מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה בגין הפרת הסכם שירות מעליות

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום אשדוד נפסק כדקלמן:

רקע כללי עסקינן בתביעה שהגישה המשיבה, נציגות הבית המשותף מרח' שילה 1 אשקלון (להלן: "הבניין") כנגד המבקשת בעילה חוזית-נזיקית ע"ס 385,880 ₪, במסגרתה נטען כי המבקשת – חברה לאחזקה וניהול מבנים, הפרה את הסכם אחזקת הבית המשותף שנחתם בין הצדדים ביום 29.11.13 (להלן: "ההסכם"); כן נטען כי חרף הודעת ראש הועד מיום 18.11.14 אשר הודיעה על אי חידוש ההסכם לשנה נוספת, המבקשת פעלה באופן פסול ובנגוד לסעיף 20 להסכם, התערבה ברצון הדיירים, הסיטה אותם נגד ראש הועד וכינסה אספת דיירים.
בהחלטה שניתנה בדיון מיום 19.11.19 ניתנו למשיבה 30 יום להגיש חוות דעת מומחה מטעמה לעניין ניזקי המעליות לאחר שיתבררו תוצאות הגישור, אולם המשיבה לא עשתה כן. בדיון שהתקיים ביום 3.3.21 הבהיר בית המשפט כי מבלי לקבוע מסמרות או קביעות ביחס לתוצאות ההליך, בהעדר חוות דעת מטעם המשיבה שתבסס טענתה שלאור השרות שניתן על ידי המבקשת היה צורך בתיקונים שעלותם נתבעת, קיים סיכון לא מבוטל בניהול התביעה מבחינת המשיבה.
...
בנסיבות אלה, אני סבורה כי המשיבה לא עמדה בנטל להוכיח כי יש לה יכולת כלכלית לפרוע את חיוביה, ככל ואלה יפסקו.
בשקלול כל האמור, אני מורה כי סכום הערובה שיופקד יעמוד על סך של 19,000 ₪.
סוף דבר המשיבה תפקיד בקופת בית המשפט סך של 19,000 ₪ כערובה להבטחת הוצאות המבקשת, או לחילופין ערבות בנקאית אוטונומית צמודה למדד ובלתי מוגבלת במועד פירעון בסכום זה, תוך 45 יום מהיום, וזאת כתנאי להמשך ההליך.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בקשת האישור מייחסת למשיבה הפרת הסכם, הטעה וחוסר תום לב בקיום חוזה, על פי חוק החוזים (חלק כללי), התשל"ג-1973 ועל פי חוק החוזים (תרופות בשל הפרת חוזה), תשל"א-1970; עשיית עושר ולא במשפט, בהתאם להוראת סעיף 1 לחוק עשיית עושר ולא במשפט, התשל"ט- 1979; הטעה והפרת חובת הגילוי, על פי חוק הגנת הצרכן, תשמ"א-1981; הפרת הוראות נוהל לחברות למתן שירות למעליות/יסוד משפטי משנת 1988 מאת הממונה (מפקח עבודה ראשי) אשר נקבע בהתאם לצוו הפיקוח על מצרכים ושירותים (התקנת מעליות ומתן שירות למעליות) התשמ"ד-1984 והפרת ההוראה מאת מפקח העבודה הראשי המתייחסת לכיול וסת מהירות ובדיקת התקן תפיסה במעלית וכן הפרת חובה חקוקה, בהתאם להוראת סעיף 63 לפקודת הנזיקין [נוסח חדש].
ובהתאמת הדברים למקרה הנידון; ביחס לעילת התובענה ועוצמתה הלכאורית, בקשת האישור מייחסת למשיבה מספר עילות, לפיהן המשיבה הפרה הסכמים שנערכו בינה לבין לקוחותיה ופעלה בחוסר תום לב במסגרתם וכן כי הפרה הוראות חקוקות ועשתה עושר שלא כדין, בכך שנמנעה מלספק את השרות שהיא מחויבת לספק למעליות של לקוחותיה, ובכך שספקה חלק יחסי וקטן משירות התחזוקה שאותו היא מחויבת לספק ואף לא עמדה במתן שירות שוטף בהתאם למערכי העבודה של המשיבה.
...
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים ומששוכנעתי כי נחזית תועלת ציבורית בהתחייבויות שנטלה על עצמה המשיבה, נראה כי ההליך הייצוגי שהוגש היה נחוץ לשם השגת תועלת זו. יחד עם זאת, בשים לב למכלול השיקולים שנמנו בעניין מרקיט, בכללם עוצמת העילה ואיזונה למול התועלת שהושגה שעניינה הסדרה לעתיד, אני מוצאת לנכון לפסוק גמול והחזר הוצאות למבקש ושכר טרחה לבאי הכוח המייצגים אולם בסכומים שאינם מגיעים כדי אלו שעליהם המליצו הצדדים.
הגמול למבקש יעמוד אפוא על סך של 35,000 ₪ ושכר הטרחה לבאי הכוח המייצגים יעמוד על סך של 70,000 ₪ בתוספת מע"מ. כמו כן, אני סבורה כי יש להתערב במועדי התשלום, כמפורט להלן – המשיבה תשלם למבקש ולבא כוחו, בהתאמה, מחצית מסכומי הגמול ושכר הטרחה בתוך 30 ימים ממועד אישור בקשת ההסתלקות.
תביעתו האישית של המבקש נדחית בזאת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מטעם הנתבעים/תובעים שכנגד העידו מר שמעון ברק - המספק לבנין שירות טפול במעלית, מומחה ביחס לקרינה מר אברהם דישון , דיירים ותובעים שכנגד - גליה פרוינד, נזירי אורה, גב' שי לי, מר ליבנה, נתבעים ותובעים שכנגד - שוש ליבנה, איתמר מילר, **** בוקה, אורן בג'יו. הצדדים הגישו סיכומים .
התובעים לא תבעו את הוט מובייל, לא בגין הפרת חוזה, ולא בשום עילה אחרת .
...
מתקבלת חלקית ביחס לפיצוי נדרש בגין פגיעה בפרטיות , ומשכך התובעים/נתבעים שכנגד ישלמו לנתבעים/ תובעים שכנגד , ולמעט תובעים שכנגד 7 ו 9 , סך של 5,000 ₪ לכל אחד , כאשר הסכום צמוד ונושא ריבית כחוק מהיום ועד למועד תשלום בפועל .
שאר הדרישות הכספיות שבתביעה שכנגד נדחות.
נוכח התוצאה, וכאשר ברי שלכל צד נגרמו הוצאות לא מעטות, אני מחליט שכל צד יישא בהוצאותיו.

בהליך תביעת פינוי מושכר (תפ"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

הנתבעים לא פינו את המושכר והמשיכו בהפרת החוזה באופן בוטה ומתמשך ולכן נאלצו התובעים להגיש תביעה זו. ההפרות הנטענות הנן: למרות האמור בסעיף 7.2 לחוזה לא טרחו הנתבעים להעביר את חשבון החשמל של הנכס לשמה של נתבעת 1 למרות שסוכם כי החשבון יועבר תוך 30 יום מחתימת החוזה.
לאחר מאמצים שלהם עם תובע 1 נבחרה חברה בשם על רד למתן שירות תיחזוקה למעלית.
אמנם, סעיף זה לא הוגדר בחוזה כסעיף שהפרתו תחשב הפרה יסודית, אולם התובעים התרו בנתבעים, אך אלו לא תיקנו את ההפרה גם לא עד מועד הדיון בבית המשפט, ועל כן הם רשאים היו התובעים ליתן הודעה ביטול גם עקב הפרה זו. חילול שיק על חשבון דמי שכירות התובעים התייחסו לשיק שחולל על חשבון דמי השכירות שהיו אמורים להשתלם עבור חודש מרץ 2022.
הצדדים לחוזה קבעו ביחס לכל סעיף שבמחלוקת כאן שהפרתו תחשב יסודית, ועל כן אין מקום לקבוע כי מדובר בחוסר סבירות ובית המשפט לא יתערב בתניות אלו (לעניין הסעיף העוסק במעלית, התייחסתי לעיל).
...
לסיכום התביעה מתקבלת.
אני מורה לנתבעים לפנות את המושכר הנמצא ברחוב הבנאי 9 בחולון (גוש 6787 חלק 6/1) מכל אדם וחפץ ולהשיב את החזקה לתובעים עד ליום 15.8.22.
כמו כן אני מחייב את הנתבעים לשלם לתובעים שכ"ט עו"ד בסך 5,000 ₪ וכן החזר אגרת משפט כפי ששולמה, בתוך 30 יום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

התובעת, חברה המפעילה משרד עורכי דין (להלן: החברה), הגישה נגד הנתבעת תביעה שהוגדרה כחוזית ונזיקית לתשלום פיצויים בגין הפרת הסכם למתן שירותי תיקשורת ובגין היתנהגות רשלנית וסטייה מסטאנדארט היתנהגות סביר (סעיפים 26, 30 ו-31 לכתב התביעה).
כמו-כן אין מקום לפסוק לחברה פיצוי בלתי ממוני, שהרי נפסק כי "חברה, כעקרון, אין היא סובלת מעוגמת נפש", אם כי "במקרים מיוחדים אפשר שייפסקו פצויי עוגמת נפש לחברה-אדם, והוא במקום שניתן לזהות חברה ואדם" (ע"א 345/89 נאות דברת נ' מעליות ישראליפט י.מ. אילן נהול והשקעות בע"מ, פ"ד מו(3), 350, 359 (1992)).
...
עורך-דין יוסי חכם, בעל מניות ודירקטור בחברה, אמר בעדותו הראשית: "אני פעיל ברשתות חברתיות במאמרים באינטרנט וכדומה, והרבה מאוד לקוחות חדשים מגיעים באמצעות מאמרים שלי שלהם קוראים באינטרנט או הנוכחות האינטרנטית שלי .. אופי התיקים שאני מטפל בהם הרבה פעמים הם תיקים עם דחיפות ... בתקופה המדוברת היו פחות בצורה משמעותית של כניסות ... מאוד קשה לכמת את זה בלי להתפשט בצורה לא רציונאלית ... לעניין הנזק יכולנו להוכיח אותו בצורה מאד פשוטה, זאת אומרת יכולתי לפנות לכל מי שניסה לחפש אותנו ולא הצליח אבל במערכת שרושמת הכל אין שיחות נכנסות ... אני בהחלט יכול לייחס לתקופה הזאת וזה הירידה במחזורים כפי שהרואה חשבון יאשר לגבי אותה התקופה המקבילה ובהחלט אפשר לייחס את הירידה הזאת לסיטואציה הזאת" ובחקירה הנגדית הוא אמר: "כמות הלקוחות הנכנסת של היום אל מול העבר היא לא רלבנטית ... יכול להיות לקוח שמתקשר ואני קובע איתו פגישת ייעוץ לחודש אחרי זה .... זאת אומרת אין לי דרך מיחשובית לבוא ולכמת את זה. הדרך היחידה זה תגיד לי מי התקשר בגלל התקלה שלכם לא קיבל מענה, אני אתקשר אליו אני אשאל אותו מה רצית ממני אני אעריך את שכר הטרחה ואני אגיד לך, אבל אתם אלה שעשיתם את הנזק הראייתי". מטעם החברה הוגש מכתבו של רואה חשבון יובל שכטר, בו צוין נתון מספרי המשקף את הירידה בהכנסות החברה בשנת 2019 לעומת שנת 2108.
אינני מקבל את הטענה כי אי-קבלת פירוט של שיחות נכנסות שלא הגיעו ליעדן בתקופה הרלבנטית גרמה לנזק ראייתי לחברה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו