מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה בגין חשיפת אסיר לעישון במקום עבודתו

בהליך ערעור פלילי (ע"פ) שהוגש בשנת 2015 בעליון נפסק כדקלמן:

את השליש האחרון של תקופת מאסרו ריצה המערער בהוסטל לאסירים משוחררים, ולאחר שעזב את ההוסטל הוא חזר להשתמש בחומרים ממכרים.
להערכת קצינת המבחן, אשר ערכה את התסקיר, המערער הוא בעל עמדות ותפיסות אנטי חברתיות, אשר חשוף מגיל צעיר למעורבות עבריינית, וסובל מהתמכרות לחומרים פסיכואקטיביים.
סקירת הפסיקה בעבירה לפי סעיף 402(א) מלמדת, לטענת המערער, כי נקבעו מיתחמי ענישה הנעים בין 6 חודשי עבודות שירות ל-3 שנות מאסר לריצוי בפועל, כאשר המיתחם שנקבע על-ידי בית משפט קמא "אופייני יותר למקרי שוד חמורים יותר, בהם הופעלה אלימות קשה יותר". אשר לעונשו של המערער בתוך המיתחם, נטען כי בית משפט קמא לא נתן כל משקל לנסיבותיו האישיות הקשות מאוד של המערער, ואף החמיר מעבר לעתירת התביעה שביקשה להשית על המערער עונש המצוי בשליש העליון של המיתחם שייקבע.
דיון והכרעה ידועה ומוכרת ההלכה, לפיה ערכאת העירעור לא תיטה להתערב במידת העונש שנקבעה על-ידי הערכאה הדיונית, אלא במקום שבו מדובר בסטייה קיצונית ממדיניות הענישה המקובלת במקרים דומים, או כאשר נפלה טעות מהותית בגזר הדין (ע"פ 4498/14 גרידיש נ' מדינת ישראל (13.5.2015); ע"פ 2358/14 טופז נ' מדינת ישראל (21.5.2014); ע"פ 5323/12 אבו ליל נ' מדינת ישראל (17.6.2014); ע"פ 7702/13 כהן נ' מדינת ישראל (29.5.2014)).
עד מיהרה החל לעשן סמים, מן הקל אל הכבד, הממכר והמשבש את הדעת.
...
במצב דברים זה, בחן בית משפט קמא את האפשרות לסטות לחומרה ממתחם העונש ההולם שנקבע על ידו, לאור עברו הפלילי המשמעותי של המערער, אך לבסוף הוא החליט להימנע מלעשות כן. לצד הקולא, ציין בית משפט קמא את נסיבות חייו הקשות של המערער, אך בשים לב לחומרת העבירה ולתוצאותיה הקשות, סבר בית משפט קמא כי יש לתת לשיקול זה "משקל נמוך יחסית". לאחר זאת, הגיע בית משפט קמא למסקנה כי זהו המקרה המתאים שבו יש להטיל עונש המצוי ברף העליון של המתחם, ולפיכך גזר על המערער 5 שנות מאסר לריצוי בפועל, תוך הפעלה במצטבר של 8 חודשי מאסר על תנאי, שהיו תלויים ועומדים נגד המערער.
לאחר שעיינתי בגזר דינו המפורט והמנומק של בית משפט קמא, ונתתי דעתי לטיעוני הצדדים, הגעתי למסקנה כי גזר דינו של המערער אינו חורג, ובוודאי שלא באורח מהותי, מרמת הענישה המקובלת בעבירות כגון דא, ולפיכך אציע לחבריי לדחות את הערעור.
כאמור, הערעור נדחה, אך שערי תשובה לא ננעלו, ודרכי שיקום פתוחות ומייחלות.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2018 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מנגד, הנתבע טוען, כי יש לסלק את התביעה על הסף מחמת היותה טורדנית וקנטרנית וכן משום שהתובע לא מיצה את ההליכים המינהליים העומדים לרשותו עד תום, ובמקום זאת בחר להגיש תביעה קטנה (להלן: "הנתבע" או "שירות בתי הסוהר" או "השב"ס").
ביהמ"ש לא גזר על התובע כל עונש אחר זולת מאסר, לא כל שכן חשיפה לחומרים מסרטנים במשך 20 ימים, וזאת בנגוד לפקודת הנציבות 04.29.00 – קליטת אסיר בבית הסוהר, סעיף 11, פרק ד'.
יתרה מכך, ביהמ"ש דחה לא אחת תביעת אסיר שטען לעישון פסיבי עת שנכלא לטענתו בחברת אסירים מעשנים.
כמו כן, הנתבע מבקש לחייב את התובע בהוצאות ושכ"ט עו"ד, מדובר בתביעה מפורטת ומרובת פרטים שגרמה מאמצים ניכרים מצד הנתבע תוך השקעת שעות רבות של עבודה באיסוף החומר, סידורו ובכתיבת כתב הגנה.
אמנם, אכן, כפי שהתובע חזר ושב על כך, כי יקשה עליו להוכיח את תביעתו מפאת היותו במאסר מבלי יכולת לתעד את הדברים שעבר, אולם לא ניתן לומר כי לתביעה אין כל בסיס וכי היא באה לפגוע בנתבע ובמערכת הכליאה בישראל.
...
לעניין הטענה בסעיף 40 לכתב התביעה, כי הופרה זכותו של התובע להשתחרר שחרור מוקדם מנהלי משום שהוחזק בבית מעצר ולא בבית סוהר, אני מקבלת את טענת הנתבע, כי לפי סעיף 68ג לפקודת בתי הסוהר (נוסח חדש), תשל"ב- 1971 (להלן: "פקודת בתי הסוהר"), האמון על שחרור מנהלי, הוא כלל לא עוסק באסירים אשר תקופת מאסרם פחותה מחודש ימים.
לאור האמור לעיל, ולגופו של עניין, אני דוחה את כל טענותיו של התובע, למעט הטענה בדבר החגורה עמה נכנס למתקן הכליאה, ואשר לא הושבה לו. התובע העריך את עלות החגורה בסך של 200 ₪ ואני מקבלת את הערכתו בעניין זה. סוף דבר: לאור האמור לעיל, אני מקבלת את טענת הנתבע למחיקה על הסף עקב אי מיצוי ההליכים המנהליים.
משכך אני קובעת כי על הנתבע לפצות את התובע בסך של 200 ₪ תוך 30 יום.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2013 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

נטען כי התובע הגיע לעבודה למחרת ולא ייתכן שניגרם לו נזק כלשהוא בגין חשיפה קצרה לעשן מחוץ לתחום העישון, וכי התביעה נולדה בשל החלטת המנהל להעביר את התובע מעבודתו במשרד, לעבודה במפעל.
7.3 לאחר הגשת התביעה נדרשו האסירים המעשנים לצאת לעשן מחוץ למפעל, ובהמשך ניבנה במקום מיתחם (סגור מכל צדדיו) לעישון, כפי שנראה בתמונות ת/2.
החוק קובע בסעיף 1א כי מטרתו "למנוע את העישון במקומות צבוריים ואת חשיפת הציבור לעישון, הגורמת למוות, למחלות ולנכות". בתוספת לחוק מוגדרים כל המקומות שהם בבחינת "מקום צבורי" לעניין זה, ובהתאם לסעיף 15 לתוספת מוגדר כמקום צבורי: "מקום עבודה, למעט חדר נפרד לחלוטין שהוקצה לעישון בידי הנהלת המקום, לאחר היתייעצות עם העובדים, אם הוקצה, ובילבד שיש בו סדורי איוורור תקינים והעישון בו אינו גורם למיטרד בחלקים אחרים של הבניין ואין עובדים בו או נמצאים בו אנשים שהם או חלק מהם אינם מעשנים; לעניין חוק זה, "מקום עבודה" - כל מקום בבניין שעובדים בו אנשים ושאינו משמש למגורים .
...
התובע טען כי כתוצאה מכך נגרם לו נזק והוא נאלץ לקבל בסוף אותו יום טיפול תרופתי עקב אודם, צריבות והפרשות בעיניים לטענת הנתבעים, דין התביעה נגד המנהל להדחות על הסף ובאם תוטל אחריות, ראוי שתוטל על החברה בלבד.
לאור מכלול האמור, ומשלא מצאתי כי היה בהתנהלות המנהל משום פעולות של זדון או כוונה לגרום נזק, אני דוחה את הדרישה לפסוק לטובת התובע פיצויים עונשיים.
סוף דבר שקלתי את כלל נסיבות המקרה, ובמיוחד את העובדה כי מדובר במקום עבודה ולא במקום שהתובע בחר להגיע אליו לצורך בילוי, לקחתי בחשבון את העובדה שמדובר באירוע חד פעמי, ונתתי דעתי לכך שהתובע נמנע מלנקוט "בזמן אמת" בפעולה כלשהי שיכולה היתה להביא להקטנת הנזק.
התביעה נגד הנתבע 2 – נדחית.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2015 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

היתקבל תסקיר והתביעה סברה שאין מקום לתסקיר וביהמ"ש סבר שיש מקום לבחון את הדברים וניתנה לנאשם היזדמנות והתסקיר שעומד בפני מציין בעמ' 2 כי שירות המבחן בעבר טפול בנאשם, הוא הישתתף בקבוצה טפולית בשירות המבחן, כאשר הקשר עימו לא היה עיקבי, במקביל לטפול בשירות המבחן הנאשם המשיך לבצע עבירות כלפי אישתו ונדון לעונש מאסר בפועל, היה גם תהליך טיפולי ממושך ומשמעותי ובגינו הוטלו עליו 6 חודשי עבירות שירות, אך החל מחודש אוק' 2014, הקשר עם שירות המבחן לא היה רציף, הנאשם לא ביצע את עבודות השרות ולכן הומרו עבודות השרות למאסר בפועל אותו הוא מרצה כעת במקביל לעובדה שנעצר עד תום הליכים בתיק שלנו.
להיפך, הוא נחשף שם לראשונה לשימוש בסמים פסיכואקטיבים, חבר לחברה שולית, השריש דפוסי היתנהגות עבריינית ולמעשה שוחרר ממאסר זה בלי איזה שהיא רשת תמיכה, בלי הליך טפולי משמעותי, בלי הכוונה כזו או אחרת ושרות המבחן בתסקירו חוזר פעם אחר פעם לנושא הזה שמדובר באדם שלא היתה לו רשת ביטחון, מדובר באדם שחיפש מקום אליו להשתייך ולאורך כל השנים, בעצם הרקע לבצוע אותן עבירות, לפתיחת אותם תיקים, קשור לבעיית סמים שהיתה, קשור להיתנהגות פורצת גבולות, לחוסר יכולת להכיל את הסיטואציה שהוא נמצא בחוץ ואין לו שם קבוצה, לא משפחתית ולא חברתית שבה הוא יכול למצוא חן. דוקא בשנת 2014 וקצת קודם לכן נעשה שינוי משמעותי בחייו, נעשה הליך טפולי שנשא פרי.
אני נמצא במקום אחר לגמרי מאז שביצעתי את העבירה שהיתה לפני המון שנים, יש לי 4 ילדים קטנים בבית, אני כבר לא מעשן חשיש יותר משלוש שנים.
לא הובאה בפני כל אסמכתא לכך שהנאשם בשלב כלשהוא של כליאתו הנוכחית היה בסטאטוס של אסיר ובהחלט הגיוני מה שצויין על ידי הסניגורית שברגע שנעצר בגין ההליכים בתיק השני, הרי שמבחינת רשומי שב"ס עונש עבודות השרות שלו כבר לא היה ניתן לבצוע ועל כן נרשם שהוא בסטאטוס של אסיר כאשר ענין זה עדיין לא הוכרע משפטית שכן תלויה ועומדת בקשה להמרת יתרת עבודות השרות למאסר בפועל.
...
לאור כלל הנסיבות לקולא שפרטתי לעיל ובדגש מיוחד על המסקנה של שירות המבחן אותה אני מאמץ באשר למשמעות לקולא ולחומרה של עונש המאסר בפועל, סבורני שיש מקום להפעלת שני המאסרים המותנים בחופף למאסרים בפועל כך שבסופו של יום בגין כתב האישום הראשון עונש המאסר בפועל יהיה 12 חודשים ובגין כתב האישום השני עונש המאסר בפועל יהיה 6 חודשים.
באשר לחפיפה או הצבירה של עונשי המאסר בפועל, סבורני כי בשים לב לדברי שירות המבחן ומשאחד העונשים הינו לתקופה לא קצרה של שנה, סבורני כי באופן חריג ניתן להורות על חפיפה מלאה של עונשי המאסר זה לזה.
נוכח כל האמור, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: מאסר בפועל של 9 חודשים בתיק הראשון וכן 3 חודשים בתיק השני, כאשר אלה ירוצו בחופף זה לזה וכן בחופף לשני עונשי המאסר המותנה האחד בן 12 חודשים מת"פ 1623/03 והשני בן 6 חודשים מת"פ 27874-12-11 כאשר המאסרים המותנים מרוצים בחופף זה לזה.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

ביחס לשאלה אם עישנה יחד עם האסירים כי אכן עישנה "אני עישנתי. בתקופה שהייתי שם הפסקתי לעשן, בלי קשר, יש הבדל בין לעשן ולהיות בחלל סגור עם כמויות של אנשים שמעשנים. זה לא אותו דבר בכלל... הפסקתי כבר בתחילת 2019, משהו כזה. עוד כשהייתי בבית המעצר ניצן, לפני שעברתי לבית מעצר ירושלים." לכתב התביעה צורף סיכום ביקור מיום 28/07/2020.
על כן הוכח בפנינו, גם ע"י התובעת וגם במסמכים אובייקטיבים מזמן אמת, כי סביבת עבודתה של התובעת, הייתה סביבת עבודה אשר הייתה במקום אטום, ללא חלונות, ללא איוורור, עם היצטברות גדולה של אבק ובמשך כל היום קיים עשן סיגריות של האסירים המעשנים, טחב ועובש.
לפיכך תביעה זו, נדחית.
עוד צוין שם כי יש לקחת בחשבון חשיפה תעסוקתית מתמשכת לאבק אם תוכר כי מקימה תשתית מספקת למיקרו-טראומה מבחינה עובדתית והתרחשה תוך כדי ועקב העבודה.
...
לפיכך תביעה זו, נדחית.
סוף דבר התביעה ביחס למחלת מקצוע, נדחית.
הנתבע ישלם שכ"ט ב"כ התובעת בסך 2,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו