מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה בגין הפעלת כוח מופרז

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום קיבל אפוא את התביעה בגין מעצר שלא כדין והעמיד את הפצוי על סך 7,500 ₪, בהביאו בחשבון, מחד גיסא, את משך המעצר הקצר, ומאידך גיסא, את ההשפעה הקשה של המעצר על המשיב.
בשיקולי המדיניות הכלליים שמעצבים את חובת הזהירות של המישטרה כלפי האזרח, ניתן משקל לחשיבות הרבה של הפעלת כוח המישטרה לשם שמירה על החוק והסדר הצבורי, ולצד זאת ניתן משקל לחובה להבטיח את חירויות הפרט מפני הפעלת כוח מופרזת מצד המישטרה.
...
הערעור נדחה איפוא.
המערערת תשלם למשיב שכר טרחת עורך דין בסך 25,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

באשר לטענה כי הארוע נחקר על ידי מח"ש הרי שמהמכתב לא ניתן ללמוד לאיזה ארוע מתייחסת התגובה, ואילו המכתב מיום 22.2.18 היתייחס לארוע השני שאינו נשוא תביעה זו. דיון והכרעה המסגרת הנורמאטיבית: תביעות בשל פעולות כוחות הבטחון באיזור תובענה נגד המדינה או נגד שלוח של המדינה בשל נזק שניגרם באיזור כתוצאה ממעשה שנעשה על ידי צבא הגנה לישראל (בסעיף זה- תובענה) תדון בכפוף להוראות סעיף זה: (1) בסעיף זה – "איזור" - כל אחד מאלה: יהודה והשומרון וחבל עזה; "צבא הגנה לישראל" - לרבות כוחות בטחון אחרים של מדינת ישראל הפועלים באיזור; (2) (א) לא ידון בית המשפט בתובענה אלא אם כן הנפגע או אפוטרופסו או אחר מטעמו נתן הודעה בכתב, כפי שייקבע בתקנות, על המעשה נושא התובענה; (ב) ההודעה תנתן בתוך 60 ימים מיום המעשה; ואולם אם מחמת מצב בריאותו של התובע או אפוטרופסו, או מחמת נסיבות מוצדקות אחרות נבצר ממנו לתת את ההודעה בתוך המועד האמור, תנתן ההודעה בתוך 30 ימים מהיום שבו הוסרה המניעה; (ג) נפטר הנפגע ולא ניתנה הודעה בעודו בחיים, וטרם חלף המועד למתן הודעה לפי סעיף קטן (ב), תנתן ההודעה על ידי התלויים בו או על ידי עזבונו, או על ידי אחר מטעמם בתוך 60 ימים מיום פטירתו; (ד) על אף האמור בפיסקה זו, רשאי בית המשפט, מטעמים מיוחדים שיירשמו, לידון בתובענה בשל מעשה שהודעה עליו לא נימסרה במועד; תקנות הנזיקין האזרחיים (אחריות המדינה) (הודעה בכתב על נזק), קובעות: טופס ההודעה הודעה בכתב כמשמעה בסעיף 5א(2) לחוק (להלן- ההודעה) תנתן לפי הטופס שבתוספת, שיהיה בשפה העברית ובשפה הערבית (להלן- הטופס).
יתכן כי יש במהלך זה כדי ללמד על כך שבזמן אמת לא סברו התובעים שיש מקום לפצוי כלשהוא, שאחרת, ראשית, היו פונים באופן מיידי, ושנית היו מבקשת את הנתבעת לבצע את התיקונים על חשבונה או בעצמה אפילו, אך ברור ונעלה כי שוב אין הנתבעת יכולה לבדוק את הנזקים שנגרמו, ממה הם נגרמו, האם אכן מדובר בהפעלת כוח מופרז? האם מדובר בבלאי טבעי או גורם אחר? זאת לא ניתן לברר עוד ולכן הטענה לנזק ראייתי מתקבלת.
...
איני מקבלת טענה זו. סד הזמנים המקוצר הזה נועד לאפשר למדינה להכות בברזל בעודו חם ולמנוע מצב של נזק ראייתי כפי שארע בענייננו.
סוף דבר, הבקשה לסילוק על הסף מתקבלת.
התביעה נדחית, והתובעים יישאו בהוצאות הנתבעת בסכום של 7,500 ₪ , אשר ישולמו בתוך 30 יום מהיום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

תיק זה עניינו תביעת נזיקין של יורשות המנוח פלוני, ז"ל אשר לטענתן, בשל הפעלת כוח משטרתי בלתי מוצדק ומופרז, גרמה משטרת ישראל ברשלנות למותו של המנוח בתאריך 23.8.17.
...
סוף דבר הנתבעת כבר העבירה לתובעות את כל החומר הגולמי שעמד לעיני הקצין הבודק, כך שכל גרסאות המעורבים והעדים פרושות לפני התובעות.
אשר על כן, לאחר שעיינתי בדוח ולאור השיקולים שפורטו לעיל, אני מורה על העברת הדוח לעיון ב"כ התובעות.
המזכירות תמציא החלטתי זו לב"כ הצדדים.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

על פניו נראה כי לא הייתה הצדקה להפעלת כוח מופרז כזה לשם פעולת המעצר.
בית המשפט סיכם את פסק הדין בקביעת פיצוי בסכום של 8,000 ₪, וזאת בשים לב למידת הכוח שהופעלה כלפי המערער, פגיעתו הפיזית הקלה של המערער בעקבות האירועים, ו-"אשמו המשמעותי של התובע שתרם להתפתחות הארוע כפי שהוא התפתח". המערער טוען בערעורו, כי בית המשפט שגא בפסק דינו בכך שלא קיבל את התביעה במלואה.
...
כל האמור מביא אותי למסקנה, כי סכום הפיצוי שנקבע עומד ביחס ישיר לנתונים הקיימים.
סוף דבר.
מהטעמים שעמדתי עליהם לעיל, מצאתי כי פסק הדין שניתן תואם את הראיות הקיימות בתיק ואת הדין והפסיקה, וכי אין עילה לערכאת הערעור להתערב בו. לפיכך, אני מחליט לדחות את הערעור.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

התובעת טוענת כי הצוות הרפואי התרשל בשל הפעלת כוח מופרז ואגרסיבי על ידי המנתח, ובשל חוסר ניסיונו.
הפעולה הניתוחית – שימוש בכח חוו"ד מומחה התביעה נסמכת על ספרות רפואית על פיה ברב המקרים בסוג הניתוח המדובר הפגיעה בכלי דם נובעת משימוש בכח מופרז בעת החדירה הראשונית לבטן.
...
הגם שהתובעת הציגה מכסת ראיות דלה בנוגע להוצאותיה אני סבורה כי אלו רבו בתקופה הסמוכה לניתוח ולכן אני פוסקת לה פיצוי בסך של 15,000 ₪.
כאב וסבל לאחר פרשת הראיות לא שוכנעתי כי יש יסוד לסכום הנטען בסיכומי ב"כ התובעת, אולם יש לתת את הדעת לסבלה של התובעת במצבי פתיחת בטנה פעמיים ולאחר שנאלצה להתמודד בתקופת אי הכושר בקשיים הנלווים לתוצאת הניתוח.
לסיכום לאור האמור אני פוסקת לתובעת פיצוי בסך של 451,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו