מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה בגין הפרת הסכם למתן שירותי אדריכלות

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

והואיל: והחברה מעוניינת להעסיק קבלנים אשר יעשו בשמה ובשבילה את עבודות השרות אותם התחייבה לעשות במסגרת שירותי הביטוח אותם היא מעניקה לחברות הביטוח; והואיל: והקבלן מעונין לעבוד ולתת את השירותים הנ"ל בשם ובשביל החברה; והואיל: והקבלן מאשר כי יש לו את הידע והכישורים הדרושים על מנת שהעבודה תבוצע על הצד הטוב ביותר ולשביעות החברה; על כן הותנה והוסכם והוחלט כדלקמן: המבוא להסכם זה מהוה חלק בלתי נפרד ממנו.
היא לא ביקשה שהנתבע 2 יחתום על החוזה מכיוון שהיא אדריכלית ולא עו"ד. היא לא שכרה את שירותיו של עו"ד לעריכת החוזה כי הייתה עו"ד במשרד, וכנראה עשתה טעות.
פיצויים בגין עגמת נפש: התובעים תבעו מאת הנתבעים את הסך 100,000 ₪, על פי סעיף 13 לחוק החוזים (תרופות בשל הפרת חוזה, תשל"א-1970.
...
טענות הנתבעים בכתב ההגנה: בכתב ההגנה טענו הנתבעים שיש לדחות את תביעת התובעים מהסיבות שתפורטנה להלן.
סבור אני שיש לדחות תביעה זו מהסיבות כדלקמן: 1) הנזק של התובעים אינו הסך 780,000 ₪ במלואו, את 780,000 ₪ בקיזוז הוצאות תפעול של העסק ובקיזוז ניכויי חובה על פי הדין.
סבור אני שהתובעים לא זכאים לאכיפת החוזה, בהיות החוזה חוזה למתן שירות אישי.
סוף דבר: לאור כל האמור לעיל, על הנתבעים, ביחד ולחוד, לשלם לתובעים, ביחד ולחוד, כדלקמן: 1) את הסך 247,200 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה ורבית מיום הגשת התביעה (2.5.16) ועד ליום התשלום בפועל; 2) את הוצאות המשפט בתוספת הפרשי הצמדה ורבית מיום מתן פסק הדין ועד ליום התשלום בפועל; 3) שכ"ט עו"ד בסך 25,000 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה ורבית מיום מתן פסק הדין ועד ליום התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2020 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

תביעה זו, על סך 54,864 ₪ הוגשה נגד הנתבעות, בגין הפרה נטענת של הסכם למתן שירותי אדריכלות, ובגין רשלנותה של הנתבעת 2.
...
אני מקבלת את עדותו של יוסף לפיה סבר כי הנתבעת כלל לא הגישה תוכנית לוועדה, משום שלא ענתה לכל פניותיו, ובדיקתו עם עובד הוועדה העלתה שלא הוגשה תוכנית.
סיכום לאור כל האמור לעיל, אני מקבלת את התביעה, ומורה כדלקמן: הנתבעת 2 תשלם לתובעים 1 ו- 2 סך של 14,160 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 11.12.14 ועד למועד התשלום בפועל, בצירוף שכר טרחת עו"ד בסך 3,300 ₪ והוצאות האגרה ששילמו.
בנוסף, תשלם הנתבעת 2 לתובעת 3 סך של 10,704 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 10.4.17 ועד למועד התשלום בפועל, בצירוף שכ"ט עו"ד בסך 2,500 ₪ והוצאות האגרה ששילמה.

בהליך רשות ערעור תביעות קטנות (רת"ק) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

שוכנעתי, כי ענייננו נימנה על אותם מקרים חריגים בהם נפלה טעות בולטת וגלויה בפסק-דינו של בית- משפט קמא, ביישום הוראות הדין, המקימים עילה להתערבות ערכאת העירעור, כפי שיפורט להלן, בעיניין הווצרות עילת התביעה ותחילת מירוץ ההתיישנות, בתביעה לסעד כספי בגין הפרת התחייבות חוזית.
הצדדים התקשרו בהסכם למתן שירותיו המקצועיים של המבקש בהכנת תכניות אדריכליות להקמת ופיתוח אתר המגורים ביישוב חיננית, ללא שקבעו מועד לתשלום בגין העבודה.
עם זאת, נוכח התוצאה אליה הגעתי, איני נידרש להכריע בסוגיה זו. במכלול הדברים, נחה דעתי, כי גם על בסיס המסד העובדתי כפי שנקבע על-ידי בית-משפט קמא בפסק-דינו, שכאמור, ועל-פי המבחנים הנוהגים להתערבות ערכאת העירעור ובפרט בקביעות עובדתיות, לא מצאתי להתערב בו- במצב המשפטי הנוהג בשכלולה של עילת תביעה לפי דיני החוזים בנסיבות של הפרת חוזה ובהעדר מועד חוזי לבצוע תשלום תמורת מתן שירותיו המקצועיים של המבקש, התביעה הוגשה בתוך תקופת ההתיישנות.
...
בסמוך, עתרה האגודה לבית-המשפט בבקשה לביטול פסק-הדין מיום 1.5.2018 אשר ניתן נגדה בהיעדר התייצבות "בשל טעות משרדית". לאחר שהוגשו תגובות הצדדים, בהחלטה מיום 11.6.2018, נעתר בית-משפט קמא, על-יסוד ההלכה הנוהגת, מטעמים של זכות הגישה לערכאות, ומתוך התרשמותו כי האגודה אי ההתייצבות לדיון נבעה משגגה ולא מתוך זלזול בהליך השיפוטי.
למעשה, ולו מטעם זה, דין הערעור היה להתקבל.
עם זאת, נוכח התוצאה אליה הגעתי, איני נדרש להכריע בסוגיה זו. במכלול הדברים, נחה דעתי, כי גם על בסיס המסד העובדתי כפי שנקבע על-ידי בית-משפט קמא בפסק-דינו, שכאמור, ועל-פי המבחנים הנוהגים להתערבות ערכאת הערעור ובפרט בקביעות עובדתיות, לא מצאתי להתערב בו- במצב המשפטי הנוהג בשכלולה של עילת תביעה לפי דיני החוזים בנסיבות של הפרת חוזה ובהיעדר מועד חוזי לביצוע תשלום תמורת מתן שירותיו המקצועיים של המבקש, התביעה הוגשה בתוך תקופת ההתיישנות.
אשר על כן, הערעור מתקבל לעניין טענת ההתיישנות בלבד והתיק יוחזר לבית-משפט קמא לדיון והכרעה בתביעה, הן בטענות המקדמיות האחרות והן לגופו של עניין.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

בסופו של יום, הנתבעים גם מכרו את הבית לגב' חן באותם תנאים ובאותו מחיר שסוכם עם התובעים (4.5 מיליון ₪); לא הוטל כל נטל על הנתבעים לזמן לעדות את עו"ד רכטמן, אלא דוקא על התובעים, שנמנעו בעצמם להעיד עדים רלוואנטיים נוספים, לשיטתם, בעוד שהנתבעים העידו את כל העדים הנדרשים; התובעים אינם מהימנים, כפי שניתן ללמוד מאופן הגשת תצהיריהם הזהים ומתוכן עדויותיהם; אין לייחס לנתבע כל אחריות אישית והוא צורף לתביעה מטעמים פסולים; התובעים יודעים היטב כי המתווך קצב אינו שלוח של הנתבעים אלא עובד כמתווך עצמאי, בפרט לנוכח העובדה שגיסה של התובעת, מר רונן לובטון, עבד כמתווך במשרדו של קצב; גם בין הנתבעים לעו"ד רכטמן לא היתקיימו כל יחסי שליחות, והוא (או המתווך קצב) אינם עושי דברם של הנתבעים; עדותו של המתווך קצב תמכה בגרסת הנתבעים בדבר השתלשלות העניינים, לרבות בכל הנוגע לזכות הראשונים ומועד פקיעתה, ויידוע התובעים בדבר האפשרות שהנתבעים יתקשרו בעסקה עם אחרת, אם התובעים לא יממשו את זכות הראשונים; התובעים גם לא הוכיחו שנגרמו להם נזקים, ובכל מקרה הם אינם זכאים לפצוי מוסכם מכוח הסכם שכלל לא נחתם, ולכל היותר יכולים הם לתבוע בגין נזקים שנגרמו להם כתוצאה מניהול מו"מ בחוסר תום לב, אך מוכחשות הן הטענה כי נוהל מו"מ בחוסר תום לב והן הטענה שנגרמו נזקים, כאמור.
ניהול מו"מ בחוסר תום לב – סעדים בגין הנזקים סעיף 12 לחוק החוזים (חלק כללי), התשל"ג – 1973 (להלן – חוק החוזים) קובע כי: במשא ומתן לקראת כריתתו של חוזה חייב אדם לנהוג בדרך מקובלת ובתום לב. צד שלא נהג בדרך מקובלת ולא בתום-לב חייב לצד השני פיצויים בעד הנזק שניגרם לו עקב המשא ומתן או עקב כריתת החוזה, והוראות סעיפים 10, 13 ו-14 לחוק החוזים (תרופות בשל הפרת חוזה), תשל"א-1970, יחולו בשינויים המחוייבים".
נתתי אמנם אמון בגרסת התובעים לפיה האדריכלית נתנה שירות לתובעים בשלבים הראשונים, קיבלה לידיה את תוכניות הבנייה, ואף ליוותה את התובעים בבחירת מוצרי הקרמיקה (סעיפים 27-30 לתצהיר התובעת על נספחיו, לרבות נספח ח' המתאר את מעורבותה של האדריכלית), אך לא הוצג כל תחשיב (או חשבונית) המצדיק את פיצוי התובעים בסך 10,000 ₪ דוקא או סכום אחר, ולא מצאתי כי במקרה זה ניתן לפסוק פיצוי מכוח אומדנא.
...
הנתבעים מכחישים טענה זו, וטוענים טענה שנמצאת בלב המחלוקת העובדתית בתיק זה, ולפיה בשל התמשכות המו"מ בין הצדדים והמצוקה התזרימית של הנתבעת, הודיע הנתבע לתובעים כי ה"ההסכמות העקרוניות" בין הצדדים (סעיף 26 לכתב ההגנה) מותנות בכך שעד ליום 21.5.19 ישלמו התובעים לנתבעים מקדמה, ולבקשת התובע שמשרת בצה"ל ונעדר מביתו, הסכים הנתבע לדחות את מועד התשלום עד ליום 23.5.19.
סיכומו של דבר התביעה מתקבלת בחלקה נגד הנתבעת בלבד.
התביעה נגד הנתבע נדחית.
הנתבעת תשלם לתובעים את הסכומים הבאים: פיצוי כספי בסך 76,067 ₪ נושא ריבית והצמדה כדין מיום 1.6.19.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

המבקשת היתקשרה עם משיבה 1 בהסכם למתן שירותי תיכנון אדריכלי לפרויקט.
בבקשה נטען כי הם מנהלים הליך בוררות מול המבקשת בגין הפרה של התחייבויותיה כלפיהם.
נוסף על כך, אין כל דמיון בין הסוגיות המועלות בשני ההליכים ואין כל קשר בין ההליכים, וממילא לא ניתן יהיה לעשות שימוש במסמכי התביעה לצורכי הליך הבוררות.
...
בענייננו, מקובלת עליי קביעתו של בית המשפט המחוזי לפיה מבקשי העיון הצביעו על טעם לגיטימי לבקשתם.
כמו כן, מקובלת עליי קביעת בית המשפט המחוזי לפיה הטענה לפגיעה בפרטיות ולקיומם של סודות מסחריים הועלתה בתשובת המבקשת לבקשת העיון (כמו גם בתשובות יתר המשיבים) באופן כוללני בלבד, ולא באופן קונקרטי וממוקד כנדרש (רע"א 4890/20 סביטקין נ' תה ויסוצקי (ישראל) בע"מ, פסקה 8 (3.1.2021); עניין מצליח, פסקאות 10-9).
בקשת רשות הערעור המופנית נגד החלטתו של בית המשפט המחוזי להתיר עיון בתיק בית המשפט נדחית אפוא, וממילא גם הבקשה המופנית נגד החלטתו לדחות את בקשת המבקשת לעיכוב ביצועה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו