לשיטת התובעים, זהו תירגומו העברי של סעיף 7:
הוסכם בין הצדדים כי הגג של דירת המגורים הנמכרת הנ"ל, הוא בבעלות הצד הראשון ולא תהיה לצד השני שום זכות בגג הזה ולא תהיה לו הזכות לעלות אליו ללא הסכמת הצד הראשון, ותהיה לו הזכות רק להתקין מיכל מים ודוד שמש על יציקת חדר המדריגות של הבניין.
בכתב התביעה נטען כי התובע 2 התגורר בדירה מושא דיוננו, אולם עזב אותה נוכח הפרעות של הנתבע ובני משפחתו שלא איפשרו החזקה ושימוש בדירה.
הנתבע הוציא "לשון הרע ודיבה" על התובע 1 - כאמור בסעיף 11 לתצהירו: "הוא קלל אותנו וירק לנו בפנים וצעק עלינו ואמר לנו דברים קשים - פוגעניים ומעליבים ובלתי נכונים כגון שאנו גנבנו את הבית וניצלנו מצוק הנתבע וגנבנו ממנו את הבית וכאילו עשקנו אותו וכאילו רימינו את הנתבע ולכן זה הוא הבית שלו ולא שלנו - וכי אנו אנשים מלוכלכים ואנשים רעים והתנהגותנו מחשידה, והכוונה לכך שאנו כאילו משת"פים של הרשויות וכו'".
נטען כי הדבר נאמר בפני "אנשים רבים". נתבע פיצוי בסך 100,000 ₪.
שורת פעולות שבוצעו על ידי הנתבע ובני משפחתו מהוות מיטרד ליחיד (סעיף 44 לפקודת הנזיקין), הפרעה ושליחת יד (סעיף 49 לפקודת הנזיקין) ובגינן נתבע סך של 150,000 ₪ (לא בואר תחשיב כלשהוא המוביל לסכום האמור):
הם עקרו מזגן של הדירה כך שזה נותר תלוי.
טענת לשון הרע ודיבה כלפי התובע 1
כאמור לעיל, כל טענה לגבי לשון הרע יש חובה לפרט (להציג ציטוט מדוייק) עוד בכתב התביעה.
לאור הממצא כאמור, מחד גיסא אין מקום להורות כיום על מסירת מפתח דלת הגג לידי התובע 2 (שכלל לא העיד ולא טען אישית לצורך בכך), ומאידך גיסא אין מקום לשפות את התובעים (לא ברור את מי) בגין סילוקה של הדלת שלא ברור הצידוק להתקנתה בשנת 2018 (ותוך שממילא לא הוכחה כל עלות קונקרטית לגביה אשר יש לשפות בגינה, ושוב - לא ברור את מי מהתובעים).
...
בהתאם נדחית גם הבקשה לפיצול סעדים לשם תביעה כספית נפרדת של נזקים בגין מצב (העדר יכולת שימוש בדירה) שכלל לא הוכח על ידי התובע 2.
מסקנה
דין התביעות הוא דחייה מלאה.
התוצאה
התביעה והתביעה שכנגד - נדחות במלואן.