בתאריך 10.8.09 הגיש התובע לנתבע טופס הודעה על פגיעה בעבודה, בו ביקש להכיר בתסמונת התעלה הקוביטלית כפגיעה בעבודה, ותביעתו כאמור נדחתה.
כמו-כן, יש לדחות את התביעה בהסתמך על האמור בחוות דעת המומחה, הקובעת במפורש כי לא העבודה עם המכשירים הרוטטים היא שגרמה לפגימה במרפק התובע, וגם לא נקבע כי עבודת התובע בתיקון הכלים הכלים החשמליים או הכרטיסים האלקטרוניים או מילוי כרטיסי העבודה הם שגרמו לפגיעה האמורה, אלא ההישענות על מרפקי התובע במשך שעות העבודה היא הגורם לכך, ומשכך הרי שלא הוכח כי הפגיעה במרפקו נגרמה לתובע עקב "תאונה", לרבות בדרך של מקרוטראומה.
...
דיון והכרעה
לאחר ששקלנו את טענות הצדדים ומכלול החומר שהובא בפנינו, ולאחר שנתנו דעתנו לחוות דעת המומחה הגענו לידי מסקנה כי דין התביעה להידחות בהיעדר הוכחת פגיעה על דרך המיקרוטראומה.
בהחלטתנו מיום 6.12.11 קבענו, כי מן הראוי היה כי התובע ירחיב את גרסתו העובדתית בתביעתו הקודמת ויפנה לדר' פעילן שאלות הבהרה בנוגע תסמונת התעלה הקוביטלית; אולם, משלא נעשה הדבר, ואף הנתבע הודה בפנינו שלא נטענו בהליך הקודם כל טענות לגבי תסמונת זו, מצאנו מקום לתת לתובע את יומו בבית הדין ולאפשר לו לטעון ביחס למחלה זו. לאחר שהתובע העיד והדגים בפנינו את אופן ביצוע עבודתו, הכולל עבודה לסירוגין עם מכשירים שונים במשך היום ומילוי כ- 100 כרטיסי עבודה, הגענו לידי מסקנה כי יש להעביר את עניין התובע למומחה לבחינת שאלת הקשר הסיבתי בין תנאי עבודתו לבין התסמונת במרפקו השמאלי.
סוף דבר
אף כי מצא המומחה הרפואי שמונה מטעם בית הדין קשר סיבתי בין תנאי עבודתו של התובע לבין הליקוי במרפקו השמאלי, הרי שנוכח האמור לעיל, אין החוק מכיר בעבודה בתנוחה סטטית כנכנסת תחת הגדרת "פגיעה בעבודה". משכך, דין תביעה זו להידחות, והיא נדחית בזאת.