כללי וטענות הצדדים
זו תביעה כספית ע"ס ע"ס 384,402 ₪, בגין הפרת הסכם וטענות לליקויי בנייה.
התובעים הם בני זוג, אשר ביום 17.5.2010 , התקשרו עם הנתבעת 1 , באמצעות הנתבע 3 ( להלן: "הקבלן") , בהסכם להזמנת ביצוע עבודות שפוץ ובניה בביתם המצוי בקבוץ פלמחים, הידוע כחלק מחלקה 1-12, גוש 5275.
עוד נטען כי על אף שהעבודות טרם הושלמו עד למועד הגשת התביעה, מעמידים התובעים את התשלום לעניין רכיב איחור המסירה אך ורק עד למועד התקנת מעקה הבטיחות, בסך המסתכם ב-196,800 ₪
התובעים טוענים לרשלנות והפרת חובת הזהירות המושגית והקונקרטית, באשר הנתבעים התרשלו בבניית הנכס ובפיקוח על בנייתו וכן בבצוע התיקונים בו ונהגו שלא כפי שבעל מיקצוע סביר היה נוהג בנסיבות העניין.
לאחר עיון בחומר שבתיק , הדיון וסיכומי הפרקליטים , אני מחליט לקבל את התביעה בחלקה ואלו נימוקי:
המדובר בהסכם לצורך ביצוע עבודות שפוץ ובנייה בבית התובעים, בשיטת "הסכם מפתח", ההסכם נערך ונחתם בין התובעים לבין הקבלן - הנתבעת 1 , באמצעות הנתבע 3.
...
נטען כי התובעים שלחו מכתב התראה לנתבעים ביום 2.9.2014, לצד פניות טלפוניות חוזרות ונשנות ללא כל מענה מצד הנתבעים, מה שאילץ את התובעים בסופו של דבר להגיש את התביעה דנן.
אף אני סבורה, כי בנסיבות המקרה שלפנינו לא היה מקום לפסוק פיצוי בגין עוגמת נפש משנפסק פיצוי בגין האיחור בהתאם להוראות חוק המכר דירות.
שוכנעתי כי ההתקשרות נעשתה ישירות גם מול הנתבע 3, שהינו הפועל בפועל בשמה בקרות הדברים.
ראה לעניין זה ע"א 8553-19 אלכסנדר אורן בע"מ נ' יהודית כהן [פורסם בנבו 17.11.20]:
"כפי שכבר ציינתי, בית משפט קמא לא הטיל על גב' כהן אחריות של אורגן תאגידי, אשר מושתתת על דוקטרינת הרמת המסך. הוא השית על גב' כהן אחריות אישית שאיננה מוגבלת למידת אחריותן של החברות אשר הופעלו על ידיה כפי שהופעלו. היקפה של אחריות אישית זאת נקבע, כמקובל, לפי היקף הנזק וההפסד שגב' כהן גרמה לאורן בהתנהגותה שלה, שכאמור היתה בגדר שימוש לרעה בהליכים. קביעה זו התבססה על כללי הקשר הסיבתי הרגילים, אשר הופעלו על ידי בית משפט קמא כדבעי. על יסוד כללים אלה נקבע, כעניין שבעובדה, שגב' כהן גרמה למלוא הנזקים וההפסדים של אורן. לגרימה זו של הנזקים וההפסדים היו לה, לגב' כהן, שותפים, אולם קיומם איננו מפחית מאחריותה האישית. גב' כהן ושותפיה מקבוצת כהן אחראיים למלוא נזקיו והפסדיו של אורן ביחד ולחוד".
וכן פסק דינו של כבוד השופט דצינגר בע"א 3807/12 מרכז העיר אשדוד ק.א.בע"מ ואח' נ' שמואל שמעון [פורסם בנבו 22.01.15]: "בהקשר זה קבע בית משפט זה לא אחת כי עצם העובדה שאדם פעל בכובעו כאורגן, נושא משרה או עובד של החברה, אינה מקנה לו חסינות מפני חבות בנזיקין, ככל שמעשיו או מחדליו ממלאים אחר יסודותיה של עוולה נזיקית, אפילו אם הוא מבצע את העוולה לא למען עצמו אלא למען החברה...".
סוף דבר
התביעה כנגד הנתבעים 1 ו - 3 מתקבלת בחלקה.