מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה בגין ליקוי בסלולרי לאחר מספר חודשים

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2016 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

ואולם, התובע לא פירט מהם הליקויים אשר, לשיטתו, נפלו בתלושים ולא כימת את תביעתו בגין עילה זו. מטעמים אלה נדחית הטענה כבר בשלב זה. ואלו העובדות הצריכות לענייננו: הנתבעת הנה חברה בע"מ העוסקת, בין היתר, בתחום פינוי עשן במבנים- פינוי עשן טבעי ופינוי עשן מאולץ (להלן- החברה או הנתבעת).
] בראשית העסקתו, עבד התובע במחלקת שיחרור עשן טבעי ולאחר מספר חודשים עבר למחלקת שיחרור עשן מאולץ[footnoteRef:2].
] באשר לחוב שהצטבר לחובת התובע בגין השמוש שעשה במכשירים לאחר סיום תקופת עבודתו בחברה- עיון בכרטסות שהוגשו על-ידי הנתבעת מלמד כי מכלל החוב שהצטבר לתובע עד לחודש 4/2012 יש להפחית חובות שהצטברו בגין חיובים אחרים שאינם נוגעים לטלפונים הסלולריים, כדוגמת- קנסות על שימוש ברכב אשר לא נדונו במסגרת ההליך.
...
] כך או כך, משעה שהתובע היה מודע לשינוי בשיעור עמלת המכירות ומשעה שהתובע לא פעל באופן אקטיבי כדי למנוע את השינוי באמצעות האפשרויות שעמדו לרשותו (הגשת תביעה או התפטרות) במשך תקופה ממושכת והתביעה הוגשה רק בחודש מאי 2012 למעלה משנה ממועד סיום יחסי העבודה, המסקנה המתבקשת היא שהתובע הסכים לשינוי בשכרו על דרך ההתנהגות[footnoteRef:14].
] סוף דבר אשר על כן, התביעה מתקבלת בחלקה.
הנתבעת תשלם לתובע בתוך 30 ימים מהיום את הסכומים הבאים: הפרשי עמלות - 113,200 ₪.
כמו כן, אנו מחייבים את הנתבעת לשלם לתובע בתוך 30 ימים ממועד קבלת פסק-הדין הוצאות משפט בסך 3,000 ₪ ושכ"ט עו"ד בסך של 10,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום אשדוד נפסק כדקלמן:

בתובענה שלפני עותר שוכר לחייב משכירה לפצותו בסך כולל של 44,633 ₪ בגין ליקויים שנתגלו במושכר במהלך קרוב לחמש שנות שכירות, ובגין נתוק החשמל למושכר על ידי חברת החשמל בחודש יולי 2015 לפרק זמן של חודשיים ועשרה ימים.
התובע הודיע על כך לנתבעת ובימים שלאחר מכן נשלחו תיכתובות בין הצדדים באמצעות מכשיר הטלפון הסלולארי בכל הנוגע לתיאום ביצוע התיקון.
אכן עולות תמיהות מעיתוי הבדיקה על ידי התובע והזמנת חברת החשמל שעה שבמהלך כל תקופה השכירות ולמרות טענות התובע בדבר ליקויי חשמל במושכר הוא לא ערך כל בדיקה ולא ביצע כל פניה לחברת החשמל, ולפתע פרק זמן קצר לאחר שהסתיים הדיון בתביעת הפינוי פנה התובע לטכנאי מטעמו ("כוכב החשמל") שזימן את חברת החשמל לבצע ביקורת במקום וזו מתבצעת בנוכחות התובע בלבד (ראו מוצג ד' לתצהיר התובע – דוח חברת החשמל מיום 30.07.2015).
התובע העיד כי קילקול המוצרים היה בשנה וחצי הראשונות (עמ' 10 ש' 20-21 לפרוטוקול הדיון מיום 3.02.2017) ועל כן אין מקום לפסוק פיצוי בגין אירועים נטענים בתקופה זו. יתרה מכך, התובע לא הציג כל ראיה ביחס למספר הפעמים שהמוצרים היתקלקלו, הקפם או שוויים ואף לא הציג פניה לנתבעת בעיניין זה. משכך לא מצאתי לפסוק לתובע פיצוי בגין רכיב זה. עוגמת הנפש בסך 36,000 ₪ התובע העמיד תביעתו בגין עוגמת הנפש על הסך של 36,000 ₪ וזאת עבור 3 שנות שכירות.
...
לאור כל האמור מצאתי להעמיד את סכום הפיצוי בגין רכיב עוגמת הנפש על הסך של 1,000 ₪.
סוף דבר: מכל המקובץ לעיל אני מחייבת את הנתבעת לשלם לתובע סך כולל של 5,550 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה ועד למועד התשלום המלא בפועל.
מאחר שהתובע מיוצג על פי מינוי כאמור אני מורה כי הוצאות אלו ישולמו לטובת אוצר המדינה.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2017 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

בפני תביעה ע"ס 12,300 ₪ בגין נזקים שנגרמו לתובע עקב ליקויים שהתגלו במכשיר הסלולארי שרכש.
עם זאת, טען נציג הנתבעת כי עוד במהלך התיקון הראשון של המכשיר (שבוצע כזכור בחודש מרץ 2016) נמצא במסך המכשיר קורוזיה וכי התובע עודכן טלפונית בדבר עובדה זו וכי סרב לתקן את התקלה הנ"ל. משכך, אין לתמוה כי בחלוף ימים מספר לאחר אותו תיקון חזר המכשיר להיות תקול וכי הליקוי שהתגלה בו עם פתיחתו היה קורוזיה של המסך.
...
משכך, אני קובעת כי הנתבעת תשלם לתובע סך של 1,500 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה וריבית מיום התביעה ועד התשלום בפועל.
כמו כן, תשלם הנתבעת לתובע הוצאות משפט בסך 200 ₪ שישולמו בתוך 30 יום שאם לא כן יישאו בהפרשי הצמדה וריבית עד לתשלום בפועל.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2020 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה קטנה על סך 4,000 ש"ח במסגרתה טוען התובע לזכותו לביטול עסקה והחזר תשלום בשל ליקויים במכשירי טלפון שנרכשו מאת הנתבעת.
כעבור מספר חודשים ממועד ההחלפה שב התובע וטען לתקלות בטלפון השני כאשר הפעם חזר והצביע על תקלה של כיבוי בלתי רצוני.
לאחר ששקלתי את המשמעות של עיכוב בבצוע בדיקה ותיקונים של טלפון סלולרי משך זמן ממושך; את ההמנעות של הנתבעת מהצגת המסמכים המלמדים על טיב בדיקת המעבדה וממצאיה; את אספקת הטלפון ללא מגן מבלי שניתנה הודעה מראש על החסר ואת הזמן שהשקיע התובע בשיחות ותכתובות עם הנתבעת אני מחייבת את הנתבעת לפצות את התובע בסך כולל של 1,150 ש"ח. סוף דבר: התביעה מתקבלת בחלקה.
...
אציין בהקשר זה, כי איני מקבלת את טענות הנתבעת לגבי הקושי לבצע את הבדיקה של המכשיר השני בשל נעילת המכשיר שכן הקוד צוין בצורה מפורשת וברורה במכתב הנלווה שנשלח עם המכשיר.
אם כך, בהסתמך על ניתוח הדברים כאמור, אני קובעת, כי התובע אינו זכאי לבטל את העסקה ולקבל את התמורה ששולמה עבור המכשיר; אולם הוא זכאי לקבלת פיצוי עקב הפרת תנאי האחריות מאחר והנתבעת לא הציגה מסמכים נדרשים ביחס ל- 4 הבדיקות שנערכו למכשירים והתיקון שבוצע ומאחר והמכשירים לא הוחזרו לתובע בפרק הזמן הקבוע בתקנות.
לאחר ששקלתי את המשמעות של עיכוב בביצוע בדיקה ותיקונים של טלפון סלולארי משך זמן ממושך; את ההימנעות של הנתבעת מהצגת המסמכים המלמדים על טיב בדיקת המעבדה וממצאיה; את אספקת הטלפון ללא מגן מבלי שניתנה הודעה מראש על החסר ואת הזמן שהשקיע התובע בשיחות ותכתובות עם הנתבעת אני מחייבת את הנתבעת לפצות את התובע בסך כולל של 1,150 ש"ח. סוף דבר: התביעה מתקבלת בחלקה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

כעבור מספר חודשים החלו המשיבות לשלוח למבקשים חיובים שונים עבור מכשירים שלפי הטענה נרכשו אצל המשיבות, בסך הכל מדובר ב- חמישה מכשירים לכל מבקש כאשר החבילות הכלליות הסתכמו בסכומים של עשרות אלפי שקלים לגבי כל מבקש.
לטענת המבקשים קיבלו בהפתעה את החיובים הנ"ל. בשלב מסוים על פי הבקשה, הופץ בתקשורת עניין פרשת "העוקץ" של חברות סלולאר ונפתחה חקירה משטרתית במחלק הונאה צפון ומשטרת ישראל אף ביצעה מעצרים בגין פרשה זו. זאת ועוד, על פי הבקשה המבקשים הגישו תלונה בתחנת משטרת שפרעם, ואולם תלונה זו ניסגרה, כאשר עילת הסגירה היתה "עבריין לא נודע". על החלטה זו הוגש ערר על ידי המבקשים ולטענתם הפרקליטות הורתה על פתיחת התיק מחדש.
ב"כ המשיבה 2 (חברת "פרטנר") בתגובתו ובדיון בפני טען כי הבקשה לוקה בטעויות רבות, הן עובדתיות והן משפטיות.
בנסיבות העניין, בשל ההסכמים החתומים שנכרתו לכאורה בין הצדדים והעובדה שלפחות לכאורה כלפי המשיבה 3 הוראות החיוב בוטלו על ידי המבקשים, דבר שלא ניתן לו כל הסבר כיצד הדבר עומד עם בקשתם למתן סעד זמני, סבורני שמאזן הנוחות אינו נוטה לטובת המבקשים וזאת בשים לב לעובדה שנזקם של המבקשים, ככל שיזכו בתובענה, יהא ניתן להערכה ופצוי כספי לאחר שיוכרע הנושא הכספי.
...
סוף דבר מכל הטעמים האמורים, הגעתי לכלל מסקנה, כי אין מקום להיעתר לבקשה ליתן צו מניעה זמני.
יחד עם זאת, בנסיבות דנן לא אפסוק הוצאות לחובת המבקשים, היות ולמרות שלא ניתן צו מניעה כמבוקש על ידי, אני סבורה כי הבקשה לא היתה משוללת כל יסוד וכי היתה זו זכותם של המבקשים לנסות ולפתור את בעייתם מול המשיבות בדרך בה סברו שיהא ניתן לעשות זאת.
לאור האמור, הבקשה נדחית וכל צד יישא בהוצאותיו הוא בשלב זה, ובית המשפט שידון בתובענה ייקח בחשבון במסגרת פסק הדין להשית הוצאות גם בגין הליך זה על הצד שיפסיד בתובענה וזאת לשיקול דעתו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו