התובע טוען עוד, כי הנתבעים רמסו ברגל גסה את פסק הדין שניתן כנגד הנתבע 2 ביום 5.3.2008 במסגרת ת"א 6162/06 ורמסו את חוק התיכנון והבנייה וחוק המקרקעין המשותפים וחוק הגנת הפרטיות, ובחודש מרץ 2015 בנו שיש וארונות בפרוזדור המשותף לשימושם הפרטי בכדי להשתלט על הרכוש המשותף ולקבוע עובדות מוגמרות.
יחד עם זאת, במהלך השנים שחלפו ממועד פסק הדין, הנסיבות השתנו והיחסים בין התובע לנתבע התקרבו כדי יחסי שכנות וחברות.
דיון והכרעה
השאלה הטעונה הכרעה בעניינינו הנה, כאמור לעיל, האם התובע זכאי לדמי שימוש ראויים חרף הסכמתו לעבודות נשוא התביעה ?
לאחר עיון בכתבי הטענות, ובמכלול החומר המצוי בתיק בית המשפט לרבות בתצהירים ולאחר ששמעתי את העדויות ובכלל זה את סיכומי הצדדים, מצאתי לנכון לדחות את התביעה, הואיל ולא הוכח גובה הנזק או ליתר דיוק שווי דמי השמוש הראויים לו טוען התובע ודי בכך בכדי לדחות את תביעתו, ואנמק;
עול ההוכחה הוא על התובע בבחינת "המוציא מחברו עליו הראיה". התובע לא פירט מהו המקור הנורמאטיבי מכוחו הוא תובע, ורק במסגרת סיכומיו ציין, כי המקור הנורמאטיבי הנו חוק המקרקעין, כאשר בסעיף 33 לחוק המקרקעין תשכ"ט -1969 (להלן: "החוק") נקבע : "שותף שהשתמש במקרקעין משותפים חייב ליתר השותפים, לפי חלקיהם במקרקעין, שכר ראוי בעד השמוש".
לא למותר לציין בעיניין זה כי הזכות לתביעה בגין דמי שימוש ראויים מעוגנת אף מכוח דיני עשיית עושר ולא במשפט, כאשר בסעיף 1 לחוק נקבע :
" (א) מי שקבל שלא על פי זכות שבדין נכס, שירות או טובת הנאה אחרת (להלן - הזוכה) שבאו לו מאדם אחר (להלן - המזכה), חייב להשיב למזכה את הזכיה, ואם השבה בעין בלתי אפשרית או בלתי סבירה - לשלם לו את שוויה.
בעיניין זה, יאים גם הדברים שנפסקו בת"א (שלום-ראשל"צ) 60399-01-15 גבריאל סייג נ' ערן שפר ואח' ( 12.4.20) :
" התובע לא טען מהו המקור הנורמאטיבי עליו מבוססת תביעתו לדמי שימוש ראויים. ניתן לסבור כי תביעה לדמי שימוש ראויים עבור שימוש במקרקעין משותפים בסיסה בסעיף 33 לחוק המקרקעין הקובע: "שותף שהשתמש במקרקעין משותפים חייב ליתר השותפים, לפי חלקיהם במקרקעין, שכר ראוי בעד השמוש.". אלא שסעיף 56 לחוק המקרקעין קובע שהוראות פרק ה' לחוק המקרקעין, בו נכלל סעיף 33, לא יחולו על הרכוש המשותף (ראו גם עשא (ת"א) 34162-05-19 ראובן צבעוני נ' נציגות הבית המשותף רח' שלום עליכם 18, חולון [פורסם בנבו] (31.10.19)).
...
למקרא חוות הדעת שנערכה על ידי התובע בעצמו, נראה כי זו אינה מבוססת דיה, לא נערך במסגרתה דיון מקצועי על בסיס מה נקבעו דמי השימוש הראויים, לא פורט שטחו של השטח המשותף, נשוא התביעה, הכיצד הגיע התובע למה שהגיע בחוות דעתו, לא בוצע ניתוח של עסקאות קודמות וכיוצ"ב. המסקנה של חוות הדעת צריכה להיות מבוססת ומוכחת בראיות, אך זה לא נעשה ונראה כי חוות הדעת מתייחסת לשורה התחתונה בלבד, מבלי לבסס או לערוך דיון מקצועי בנזק או בשווי דמי השימוש הראויים.
בסיכומו של דבר, ומבלי להתייחס לטענות נוספות שהועלו על ידי הצדדים, הרי שדי באמור לעיל בכדי לדחות את התביעה, שכן גם אם היה מוכיח התובע כי הוא זכאי לדמי שימוש ראויים, מה שאיני קובעת, הרי שהוא לא הוכיח מה שווים של אלו.
בסיכומו של דבר, אני דוחה את התביעה ומחייבת את התובע לשלם לנתבעים הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין בסך של 4,000 ₪, אשר ישולמו בתוך 30 יום מיום קבלת פסק הדין אצל התובע, שאם לא כן, סכום זה יישא הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד למועד התשלום בפועל.