מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה בגין ליקויים במערכת ישיבה לאחר תום תקופת האחריות

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

במסגרת נספח 1 להסכם צורפו מפרטים והצעה לעבודות בינוי, גמרים ופיתוח (חוברת א'), כתב כמויות להצעה לעבודות בינוי, גמרים ופיתוח (חוברת ב'), כתב כמויות מתומחר ועדכני מטעם הקבלן (חוברת ג'), הצעה לעבודות חשמל ותקשורת (חוברת ד'), הצעה לעבודות מיזוג אויר (חוברת ה'), הצעה לעבודות מערכת אינסטלאציה וכיבוי אש (חוברת ו'), תוכניות האדריכל, היועצים והמתכננים האחרים, מיסמך סיכום ישיבה מיום 6.6.2004 בין נציגי המזמין לנציגי הקבלן ולוח זמנים לסיום העבודות בפרוייקט (ס' 1.4 להסכם פבר).
בכל הנוגע לטענה לרשלנות בתקופה שלאחר תום תקופת הבדק אכן לא חלה החזקה לפיה מקור הליקוי ברשלנות הקבלן, ועל התובע מוטל נטל השיכנוע להוכיח טענתו – אולם אין הוא מנוע מעשות כן. לעניין זה ראו דברי בית המשפט בע"א 11512/04 קרניל חברה לעבודות הנדסיות בע"מ נ' גב ים חברה לקרקעות בע"מ (16.11.2006); ת"א (י-ם) 450/90 טנצמן נ' רמט בע"מ (9.7.1991); ת"א (חי') 8642/01 בר און יהודה נ' א.י.י.ן מבנים בע"מ (18.1.2006); וכן פסק הדין בת"א (פ"ת) 5447/06 טנז'ר יניב נ' מוריס אגבבה בע"מ (1.7.2008): "סיום תקופת האחריות הנקובה בחוק המכר דירות כשלעצמה אינו מקנה לקבלן חסינות מפני תביעה בגין ליקויי בניה ואין בכוחה של הוראה זו להתנות על דיני ההתיישנות הכלליים (ראה ת"א (ים) 164/93 כהן פרי נ' רמט בע"מ. מטרתו של חוק המכר דירות הנה להגן על הרוכש ועל כן הוא עוסק רובו ככולו בחיובי הקבלן ואולם החוק לא נועד לגרוע מזכויות הרוכש על פי דין אחר, לרבות ביחס לתקופת ההתיישנות (ראה גם בספרם של המלומדים פרופ' זמיר, פרופ' ראבילו ופרופ' שלו בספר הפירוש הקצר לחוקים במשפט הפרטי, הוצאת המכון למחקרי חקיקה ולמשפט השוואתי ע"ש סאקר, הפקולטה למשפטים, האוניברסיטה העברית, תשנ"ו-1996, בפרק 15 הנוגע לסעיף 4 לחוק המכר דירות)
...
משכך, אני דוחה את הטענה כי שיטת הביצוע של חלונות המסך הייתה לקויה.
משכך, אני מקבלת את עדותו של מר תאופיק לחאם לגבי אירועי אותה פגישה.
ו - סוף דבר מכל אחד מהטעמים שנמנו לעיל ומכולם כאחד, דין התביעה להידחות – וכך אני קובעת.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2022 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

התובעים עתרו לביטול עסקת רכישה של מערכת ישיבה שרכשו מהנתבעת לאחר שהתגלו בה, כך עפ"י כתב התביעה, אי התאמות לעומת המוצר שהוצג להם ולאחר שהתגלתה המערכת כפגומה ובעלת איכות ירודה.
לקוח המבקש לרכוש מוצר המוצג בפניו כאיכותי וכיוקרתי ומובטח לו כי המוצר שהוצג בפניו עונה על דרישותיו (ובהתאם נקבע מחירו), רשאי להניח כי יקבל מוצג תקין ואיכותי, ממנו יוכל להנות לאורך זמן, מבלי שאיכותו תפגע ומבלי שיתגלו בו פגמים וליקויים, חלקם בתוך תקופת האחריות וחלקם בסמוך לאחר תום תקופת האחריות אך בחלוף כשנה ומספר חודשים מתחילת השמוש.
...
מכל האמור עד כה מתבקשת המסקנה כי הנתבעת הפרה את התחייבויותיה כלפי הנתבעים באופן המזכה את התובעים בביטול החוזה.
סוף דבר מכל האמור לעיל, אני קובעת כי מדובר באי התאמה כלשונה בסעיף 11 לחוק המכר, ובהפרה יסודית של ההסכם, המקנה לתובעים זכות לביטול ההסכם והשבה של הסכומים ששולמו על ידם.
לאור האמור לעיל אני מורה על ביטול ההסכם ובהתאם מורה לנתבעת להשיב לתובעים את הסכום ששולם על ידם בסך 18,000 ₪ וזאת תוך 45 ימים מהיום.

בהליך תביעת פינוי מושכר (תפ"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

לטענת התובעת, הפגמים והמפגעים יוצרים סכנה ממשית למרכז המסחרי ולמבקריו, כמפורט להלן: הנתבעת סגרה את יציאת החרום, המשרתת את המרכז המסחרי כולו, והקימה שם מחסן המשמש אותה לאחסנת סחורה; הנתבעת חסמה את מעבר המילוט, המוביל ליציאת החרום הנ"ל על ידי הצבת מדפים וסחורות; נתגלו ליקויים וחסרים במערכת גילוי וכיבוי אש; הנתבעת חסמה את עמדת כיבוי האש על ידי הצבת מדפים וסחורות; חסרים לנתבעת אישורים, לרבות אישורי בטיחות של מכון התקנים, כיבוי אש, חברת חשמל וגופים אחרים.
עיון בנספחי התביעה מעלה, שהפניה הראשונה לנתבעת עקב הליקויים הייתה ביום 26.11.20, באשר לבניית המחסן.
כמו כן, בהתאם לסעיף 10(ב), התחייבה התובעת לספק למושכר חשמל, מים ותשתיות לכיבוי אש, ולפי סעיף 11(ג) על התובעת לתקן פגמים שבאחריותה, לרבות תשתית המבנה, שלטענת הנתבעת כולל את ההכנות הנ"ל. מכאן, התובעת היא שהפרה את ההסכם, עת מסרה את המושכר עם ליקויים חמורים בתשתיות החשמל, כיבוי אש ומתזים.
אליבא הנתבעת, לתובעת אין זכות לבטל את ההסכם, היא זו המערימה קשיים בפני הנתבעת, בפרט בנושא תיקון הליקויים, והיא זו המפירה אותו, תוך ניצול מעמדה כמשכירה לרעה, ומתנהלת בחוסר תום לב. דיון והכרעה דו"ח רשות הכבאות ועדות ראש המדור רשימת הליקויים בגינם דורשת התובעת את פינוי הנתבעת מהמושכר, נחלקת לשניים: לגבי האחד, טוענת הנתבעת כי "הליקויים" היו בידיעת התובעת ולכן אין מדובר בהפרה של החוזה.
בפתח עדותו, תיאר ראש המדור את שהתרחש, כך (עמ' 7, שו' 17-25 לפרוט'): "ביום של הדיון בבית המשפט, הנציגים של השוכר או השוכר עצמו הגיע אלינו ישירות מהדיון בבית המשפט לתחנה, ברו לדלפק המזכירות ויש שם מפקח שעדיין לא הוסמך וסייע למזכירות במדור. זה לא קרה, באו ובלבלו והטעו אותו ואמרו שיש דרישה ליציאה נוספת שזה לא נכון וזה נכתב לא נכון וצריך להסיר את זה. הבחור שישב בדלפק בתום לב הסיר את הדרישה. אחרי שהלכו הוא הוציא להם דוח חדש עם יציאה נוספת והלך לממלא מקום ואמר לו שזה לא נכון והכל מתועד בפרוטוקול התיק אצלנו. מה שקרה בפועל, נוצר מצב שיש להם דוח ראשוני עם דרישה ליציאה נוספת מהחנות. דוח שני, סיכום ביקורת, ללא יציאה נוספת ודוח שלישי לאחר שהתייעץ עם ממלא מקום עם הדרישה שוב. נוצרה סתירה בדוחות". לעומת זאת, הנתבעת אישרה בעדותה כי פנתה לרשות הכבאות עם סיום הדיון בבית המשפט, וציינה כי הנציג שקבל אותם לא עשה דבר על דעת עצמו אלא קיבל אישור על כל דבר שכתב (עמ' 50, שו' 13-26).
מכאן שקשה למצוא קורלציה בין תקופת הקורונה שגררה ירידה בהקף ההכנסות וירידה בדמי השכירות, לבין תחילת דרישותיה של התובעת לתיקון ליקויים ולאחר מכן דרישה לפינוי.
...
לפיכך, אני סבורה שהנתבעת לא הוכיחה את האלמנטים העובדתיים עליהם היא משיתה את מסקנתה כי התובעת נהגה בדרך שאינה מקובלת ובחוסר תום לב בניגוד לסע' 4 הנ"ל, ויש לדחות טענתה זו. לא מצאתי טעם וצורך לדון בטענות הנתבעת בדבר הוצאת טובין אל מחוץ לתחומי החנות ובטענתה ביחס למועד בו נבנו מדרגות החירום בצמוד לפתח החירום.
התביעה לפינוי המוזכר מתקבלת אפוא.
בשים לב לטיבו של המושכר ולגודלו ולשם מתן אפשרות, לפנים משורת הדין, להיערך לפינוי, אני קובעת כי על הנתבעת לפנות את המושכר מכל אדם וחפץ ולהחזיר החזקה בו לידי התובעת עד ולא יאוחר מיום 7.12.22 בשעה 12:00.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2023 בשלום אשקלון נפסק כדקלמן:

תביעה שעניינה תיקון מוצר בתוך תקופת האחריות למוצר.
פנייתו של התובע אל הנתבעת היתה ביום 7.2.22, כשנה וחצי לאחר קבלת הספה וזמן רב לאחר תום תקופת האחריות.
לטענת הנתבעת, התובע לא הוכיח, כי מדובר בפגם בספה וכי תביעתו אינה נתמכת בחוות דעת המעידה על ליקוי בספה.
אחריות מורחבת מוגבלת · מערכות הישיבה והכורסאות של איטלסופה מכוסות עבור שימוש רגיל וסביר החל מסיום שנת האחריות הראשונה לתקופה נוספת של: · שנתיים (2) על המסגרת הפנימית.
הנתבעת תישא בהוצאות התובע בגין שתי ישיבות ובשים לב לביקור הטכנאי במסגרת ההליך (ביקור שלשמו נידרש התובע להשאר בביתו מספר שעות) בסכום של 1,200 ₪.
...
התובע ניסה ליצור קשר עם הנתבעת, באמצעות מספר הטלפון המופיע באתר האינטרנט של החברה, אף פנה אל סניפי הנתבעת ובסופו של דבר, באחד הסניפים קיבל את מספר הטלפון של שירות הלקוחות ויצר עמם קשר.
מקובלת עליי טענת התובע, כי פנה אל הנתבעת במהלך ששת החודשים הראשונים שמאז רכישת הספה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

התביעה הוגשה באיחור רב, לאחר 5 שנים בהם התגוררו התובעים בדירה וכ - 3 שנים לאחר תום תקופת האחריות.
היא ציינה, כי התובעים עצמם אשרו בכתב התביעה שהנתבעת תקנה את הליקויים בתוך תקופת האחריות ולאחריה.
במהלך ישיבת קדם המשפט מיום 10.10.2021 הגיעו הצדדים להסדר דיוני, לפיו יחקר מומחה בית המשפט ולאחר מכן יסכמו הצדדים טענותיהם.
הראשון - כתב האחריות שמסרה הנתבעת לתובעים (מכתב מיום 28.10.2014, שצורף כחלק מנספח א' לכתב התביעה) עניינו אחריות למערכות חשמל, אינסטלאציה, נזילות כתוצאה מגשם, ניזקי הובלה ושנת בדק.
סיכומה של נקודה זו, אני קובע כי על הנתבעת לפצות את התובעים בסך של 3,000 ₪, בתוספת פקוח (10%) ומע"מ, בגין הסדק בחיבור בין המבנה לממ"ד. תיקרת הגבס בדירת התובעים בכתב התביעה טענו התובעים, כי נאלצו להחליף את גג המבנה כולו עקב ליקויים שנתגלו בו, לרבות נזילות שפגעו בתיקרת הגבס.
...
עלות תיקון הליקויים שנמצאו בסופו של דבר על ידי המומחה לזר, לרבות אלו שאושרו על ידי כמפורט לעיל, נמוכה בשיעור ניכר מזו שנטענה על ידי התובעים.
סיכום סיכומו של דבר, אני מקבל את התביעה ומחייב את הנתבעת לשלם לתובעים את הסכומים המפורטים להלן: פיצוי בגין ליקויי בניה בסך של 106,760 ₪.
בנוסף, תשלם הנתבעת לתובעים, באמצעות ב"כ, מחצית מהוצאותיהם בגין אגרות התביעה, מלוא הוצאותיהם בגין חוות דעת המומחה מטעמם, חלקם בשכ"ט המומחה לזר (כנגד קבלות שתוצגנה לב"כ הנתבעת בתוך 7 ימים) וכן, שכ"ט עו"ד בסך של 20,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו