מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה בגין ליקויים ברכב שנרכש מסוכנות מורשית

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2020 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

לדברי התובע הוא רצה לרכוש רכב פולקסווגן מסוג טוראן מסוכנות רכב בחולון (להלן: "הרכב") אולם לפני ביצוע הרכישה הוא לקח את הרכב לבדיקה אצל מכון העוסק בבדיקות רכב -היא הנתבעת.
בשים לב כי הרכב כבר לא היה ברשות התובע, בהסכמת הצדדים מונה, ביום 3.12.19, מומחה מכריע מטעם בית המשפט שנתבקש לבחון את שתי הבדיקות שהוגשו לתיק בית המשפט על ידי הצדדים ולחוות דעתו המקצועים בשני מישורים: האחד, התכנות הדיאגרמה בדו"ח הנתבעת שמשקף פעילות תקינה לחלוטין של הצילנדרים במנוע בעוד שלאחר 590 ק"מ שגמע הרכב הוצג בדו"ח התובע מטעם מוסך מורשה של פולקסוגן פעילות לא תקינה וכמעט אפסית של אותו צילינדר 3 במנוע; השני, כי מסקנות הבדיקה כפי שנערכה על ידי הנתבעת לא נכתבו בהתאם לנהלי משרד התחבורה.
התובע הדגיש וחזר והדגיש כי עילת תביעתו היא הרשלנות של הנתבעת באי גילוי חולשת הדחיסה בבוכנה מס' 3 ברכב, ולא שום ליקוי אחר, ואין מחלוקת בין הצדדים כי אומנם ליקוי זה היה קיים ברכב.
...
לאחר שקראתי את כתבי הטענות ונספחיהם, ושמעתי את הצדדים וטענותיהם כמו גם נתתי דעתי לחוות דעת מומחה בית המשפט, תשובותיו לשאלות ההבהרה וחקירתו לעניין חוות דעתו הגעתי למסקנה כי דין התביעה להתקבל.
התוצאה היא כי אני מחייבת את הנתבעת לשלם לתובע סך של 11,135 ₪ בצירוף רבית והפרשי הצמדה מיום הגשת התביעה.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2018 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

הנתבע טען כי קנה את הרכב מסוכנות טויוטה כחדש עם וו גרירה מתוך מחשבה שירכוש עגלה לשימוש ביתי, אלא שלבסוף לא רכש כלל עגלה, ועשה שימוש בוו הגרירה פעם אחת ויחידה, לשם הובלת חפצי בתו, שעה שנישאה.
המכתבים אשר צורפו לכתב התביעה מלמדים על כך שמספר בעלי מיקצוע שונים (מכון לכיוון פרונט, מוסך מורשה, צמיגאי ושמאי) הבחינו ברכב בנטיה של המתלה האחורי, שחיקה של הקפיצים האחוריים ושחיקה מוגברת של החלק הפנימי בצמיגיו האחוריים של הרכב (איש איש לפי תחום התמחותו).
לאחר ששוכנעתי כי הרכב נבדק על ידי התובעת במוסך מורשה ימים ספורים לאחר הקניה, וכן לאחר שמצאתי כי קיימת סבירות גבוהה יותר לכך שהליקויים שנמצאו באותו מועד מקורם זהה למקור הליקויים שנמצאו בהמשך, בתוך תקופה של כחודש ימים, על ידי מומחים ואנשי מיקצוע נוספים אליהם פנו התובעת ובעלה לאחר מכן - אני קובעת כי שוכנעתי בקיומו של קשר סיבתי בין הליקויים החסרים בדו"ח הבדיקה לבין הנזקים נשוא חוות הדעת השמאית שצרפה התובעת.
...
התובעת כאמור לא ביקשה לבטל את העסקה שנערכה זה מכבר, אך ביקשה לחייב את הנתבע לפצותה בגין נזקיה הנובעים מהצורך לתקן את הרכב ולהביאו למצב בו סברה שהוא מצוי בעת עריכת ההסכם, קרי, ביטול חלקי של ההסכם – בכל הנוגע לשיעור התמורה, ואני מקבלת את תביעתה בעניין זה. אשר לתביעת התובעת כנגד הנתבעת אבהיר כי בעניין זה מבקשת התובעת לחייב את הנתבעת בטענה כי זו התרשלה כלפיה בביצוע הבדיקה לרכב.
הואיל ואין חולק כי התובעת פנתה אל הנתבעת לשם קבלת חוות דעתה בנוגע לכשלים הקיימים ברכב עובר לרכישתו על ידה, אני קובעת כי לנתבעת חובת זהירות כלפי התובעת לערוך בדיקתה באופן מקצועי, מכח הכשרתה מחד, ובשים לב להסתמכותה של התובעת (ככל רוכש סביר) על הערכותיה כבסיס לניהול מו"מ לרכישת הרכב על ידה מנגד.
לאחר ששוכנעתי כי הרכב נבדק על ידי התובעת במוסך מורשה ימים ספורים לאחר הקניה, וכן לאחר שמצאתי כי קיימת סבירות גבוהה יותר לכך שהליקויים שנמצאו באותו מועד מקורם זהה למקור הליקויים שנמצאו בהמשך, בתוך תקופה של כחודש ימים, על ידי מומחים ואנשי מקצוע נוספים אליהם פנו התובעת ובעלה לאחר מכן - אני קובעת כי שוכנעתי בקיומו של קשר סיבתי בין הליקויים החסרים בדו"ח הבדיקה לבין הנזקים נשוא חוות הדעת השמאית שצירפה התובעת.
מכל אלו, ובהתאמה, אני מקבלת גם את התביעה כנגד הנתבעת, בכל הנוגע לנזקים הדורשים תיקון על פי דו"ח השמאי שצורף.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לבדוק נדמה לי שלגבי העובד לשעבר מה שכתבתי על אלבר למעשה זה קומפיוטסט לפני תביעה לביטול רכישה של רכב בגין ליקויים שהתבררו לתובע, לטענתו, לאחר הרכישה, השבת התמורה ששולמה על ידי התובע וכן פיצוי בגין נזקים שנגרמו בקשר עם הרכב.
בשל מצבו הרכב מסוכן למי שיעשה בו שימוש והוא עומד מחוץ לחצרי התובע כאבן שאין לה הופכין.
אלבר מבקשת להיתגונן בטענה כי בסעיף 1 להסכם נרשם כי "הקונה מצהיר כי בדק את הרכב... את מצבו החצוני והמכני, את טיבו והתאמתו למטרותיו, וכי ניתנה לו האפשרות למסור את הרכב לבדיקה נוספת במכון בדיקה מורשה מטעמו. הקונה מוותר הן כלפי המוכר והן כלפי הבעלים הרשום של הרכב, על כל תביעה או טענה בקשר עם כל אחד מהגורמים הנ"ל". הוראות אלו מקנות הגנה למי שכרת את ההסכם וקיים אותו בתם לב. אין בהן כדי לתת מחסה למי שפעל במירמה, ולמצער בהטעייה מדעת, כפי שפעלה אלבר בעניינינו.
...
אני סבורה כי בנסיבות אלו על הנתבעות, יחד ולחוד, לפצות את התובע בגין נזק שאינו נזק ממון בסך של 5,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מהיום ועד למועד התשלום.
בנוסף ישלמו הנתבעות יחד ולחוד לתובע הוצאות המומחה מטעמו בסך 3,500 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום 24.2.2017 ועד למועד התשלום בפועל.
בנוסף ישלמו הנתבעים יחד ולחוד לתובע הוצאות אגרה בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום התשלום על ידי התובע ועד למועד התשלום המלא, וכן שכ"ט עו"ד בשיעור של 25% (כולל מע"מ) מסכום פסק הדין (ללא הוצאות), בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מהיום ועד למועד התשלום המלא בפועל.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2021 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

לטענת התובע, הוא היתעניין ברכישת רכב מסוכנות למכירת רכבים יד שנייה בשם "מונט קאר" בחוצות המפרץ.
לטענת התובע, למרות שתוצאות הבדיקה הצביעו על מצב מכאני סביר, הוא נטל את הרכב לבדיקה במוסך מורשה השייך ל"חברת המזרח לשיווק מכוניות בע"מ" וזאת על מנת לעמוד על מצבו האמיתי של הרכב.
להלן אנמק קביעה זאת; ראשית, בעיניין רע"א 10124/17 עבדללה אשקר נ' פאדי סלימאן נפסק כי הגמישות בדיני הראיות במסגרת תביעה קטנה אינה חודרת לדין המהותי ואינה מאפשרת לבית המשפט לתביעות קטנות לקבל תביעה שבה התובע לא הרים את נטל ההוכחה המוטל עליו; "אכן, בית המשפט לתביעות קטנות נועד לפתוח את שערי המשפט בפני "האזרח הקטן" – בין היתר, באמצעות "פישוט הליכי הדיון, תוך הגמשת סדרי הדין ודיני הראיות" (רע"א 1868/16 רז נ' האפרתי, [פורסם בנבו] פסקה י (19.6.2016)).
בנוסף לדוח שבכתב, אני נותן אמון בגירסת הנתבעת ולפיה הוסבר לתובע בע"פ כי לרכב יש שורה של תקלות ומומלץ לפנות למוסך על מנת לקבל הצעת מחיר באשר לתיקון הליקויים, אך התובע היתעלם מכך.
...
אני מקבל אף את גרסת הנתבעת ולפיה הרכב נבדק בשלישית ולפני מכירה לאדם אחר ואף בבדיקה זאת גל ההינע היה תקין לחלוטין.
אני סבור, כי הנתבע חדל משלא תמך את גרסתו בדוח מומחה ניטרלי אשר יבדוק את הרכב באופן אובייקטיבי ויעמיד חוות דעת מומחה.
וזאת גם אם נאמר בהוראות נוהל מס' 127, כי "אחריות על תוצאות הבדיקה בשתי השיטות הנ"ל ...לפי נוהל זה הינה לתקופה של שלושה חודשים או 6,000 ק"מ". מכל המקובץ, דין התביעה להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

עוד טען התובע כי הנתבעת לא עידכנה אותו ביחס למסוכנות הרכב (ס' 27 לכתב התביעה).
התובע צירף לכתב התביעה חוות דעת של שמאי מטעמו אשר לאחר בדיקה השבית את הרכב מחמת ליקויים בטיחותיים קשים.
צבר הליקויים שפורטו בטופס הבדיקה והאמור בס' 2 לטופס הבדיקה ולפיו "מידע על חומרת הליקויים והצע מחיר לתיקון יש לקבל ממוסך מורשה או שמאי רכב לפי הצורך בלבד ובאחריות קונה הרכב". הליקויים שצוינו בטןפס הבדיקה הם ליקויים מהותיים וכל אדם סביר, והמבחן הוא כמובן מבחן האדם הסביר, היה עורך בדיקה נוספת ביחס לליקויים שצוינו ובעיקר לעלות תקונם, עלות שללא שום ספק אמורה להשפיע על ההחלטה אם לרכוש את הרכב, אם לאו, וזאת ללא שום קשר לאמון שנתן התובע בנתבעת לשיטתו ובפרט בנסיבות בהן התובע מאשר בכתב התביעה כי הודגשו בפניו הליקויים הטעונים תיקון (ס' 5 לכתב התביעה).
...
כך למשל, לא הוכח הסכום בו נמכר הרכב ולא הוכחו המרכיב הנוגע להפסד ימי העבודה (לא בהיבט של מספר ימי העבודה שירדו לטמיון ולא ביחס לעלות יום עבודה של התובע) ובכל הנוגע לעוגמת הנפש סבורני כי בהתחשב בכך כי גם אם הייתה הטענות לרשלנות ולקיום של מצגי שווא מוכחו הרי שלתובע תרומה משמעותית ביותר, קרי אשם תורם, למצב שנוצר.
לו היה פועל כך התובע הוא היה מגיע כפי הנראה למסקנה כי משעה שעלות התיקונים הינה סך של 34,000 ₪ כפי שצוין בהצעת המחיר של המוסך אין שום היתכנות לרכישת הרכב בסכום בו נרכש בפועל.
סיכומו של דבר לנוכח כל האמור לעיל אני מורה על דחיית התובענה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו