עוד נטען כי הם ביצעו כלפי התובעת את עוולת הרשלנות ועוולת גזל הקבועות בפקודת הנזיקין [נוסח חדש] (להלן: הפקודה), ביצעו עוולה של גניבת עין לפי חוק עוולות מסחריות, תשנ"ט-1999, הסיגו גבול כשפלשו לתחום הקניין הרוחני שלה בנגוד לסעיף 17 לחוק המקרקעין, תשכ"ט-1969 וסעיף 8 לחוק המיטלטלין, תשל"א-1971, ופגעו בזכות קניינה בנגוד לסעיף 3 לחוק יסוד: כבוד האדם וחרותו, תשנ"ב-1992.
שלב ששי: קביעת הפצוי
סעיף 56 לחוק מקנה לבית המשפט סמכות להעניק סעד כספי שלא יעלה על 100,000 ₪, וקובע רשימה לא סגורה של שיקולים אותם הוא רשאי לשקול בבואו להטיל פיצויים ללא הוכחת נזק על מפר זכות היוצרים: שקולי הקף ההפרה, משך זמן ביצועה, חומרתה, הערכת הנזק שניגרם לתובעת והרווח שצמח לנתבעים בשל ההפרה, תום ליבם של הנתבעים, מאפייני פעילותן וטיב יחסיהם עם התובעת.
בת"א (מחוזי מרכז) 1549-08-07 מעריב הוצאת מודיעין בע"מ נ' ביזנסנט בע"מ (פורסם בנבו, 17.10.2012) כתב השופט ארנון:
"יוצא איפוא כי הנחת היסוד של המחוקק הנה כי תובע התובע קבלת פיצויים סטאטוטוריים בגין הפרת זכויות יוצרים שלו נגרם נזק כלשהוא, אלא שבשל הקושי האובייקטיבי הניצב לפני התובע בכל הנוגע להוכחת נזקו ובשל רצונו של המחוקק להרתיע מפרים פוטנציאליים - מצא המחוקק לנכון להקל על התובע ולקבוע מעין "מסלול" של תביעה לקבלת "פיצויים סטאטוטוריים". לפיכך, כל תובע זכאי לתבוע פיצויים סטאטוטוריים תוך שהוא מתבסס על הנחת היסוד אותה אין הוא נידרש להוכיח, ולפיה נגרם לו נזק כלשהוא בגין הפרת זכויות היוצרים שלו על ידי הנתבע.
...
גם אני סבור כי תובע שהוכיח כי הופרו זכויות היוצרים שלו זכאי לתבוע פיצויים סטטוטוריים ללא הוכחת נזק, מאחר והוא נהנה מהנחת יסוד כי נגרם לו נזק כלשהו בשל הפרת זכויותיו.
התוצאה
לאור האמור לעיל, אני מחייב את הנתבעים מס' 2 ו-4, ביחד ולחוד, לשלם לתובעת את הסכומים הבאים:
(1) 20,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה למדד וריבית כחוק החל ממועד הגשת התביעה, 17.9.2018, ועד לתשלום המלא בפועל.
התביעה נגד נתבעות מס' 1 ו-3 נדחית.