רקע וטענות הצדדים
התובעת, ילידת 1955, הגישה נגד הנתבעים תביעה לניזקי גוף, שנגרמו לה, לטענתה, מטיפולי שיניים רשלניים והשתלות שתלים דנטאליים.
במסגרת המינוי, התבקשה המומחית לבדוק את התובעת ולקבוע ממצאים לגבי מצבה הרפואי בעקבות טפולי השיניים שבוצעו על ידי הנתבעים ובמיוחד להשיב על מספר שאלות כדלקמן:
האם לוקה התובעת כיום בנכות, ואם כן, לאיזו תקופה ומהו שיעור הנכות.
בחוות דעתה מיום 15.08.2022 קבעה המומחית כי "יש לפצות את המטופלת על עקירת 5 שיניים בלסת התחתונה שלא היה נחוץ לעקרן, ביצוע שתלים במקומן+ מבנים, החלפה עתידית של שתלים+מבנים+כתרים וזאת בתרחיש לכתרPFM (חרסינה על מתכת) כולל כתרים זמניים, ולפצותה על ביצוע טפולי שורש מיותרים בלסת העליונה. אובדן 5 שיניים מקנה 1.25% נכות...".
במענה לשאלות הבהרה, שבקש ב"כ התובעת, הוגשה ביום 22.09.2022 חוות דעת משלימה מטעמה של המומחית, שם הוסיפה המומחית כי "טפולי היתר שגרמו נזק בלתי הפיך למטופלת והקטינו את שרידות השיניים בפיה בלסת העליונה, וכן העקירות בלסת התחתונה שהסבו לה נזק בלתי הפיך ושנעשו ללא הסכמתה, וללא מתן תוכנית טפול הולמת על כל המשתמע מכך (כפי שציינתי בגוף חוות הדעת) אני סבורה שבית המשפט יחשב ויפסוק פיצוי הולם. לאור שאלות ההבהרה, החלטתי לפרט ולקבוע שעל הנתבעים לפצותה לפי הפרוט להלן ולהשלים את שהושמט בחישוב. אני מוצאת לנכון לחזור ולהדגיש, שהרופאים התרשלו בהתנהלותם לפני הטיפול ותוך כדי הטיפול, ולכן יש צורך לפסוק פיצוי הולם...".
כמו כן, פירטה המומחית בחוות דעתה המשלימה את החישוב על פיו יש לפסוק לתובעת פיצוי לדעתה, תוך שלקחה בחשבון פיצוי בלסת העליונה עבור 5 מבנים על שיניים, 6 כתרי זירקוניה בשיניים קדמיות, ניתוח חניכיים, ובלסת התחתונה פיצוי עבור 7 מבנים על שתלים, ו-13 כתרי חרסינה זירקוניה.
הלכה היא שלא כל טעות או שגגה שנרשמה בחוות דעת מומחה תוביל לפסילת חוות הדעת וכי חזקה שהמומחה פועל במקצועיות ובתום לב, ועל בית המשפט להזהר מלפסול חוות דעת שכזו כדבר שבשיגרה.
בנסיבות אלה, המבקש לא הצליח להביא טעמים כבדי משקל (הנדרשים על פי הפסיקה) המצדיקים את פסילת חוות הדעת, והממצאים שקבעה המומחית במסגרת חוות דעתה מבוססים על הבדיקה הקלינית שביצעה המומחית בתובעת, והחומר הרפואי שנפרש מולה.
...
ראו בעניין זה: רע"א 337/02 רונית מזרחי נ' כלל חברה לביטוח בע"מ, פיסקה 5 (13.03.2002) שם נקבע כי: "פסילתו של מומחה רפואי שמונה על-ידי בית-המשפט נעשית במקרים נדירים מאוד שבהם עלול להיגרם לאחד הצדדים עיוות דין, או במקרים שבהם פעל המומחה בחוסר תום-לב". וראו בעניין זה גם: דבריו של כב' השופט א' ריבלין ברע"א 5611/07 לינצקי נ' קופ"ח של ההסתדרות הכללית של העובדים בא"י (21.10.2007) שם נקבע "כי משמונה מומחה מטעם בית-המשפט, חזקה עליו שינהג באופן מקצועי, ויעשה מלאכתו נאמנה וכי לפיכך, פסילתו יכול שתיעשה רק בנסיבות חריגות. כך במיוחד, מקום שזה כבר נתן את חוות-דעתו וכאשר בתוצאת חוות-הדעת יש כדי להשפיע על שיקוליו של בעל-הדין המבקש את פסילתו".
אני סבור כי המקרה שלפניי אינו מן המקרים המתאימים לפסילת חוות דעת המומחית.
התוצאה
לאור כל האמור לעיל, החלטתי לדחות את הבקשה.
אני מחייב את המבקש בהוצאות התובעת בסך של 1,500 ₪
ניתנה היום, ו' כסלו תשפ"ג, 30 נובמבר 2022, בהעדר הצדדים.