בעתירתה לחיוב הנתבעת בתשלום פיצוי בסך של 10,000 ₪, טוענת התובעת כי הנתבעת הפרה את התחייבויותיה כלפי המשתתפים בטיול, בכל מה שנוגע לתנאיו ותכניתו.
ואלו טענות התובעת:
המלון - משתתפי הטיול ובהם היא ושני ילדיה, שוכנו במלון שונה מזה שהובטח בתחילה , דהיינו במלון "BENGJANHUI HOTELולא במלון ROSEDALE HOTEL & GUANGZHOU SUITES שהובטח להם בעת ביצוע ההזמנה. רמת המלון בו שוכנו לבסוף היתה נמוכה יותר (3 כוכבים במקום 4), איכות השירותים שניתנו בו היתה ירודה, לא היו בו בריכה, מיני בר ו/או כספת, חדר הכושר היה ממוקם במרתף והמלון עצמו היה מרוחק מבית חב"ד – מקום שהקרבה אליו היתה חשוב להם מאוד, לצורך ארוחות שבת וחג שמחת תורה שחל באותה תקופה. עוד טוענת התובעת כי בדיעבד הסתבר לה שהמלון המקורי בו אמורים היו משתתפי הטיול לשהות, ניסגר להזמנות מספר חודשים קודם למועד ביצוע הזמנתה.
הנתבעת מאשרת את דבר החלפת המלון, אך טוענת להגנתה כי המלון בו שוכנו משתתפי הטיול בסופו של דבר היה מלון בדרגה של 4 כוכבים גם כן, וכי האפשרות של שינוי המלון היתה ידועה לכל משתתפי הטיול מלכתחילה, מה עוד שפרטי המלון החדש צוינו בתכנית הטיול המעודכנת שנשלחה אליהם מבעוד מועד.
גרסת הנתבעת
נציגת הנתבעת, הגב' גב' אלייב ברודר, טענה כי אין בתמונות שהוצגו מטעם התובעת כדי ללמד על ליקויים משמעותיים במלון ולשאלתי מדוע דבר החלפת המלון לא הודע לתובעת, השיבה: "...ירון המדריך שלח את תכנית הטיול שבו כבר היה את המלון החדש... לפי מה שכתוב אצלנו באתר, אין לנו התחייבות למלון הספציפי, ואנחנו רשאים להחליף את המלון באותו סטאנדרט, יש מלונות שיש בהם כספת ויש מלונות עם מיתקני ספא. התחייבנו למלון של 4 כוכבים, את זה הלקוחות קיבלו...". בהתייחסותה לשאר טענות התובעת אמרה הגב' ברודר: "...לגבי שוק האוכל, הוא היה סגור בשל דברים ממשלתיים שהחליטה הממשלה ואין בידינו לעשות עם זה דבר. אנחנו ללקוחותינו רוצים לתת את השרות הכי טוב אבל לפעמים יש דברים שמעלינו. בכל הנוגע למה שהיה באוטובוס, לא מדובר באחד עד שני קלומטר, מדובר במרחק עצום, לנהג היה מעל האוטובוס את המיזוג והוא עבר בזהירות, לקח טיפה בזהירות כדי שיוכל לעבור בצורה יותר בטוחה למען הלקוחות ולא היה מדובר בסיכון חיים חלילה...".
לסיכום, הפניתה נציגת הנתבעת אל אותו פסק הדין ניתן בתיק הנוסף בבית המשפט לתביעות קטנות בתל אביב, וטענה כי אחרי ככלות הכל אף שם הסתיים העניין בפצוי של 500 ₪ לאדם, ולא ביותר מזה.
...
בנוסף לכך הגישה התובעת דיסק און קי (ת/1) הכולל תמונות של המלון בו שוכנו חברי הקבוצה בסופו של דבר, והקלטות של שיחות שהתקיימו בשעתם בינה ובין משתתפים אחרים בטיול, לבין המדריך.
דיון והכרעה
לאחר ששמעתי את טענות הצדדים, נדרשתי לראיות שהונחו בפני ועיינתי בפרוטוקול הדיון שהתקיים בתיק הנוסף, מסקנתי היא כי דין התביעה להתקבל בחלקה.
במצב דברים זה, אני סבורה כי העובדה שהנתבעת מכרה לתובעת את חבילת הטיול בחודש ספטמבר 2019 ככזו הכוללת את המלון המקורי, חרף העובדה שכבר בחודש יולי, דהיינו כחודשיים לפני כן, ידעה ש"המלון סגור להזמנות" – כך לדברי המדריך שהעיד בהליך הנוסף ולא זומן לעדות בהליך שלפני, עולה כדי הטעיה בהקשר המסוים הזה.
מפני כל אלה, בהעדר ראיות קונקרטיות לשאר תלונות התובעת, אך לנוכח התרשמותי
הכללית כי מדובר היה בטיול שלכל הפחות לא קדם לו הליך של תיאום ציפיות בין
הנתבעת ללקוחותיה, ובהתחשב בתמורה החלקית שאלה בכל זאת קבלו תמורת כספם,
החלטתי לקבל את התביעה בחלקה ולחייב את הנתבעת לפצות את התובעת בסכום של
3,000 ₪.