות לנתבעים לשלם עבור קולט אדים שנימצא עם שכבת שומן ותנור אפיה מובנה שנימצא אף הוא עם שכבות שומן ואינו פועל.
...
במחלוקת בין הצדדים אני סבורה שהדין עם התובעים.
על כן, אי חתימה על כתב ערבות נוסף בגין מסמך התוספת החמישית לא מעלה ולא מוריד מהתחייבות הערבים לתוספת הרביעית ולתקופת האופציה שנקבעה בה. על כן, אני קובעת כי ערבות הערבים כלפי התובעים בשנה האחרונה לשכירות תקפה ושרירה והם ערבים למילוי התחייבות הנתבעים כלפי התובעים מכוח הסכם השכירות המקורי.
לסיכום, התביעה מתקבלת בחלקה בנוגע לפרטים הבאים: ניקוי החצר – 700 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפנינו תביעה לתשלום זכויותיה הנטענות של התובעת בגין תקופת עבודתה במפעל לייצור דברי בצק קפואים בבעלות הנתבעת.
פיצוי בגין ליקויים בתלושי השכר, שכן הרכיבים בהתאם להסכם הקבוצי אינם כלולים בתלושים, בסך 100,000 ₪.
המוצרים המיוצרים במפעל אינם נאפים, כלל אינם מוכנסים לתנור אפייה במפעל והם משווקים, כאמור, קפואים לצורך אפייה לאחר מכן, בנקודות השיווק והממכר.
...
לאור קביעתנו בדבר היעדר תחולת ההסכם הקיבוצי וצו ההרחבה על העסקת התובעת, ומאחר שכל רכיבי התביעה נובעים מן הטענה בדבר תחולת ההסכם הקיבוצי וצו ההרחבה, נדחית התביעה כולה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2019 בשלום אשדוד נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה כספית בסך של 65,800 ₪ בגין ליקויים במטבח שיוצר וסופק על ידי הנתבע, נגר במקצועו, המתנהלת בסדר דין מהיר.
ואכן, מתמונות שהציג התובע, אשר צולמו בסמוך להגשת התביעה, חלקן מופיעות בחוות דעתו של המומחה מטעם התובע, עולה כי בארונות מטבח רבים (אף כי לא תמיד ברור באילו ארונות בדיוק, אך ברור כי מדובר במספר ארונות ובמספר מגירות) קיימים סדקים חמורים בפורמייקה הנמצאת בחלקם הפנימי של הארונות; קיימים סדקים סביב הפירזול הפנימי המחבר בין דלתות ומגירות הארונות לבין גוף הארון; קיימים קילופים משמעותיים בארון שבו כנטען הוצב תנור האפייה ובארונות נוספים.
...
לאחר שבחנתי את חוות הדעת עליה נחקר המומחה בחקירה נגדית ובשים לב לכך שמדובר בחוות דעת יחידה בתיק, אני מוצאת לנכון לקבל את ממצאיה תוך שיש לתת לה את המשקל המתאים כחלק מהמארג הראייתי הקיים בתיק.
לאור כל האמור, אני קובעת פיצוי גלובאלי על דרך האומדנה, עבור הליקויים במטבח, בסך של 18,000 ₪.
בגין עוגמת נפש ונזק בלתי ממוני, אני סבורה כי יש לפסוק לו פיצוי בסך 3,000 ₪ סוף דבר הנתבע ישלם לתובע סך של 18,000 ₪ לפיצוי בגין נזקי המטבח.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2017 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

נטען כי השוכרים החזירו את החזקה בדירה במועד מאוחר יותר מהמועד בו סוכם בעל-פה בין הצדדים, וכי הם אחראים לליקויים הבאים שהתגלו בה עם עזיבתם את הדירה: * חלק מארון המטבח פורק והושלך למחסן יחד עם תנור אפייה שהיה ממוקם בתוך אותו חלק של ארון המטבח.
בחוות דעת השמאי אשר נערכה על-ידי חברת הביטוח שהפעילה התובעת בעקבות פצוץ צנור בדירה נכתב כי שטח הדירה הוא כ-100 מ"ר וניתנה הערכה של 7,875 ₪ עבור "עבודות צביעה של קירות הדירה". בכתב התביעה דרשה התובעת 5,733 ₪ עבור תקוני קירות וצביעת הדירה וצרפה חשבונית מס בסך 5,733 ₪ מיום 30.12.2015 של "אלקיים אלי ובניו" עבור "עבודות צבע (צביעת דירה) כולל תקוני שפכטל ומעל פאנלים". לעומת זאת, השוכרים לא הציגו כל הצעת מחיר ולא ברור כיצד העריכו את השווי של צביעת הדירה.
...
בשים לב לדחיית חלק מרכיבי הנזק, אין מקום לפיצוי בגין ראש נזק זה. טענת הקיזוז - בכתב ההגנה העלו הנתבעים טענות לקיזוז בגין הליקויים בדירה עקב פיצוצי צנרת שאירעו בה. לאור הטענה בכתב ההגנה, לפיה הדירה נצבעה על-ידי קבלן לאחר שהתרחשו פיצוצים בצנרת, ולאור האמור בהסכם הארכת השכירות לשנה נוספת, בדבר החלפת צנרת שבוצעה בדירה, דין טענה זו להידחות.
אשר על כן, נדחות טענות הקיזוז.
לאור האמור לעיל, הנני מחייב את הנתבעים (ביחד ולחוד) לשלם לתובעת את הסכומים הבאים: (א) 10,277 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה למדד וריבית כחוק החל ממועד הגשת התביעה, 28.6.2016, ועד לתשלום המלא בפועל; (ב) אגרת תביעה בצירוף הפרשי הצמדה למדד וריבית כחוק החל ממועד הגשת התביעה ועד לתשלום המלא בפועל; (ג) שכר טרחת עורך דין בסך כולל של 2,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה למדד וריבית כחוק החל מהיום ועד לתשלום המלא בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו