הליכים נוספים ומקבילים
בגין אותה מחלוקת בין הצדדים בנוגע לשימוש בחלקים שונים של הבית המשותף, ובפרט בחצר הבית, ולאור רצונו של התובע להכשיר מקומות חנייה בחצר, וכן לעשות שימוש בגג חדש שנוצר בעקבות תוספת בניה של הנתבעת, התנהלו בין הצדדים הליכים נוספים הן במוסדות התיכנון והן בפני המפקחת על רישום המקרקעין, וכן בקשה למניעת הטרדה מאימת.
ויודגש, מרבית הארועים שהתובע תבע בגינם פיצויים בכתב התביעה (בין אם הגדירם כפרסום לשון הרע ובין אם כמטרד) ואליהם אדרש בהמשך, ולפחות המרכזיים שבהם, היתרחשו בעקבות מעשי היתגרות או נקיטת צעדים בשטח מצד התובע, שנועדו לשנות את המצב הקיים או לאחר שהתובע הודיע כי בכוונתו לנקוט בצעדים חד צדדים בשטח (וזאת במנותק מהשאלה הקניינית האם התובע היה רשאי לנקוט באותן פעולות שכן חצר הבית הייתה צמודה קניינית לדירתו).
מכתב זה נשלח כאמור כחודש וחצי בלבד לפני הגשת התביעה הראשונה (ביום 06.10.20 בגין אותם ארבעה פירסומי לשון הרע – ת"א 7093-10-20) הליכה בדרך זו גם הייתה מונעת את כל הארועים הנטענים בתביעה השנייה או את מרביתם ולכל הפחות תורמת להבהרת מערך הזכויות והשימושים בבית המשותף.
גם כאשר אושרה לתובע חנייה אחת בלבד בחצר הבית, כאשר לא היה ברור מההחלטה היכן יש למקם את החנייה, בחר התובע (העורר באותו הליך) להתחיל בבצוע עבודות בשטח תוך ניצול חוסר הבהירות שבהחלטה במקום לפנות בבקשת הבהרה, כפי שציינה ועדת הערר:
"במהלך הדיון התברר שהחלטת ההבהרה, בה הדגשנו שהחניה תמוקם ליד השביל המשותף ולא ליד שביל הכניסה הפרטי, נימסרה לעורר (התובע – תוספת שלי י"ו) באופן אישי, בשלב שהעבודות החלו. העורר בחר להיתעלם מההחלטה והמשיך לבצע את העבודות במרץ. כמו כן, מהתמונות שהוצגו בפנינו עולה כי בפועל נעשו עבודות לירוצף 2 מקומות חניהף בעוד אנחנו הורינו על מקום חיה אחד בלבד.
...
לאור כל האמור יש לדחות את התביעה גם ביחס לארוע זה משלא הוכח לשון הרע או מטרד ליחיד.
התוצאה:
אני מורה על דחיית שתי התביעות, אשר לא היה מקום להגישן.
התובע ישלם לנתבעות (באמצעות בא כוחן) הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסכום כולל של 35,000 ₪ וזאת תוך 30 ימים מהיום, שאם לא כן, ישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית על פי חוק מהיום ועד לתשלום המלא בפועל.