דיון והכרעה
למעשה ככל שניתן לחלץ זאת מכתב התביעה, טענות התובעת כלפי הנתבעות אוחזות בשתי עילות עיקריות: האחת עילה נזיקית לפיה הנתבעות התרשלו בטיפול במקרה הביטוח מיום 19.6.16 וכתוצאה מהתרשלותן נגרמו לתובעת נזקים ממוניים אותם נאלצה לתקן בכספה כמו גם ניזקי עוגמת נפש בגינם דורשת התובעת שיפוי; והשנייה עילה חוזית ולפיה הנתבעות הפרו את חוזה הביטוח שנכרת בינן לבין התובעת, בכך שלא פיצו אותה בגין מלוא הנזקים שנגרמו לה כתוצאה מהתרחשות מקרה הביטוח.
היתנהלות זו של התובעת מעוררת קושי ותהייה המעיבים עוד יותר לטעמי על האפשרות לקשר בין הצורך בהחלפת המטבח והזמנת מטבח חדש לבין מקרה הביטוח מושא התביעה או היתנהלות הנתבעות בכל הנוגע לטפול בו.
משכך לא עלה בידי התובעת להוכיח כי בשל מקרה הביטוח או בשל היתנהלות הנתבעות חזרה הרטיבות מתחת לרצפת הדירה בכלל ומתחת לרצפת המטבח בפרט, וודאי שלא הוכח הקשר בין מקרה הביטוח או בין היתנהלות הנתבעות לצורך בהחלפת המטבח.
אשר על כן, וגם אילמלא הייתה התובעת זונחת בסיכומיה ראש נזק זה – לא עלה בידיה להוכיח את עצם הנזק או קשר בינו לבין מקרה הביטוח או היתנהלות הנתבעות באופן הטיפול בו.
ראש נזק של עוגמת נפש, טרטורים ונסיעות
אשר לנזק בגין עוגמת נפש, טרטורים ונסיעות במוניות בסך 50,000 ₪ - לא הונחה תשתית ראייתית להוצאות בגין נסיעות או "טרטורים" כלשהם ולכן לא מצאתי לנכון להדרש לתביעה בגין רכיב זה.
אשר לדרישת התובעת לפצוי בגין עוגמת נפש – נראה כי מקורה בעניינינו במערכת היחסים החוזית שבין התובעת להראל ביטוח מכוח חוזה הביטוח, או במערכת היחסים שבין התובעת לנתבעות ככל שעסקינן בעילת התביעה הנזיקית.
...
מר דאוד עצמו לא הובא למתן עדות באופן שדי בו כדי להחיל הכלל לפיו אם נמנע בעל דין מהצגת ראיה רלוונטית שבהישג ידו, ללא הסבר סביר, ניתן להסיק שאילו הובאה הראיה, הייתה פועלת כנגדו (ר' למשל ע"א 465/88 הבנק למימון ולסחר בע"מ נ' מתתיהו, פ"ד מה(4) 651 (1991)), ומוביל אל המסקנה שההתנהלות בשטח הייתה כגרסת התובעת.
מן האמור אני קובעת כי הנתבעות, ובפרט חברת שחר ונציגיה, לא התייחסו לתובעת ברגישות המתחייבת והנדרשת כלפי אדם במצבה.
סיכום
אשר על כן ומכל הטעמים שפורטו לעיל בהרחבה, אני מוצאת לנכון לדחות את התביעה על כלל ראשיה זולת ראש הנזק של עוגמת נפש, וקובעת כי הנתבעות תשלמנה לתובעת סך של 8,000 ₪ בתוספת שכ"ט עו"ד בסך 3,000 ₪.