לפניי תביעה קטנה, על סך 32,000 ש"ח, בגין טענות להפרת חוזה מצד הנתבעת ונזקים שנגרמו, לפי הנטען, לתובעת.
בכתב התביעה נטען, בין היתר, כי צלם הוידאו לא הסכים לבצע צילומים ב"סיור" וכן כי בשלב כלשהוא "נטש ונעלם", דבר שגרם עיכובים ושיבושים ואף איחור לאולם, ובגין כך לא בוצעו צלומי מישפחה וצילומי "החתן מקבל את הכלה".
בכתב התביעה נטען עוד, כי הדיסקים עם צלומי הוידאו שאותם קיבלה היו פגומים - חלק מארוע החינה צולם ללא קול והדיסק אינו תקין, כמו כן, ביקשה להסיר חלקים מצילומי הוידאו של החתונה.
בגין כל אלה, תבעה התובעת את הסעדים הבאים: (א) קבלת כלל החומרים המובטחים: דיסקים, הגדלות, אלבום; (ב) דיסק טרה - 400 ש"ח; (ג) אובדן צלומי "טראש" - 2,000 ש"ח; (ד) אספקת תוצרים לקויים - 3,000 ש"ח; (ה) החסרת תכולה - 2,500 ש"ח; (ו) הוצאות משפט - 1,500 ש"ח; (ז) נזק כללי ועוגמת נפש - 22,600 ש"ח.
הנתבעת טענה בכתב ההגנה, כי בהתאם להסכם ההיתקשרות, לאחר שלושה חודשים מיום הארוע "אין יותר התעסקות בארוע זה, כדי שנוכל להמשיך ולכבד את הזוגות הבאים. כמו כן אין אפשרות לתקן לאחר 7 ימים מיום קבלת המוצר כדי שנוכל להמשיך לעבוד עם הזוגות הבאים". עוד נטען בכתב ההגנה כי אכן הגיעו הצלמים כפי שסוכם, כי צלם הוידאו הוא "מקצוען ברמות עובד שנים רבות באולפני ראשון ובטוח לא ישתף פעולה עם הרצון לייצר סרט של שעה וחצי התארגנות וסיור". לכן, כאשר סיים לצלם את החומר הדרוש לו לייצר סרט מושלם, טרח להגיע לכיוון אולם השמחות שכן היה צלם יחיד שם. עוד נטען, כי במהלך כל ארוע משדרים על המסכים תמונות מיום הארוע, "במידה ורוצים דברים אחרים מתאמים מראש ובוחרים את החומר לשידור במסכים". אשר לתקלות בדיסקים, טוענת הנתבעת כי "ברובם היו עקב שימוש במכשירים לא תקינים" וכי הדיווח על התקלה הגיע מאוחר מאוד.
עוד ציינה, כי "טרם עריכת דיסק החתונה ברצוני לבקש לגנוז כמה קטעים לא טובים ולקבל דיסקים חדשים... לגבי התמונות אני אשלח לך במייל נפרד ע"פ המפרט שביקשת".
תיכתובת הדוא"ל הבאה היא מאפריל 2020, אולם בשלב זה הנתבעת לא הייתה פעילה, עקב סגרי הקורונה.
אשר על כן, אין מנוס מדחיית התביעה בגין ראש נזק זה.
חלק גדול מכתב התביעה של התובעת הוקדש לטענות שלפיהן הצלם לא נכח בחלק מהזמן, איחר וגרם לעיכובים, דבר שגרם לכך שלא הספיקו לבצע חלק מהצילומים.
...
אשר על כן, אין מנוס מדחיית התביעה בגין ראש נזק זה.
חלק גדול מכתב התביעה של התובעת הוקדש לטענות שלפיהן הצלם לא נכח בחלק מהזמן, איחר וגרם לעיכובים, דבר שגרם לכך שלא הספיקו לבצע חלק מהצילומים.
יתרה מכך, מעיון בתכתובות עולה כי התובעת ציינה שבחרה, בין היתר, 30 תמונות "משפחה הורים", וכן 60 תמונות של "סיור חוץ", וזאת בנוסף לתמונות "אולם עיצובים", תמונות "חופה טקסים" וכן תמונות "ריקודים". יתרה מכך, הפעם הראשונה שבה ציינה הנתבעת את סוגיית ה"היעלמות" של הצלם הייתה בהודעה מיום 2.5.2021 (שנתיים וחצי לאחר מועד האירוע), כשבשום שלב קודם לכן לא העלתה סוגיה זו. אשר על כן, אין בידי לקבוע כי אכן חסרה תכולה כלשהי בצילומי האירוע.
נוכח כל האמור, בצירוף העובדה שהתובעת חזרה וטענה כי הדיסקים שקיבלה פגומים (אף שהדבר לא הוכח לפניי), ולא קיבלה מענה לכך, ראיתי לפסוק לה פיצוי מסוים בגין עוגמת נפש, וזאת בסך כולל של 1,500 ש"ח.
בנסיבות העניין, כאשר מרבית התביעה נדחתה, מסיבות אלה ואחרות, ובשים לב לזהות הצדדים ולטיב המחלוקת, לא ראיתי לפסוק הוצאות משפט למי מהצדדים.
לסיכום, התביעה מתקבלת באופן חלקי במובן זה שעל הנתבעת להעמיד לרשות התובעת בתוך 60 ימים את מלוא החומרים והתוצרים שבידיה.