מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה בגין הפרת חוזה ערבות להשכרת מחסן

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

לעומת זאת, שינויים מבניים במושכר, מהוים "רק" הפרת חוזה, שבגינה על הבעלים לתבוע את כל הסעדים העומדים לרשותו ערב הגשת התביעה, אלא אם ביקש וקיבל סעד של פיצול סעדים, וזאת משום שעילת התביעה בגין הפרת חוזה היא חד פעמית.
נטען בתצהיר התובע כי הנתבעת משתמשת בחלל שנוצר מתחת לגג הרעפים כמחסן, שימוש בלתי מורשה וכי בביקורו של כב' השופט מילנוב במושכר ביום 15.12.97 המצב היה שונה, ביחס לתמונות שצולמו בביקור האחרון באוק' 2019.
...
סוף דבר אני דוחה את תביעת התובעים ומקבלת את תביעת הנתבעת, הנתבעת לא הפרה את חוזה השכירות ולא קמה עילת פינוי נגדה.
פסק דינו של כב' השופט מילנוב לא התיימר להכריע בזכויותיה העתידיות של הנתבעת אם תתגרש, ולכן הוא אינו יוצר עילת פינוי עתידית, ואינו מאפשר פינויה על סמך פסק דין זה. בכל מקרה, המצב המשפטי העדכני כפי שנקבע בפסק דינו של כב' השופט י.רובין הוא זה שמקבע את זכויות הצדדים, ולפיו לנתבעת זכות לדיירות מוגנת בדמי מפתח על כל המושכר ולכן התביעה לתשלום דמי שכירות בגין מחצית הנכס נדחית.
אני מורה לתובעים לסגור את תיק ההוצאה לפועל שפתחו נגד הנתבעת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום אשקלון נפסק כדקלמן:

עסקינן בשתי תובענות מאוחדות: כתב תביעה בסדר דין מהיר שהגישו התובעים כנגד הנתבעים בסך 78,986 ₪ בגין הפרת הסכם שכירות ותביעה שכנגד מטעם הנתבעים 1-2, בסך של כ- 328,000 ₪ .
בתחילה לא היו התובעים מעוניינים להשכיר לנפטי את המבנה נוכח שמועות שהגיעו לאזניהם אודותיו אולם, לאחר הפצרות רבות מצד נפטי, ניאותו להשכיר לו את המבנה ובילבד שיביא עמו ערב שיערוב להתחייבויותיו בהסכם השכירות.
סכום התביעה כולל בעיקר הוצאות שלטענת התובעים נגרמו להם: שכ"ט מומחה ע"ס 1770 ₪ דמי שכירות עבור המחסן- 2000 ₪ עלות חוקר פרטי (התובעים שכרו חוקר פרטי על מנת לוודא כי איש אינו מתגורר במושכר)- 17,500 ₪.
...
סוף דבר סכסוך סביב שימוש במושכר הוביל להליך משפטי ארוך ומיותר, שעה שהצדדים היו צריכים להסכים סמוך לתחילת יחסי השכירות על סיום היחסים.
התביעה נדחית, ללא צו להוצאות.
על כן, אני מחייב את הנתבעים שכנגד לשלם לתובעים שכנגד סך של 22,200 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום 1.10.14.

בהליך רשות ערעור תביעות קטנות (רת"ק) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

עניינו של ההליך שהתנהל לפני בית משפט קמא הוא בתביעה כספית שהמבקש הגיש נגד המשיב בגין הפרת חוזה, אי תשלום דמי שכירות, גרימת נזקים לנכס, ונזקים אחרים.
על פי הנטען בכתב התביעה, המשיב שכר מהמבקש מחסן, ובתום תקופת השכירות לא פינה אותו כנדרש.
המבקש טוען כי החובות הצטברו לנוכח היותו ערב לחובות אביו, חובות שנצברו עקב פציעת האב בפיגוע טירור.
...
היות וכבר ניתן פסק דין בהליך, בית המשפט לא מצא לבטל אותו, ואולם מחמת התנהלותו של המבקש, בית המשפט הורה שהמבקש ישלם סכום של 7,500 ₪ לאוצר המדינה.
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בחומר שלפניי ונתתי דעתי לטענות המבקש הגעתי לכלל מסקנה שדין הבקשה להידחות.
מדובר בהחלטה שהיא בלב ליבו של שיקול הדעת הנתון לערכאה הדיונית, ואיני רואה עילה להתערב בה. התוצאה היא אפוא, שאני מחליט לדחות את הבקשה למתן רשות לערער.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

בסעיף 23 לחוזה עם מר ינקו נכתב כדלקמן: "תמורת השקעותיו בסך 5,000 לירות בהקמת המבנה של הקיוסק בשנת 1960 והמחסן ליד הקיוסק בשנת 1963 מוותרת העיריה על תשלום דמי שכירות בעד המחסן והקיוסק לתקופה של 10 שנים. בעד הקיוסק על ה- 31 בדצמבר 1970 ובעד המחסן עד 31 בדצמבר 1973." עד לשנת 1986 השכירה הנתבעת את המושכר למר ינקו בשכירות מוגנת.
יכול והעירייה צריכה לשקול להגיש תביעת פינוי כנגד התובע בגין הפרות הסכם השכירות.
...
טענות ההגנה: בכתב ההגנה טענה הנתבעת שיש לדחות את תביעת התובע מהסיבות כדלקמן: הנתבעת לא פגעה מעולם בתובע, לא הפרה כל חובה כלפיו בכל דרך או בכל צורה שהיא; מקריאת הסכם השכירות עולה כי העירייה לא הפרה כל חובה כלפי התובע, וברור שאין כל שחר לטענות התובע שהעירייה פינתה אותו שלא כדין בפועל מהמושכר.
אך גם ללא שלילת גישה זו, סבור אני שאין לקבל את השמאות של השמאי מטעם התובע, מהסיבות שפורטו לעיל.
סוף דבר: לאור כל האמור לעיל, אני דוחה את תביעת התובע נגד הנתבעת.
התובע ישלם לנתבעת כדלקמן: את הוצאות המשפט בתוספת הפרשי הצמדה ורבית מהיום ועד ליום התשלום בפועל; שכ"ט עו"ד בסך 50,000 ₪ בתוספת הפרש הצמדה ורבית מהיום ועד ליום התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

על בסיס טענות אלו עתרה התובעת לחיוב התובע שכנגד בסעדים הכספיים הבאים: 16.1 בגין השבת התמורה ששולמה על 8 מ"ר חסרים סך של 225,200 ₪; 16.2 בגין דמי שימוש חודשיים, שהתובעת נאלצה להעביר לדקל עבור זכותו הנטענת בסך 7,200 ₪; 16.3 בגין ההפרה היסודית של ההסכם ע"י התובע שכנגד פיצוי מוסכם בסך 75,000 ₪; 16.4 בגין נזק לא ממוני, שניגרם לתובעת - בין היתר – עקב התביעות שהוגשו נגדה ע"י דקל ודראי סך של 20,000 ₪.
על מנת לבחון את עילת התביעה הנטענת, כמו גם את הטענות העומדות בבסיס ההודעות לצדדים השלישיים ולצד הרביעי, נביא תחילה רכוז של עקרי הנתונים העובדתיים, אשר עלו מחומר הראיות, ונבחן את המשמעות שיש לייחס להם: זכויותיהם של התובע שכנגד, דראי ודקל בנכס היו במושאע, כאשר חלקו של התובע שכנגד עמד על 2/3 וחלקם של דראי ודקל על שיעור 1/6 לכל אחד מהם; אין בחומר הראיות כל מיסמך רלוואנטי, שמכוחו עולה, כי הוסכם על שׅיוּך או הקצאת זכות שימוש ייחודית במחסן כזה או אחר מבין שלושת המחסנים למי מבעלי הזכויות, ובכלל זה אין בנמצא כל הסכם שתוף מכוחו יוּחד מחסן לבעל זכויות כזה או אחר ו/או תרשים שצורף לשטר החכירה; בשטר החכירה הנוגע לחלק הרלוואנטי במקרקעין בו מצוי הנכס והרלוונטי לזכויות הצדדים הנ"ל, שטר מס' 552/69, מוגדרים בסעיף 1(ב) המקרקעין כ-"3 מחסנים בקומת מרתף וקרקע צד צפון". שטר חכירה זה לא תוקן או בוטל מאז נחתם ועד למועדים הרלוואנטיים לתביעה; בסעיף 16 לשטר החכירה נקבע, כי חוכר רשאי להעביר את זכויותיו על פי שטר זה מבלי צורך בהסכמת המחכיר, אולם פעולה מסוג זה לא תיפגע בתנאי החכירה; מלבד שלושת המחסנים הנ"ל לא היו ערב חתימת ההסכם בין התובעת לבין התובע שכנגד בקומת המרתף או בקומת הקרקע מחסנים נוספים; המפה, המצויה בחומר הראיות, ושממנה ניתן ללמוד על שטחם של המחסנים, הנה המפה המצבית, שנערכה ביום 26.4.06 על ידי המודד נ. קופרווסר, וזאת עבור עו"ד גבריאל קראוס ז"ל, בא כוחה של חברת אפיק בתחילת ההליך דנן, שנפטר ביום 1.9.21 במהלך ניהול ההליכים בתיק זה; על בסיס נתוני מוצא אלה יש לפנות עתה לבחינת עילת התביעה בהתבסס על הסעיפים הרלוואנטיים בהסכם שבין התובעת ובין תובע שכנגד מיום 12.8.18.
עיון במבוא להסכם המכר בין התובעת לתובע שכנגד מעלה, כי פרטים אודות הנכס וזכויות התובע שכנגד בו נכללו במסגרת שני סעיפים עקריים: בפיסקה הראשונה של המבוא להסכם נאמר: "הואיל והמוכר הנו הבעלים (2/3 חלקו בזכות) בעל זכות חכירה והמחזיק של מחסנים בשטח של 26.82 מ"ר ברחוב עמדן 5 תל אביב הידוע כחלק בחלקה 128 גוש 6957 (רצ"ב תשריט ומפה מצבית של המחסנים כנספח ד' ורצ"ב נסח רישום מסומן א') ובהתאם להסכם הרכישה של המוכר מא. אפיק נכסים ואחזקות בע"מ הרצ"ב כנספח ד' ". בסעיף 1 להסכם, שכותרתו "הגדרות ונספחים", נכללה הגדרה של "הנכס" באופן הבא: "הנכס: מחסנים הנמצאים ברח' עמדן 5 ת"א (קומת קרקע) הידועים כחלק מחלקה 128 בגוש 6957 לפי חלקו של המוכר במקרקעין 2/3 לרבות כל הזכויות מכל סוג ומין שהוא בקשר עם המחסן הנ"ל כפי שרשום בנסח המקרקעין, ובהסכם הרכישה של המוכר מא. אפיק נכסים ואחזקות בע"מ הרצ"ב כנספח ד' ". לנוכח ההפניה לנספח ד להסכם, ההסכם שבין התובע שכנגד ובין חברת אפיק מיום 30.11.15, יש לצטט כבר עתה את האמור בפיסקה הראשונה למבוא לאותו הסכם: "הואיל והמוכרת הנה בעלת זכות שכירות ובעלת זכות החזקה הבלעדית בשלושה מחסנים, הנמצאים בקומת הקרקע של הבית אשר ברח' עמדן 5, תל אביב, המסומנים C,B,A במפה מצבית המצורפת לחוזה זה כחלק בלתי נפרד ממנו ומסומנת נספח א' והרשומים בלישכת רישום המקרקעין כ-2/3 בחלק מחלקה 128 בגוש 6957, כמפורט בנסח הרישום המצורף לחוזה זה כחלק בלתי נפרד ממנו ומסומן נספח ב' (להלן: הנכס)". בשים לב לנתוני הרקע עליהם עמדתי לעיל, הרי שהמסקנה המתבקשת הנה שאופן הגדרת הנכס בהסכם המכר בין הצדדים נוסח באופן בלתי ברור בכל הנוגע להקף זכויות התובע שכנגד במקרקעין, וממילא להגדרת הממכר.
...
סוף - דבר: התביעה העיקרית נדחית.
ממילא נדחות ההודעות לצדדי ג' ולצד ד'.
התביעה שכנגד נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו