העובדות שאינן שנויות במחלוקת:
כאמור, התובעים הזמינו מן הנתבעת 2, באמצעות אתר האנטרנט של הנתבעת 1 חבילת נופש, הכוללת טיסות ושהות בקפריסין, בין התאריכים 04.06.17 – 08.06.17.
לטענת התובעים, כתוצאה ממחדליהן של הנתבעות, נגרמה להם עוגמת נפש גדולה, שכן עבור ילדיהם הקטנים (תובעים 3-4) ההמתנה הממושכת להמראה הייתה קשה עד מאוד, והם היו עייפים, מתוסכלים וחסרי אונים בשל כך, בפרט שלא סופקו שירותי סיוע בדמות מזון ושתייה.
חוק שירותי התעופה שנחקק מאוחר יותר, באופן ספציפי (Lex Specialis) לעניין הסדרת פיצויים בגין איחור בטיסה או ביטולה, נחקק ביודעין כי קיימים ההסדרים הקיימים באמנת מונטראול שעוגנה בחוק התובלה האוירי וחרף האמור שם (ראו למשל דברי ההסבר להצעת חוק שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה), התשע"ב-2011 (הצ"ח הכנסת 413, בעמ' 6).
הנתבעת 3 הייתה יכולה – בקלות יחסית – לעמוד בנטל זה. די היה בהצגת מיסמך רישמי, רשומה מוסדית (כגון פרוטוקול הטיסה) בכדי להוות תימוכין מספקים לטענה זו. אולם, הנתבעת 3 בחרה שלא לספק ראיה מתאימה ועל כן נותר בית המשפט עם עדותו של התובע על כך שלא ניתנו לו, לזוגתו ולילדיו משקה ומזון למשך כל שהותם במטוס עובר להמראה, אל מול טענת הנתבעת 3 שאינה נתמכת בדבר.
...
לפיכך, עתירתם של התובעים לפיצוי כספי בגין שעות האיחור בטיסה, נדחית.
באשר לדרישה לחייב את הנתבעת 3 בתשלום פיצוי בגין נזקים עקיפים, מכח הדין הכללי – גם עתירה זו דינה להידחות, בהיותו של חוק שירותי תעופה הסדר חוקי ממצה לפיצוי בנסיבות של עיכוב בטיסה.
סוף דבר:
אני מקבלת את התביעה באופן חלקי, כנגד הנתבעת 3, בגין אי מתן שירותי סיוע, בסך של 500 ₪ לכל אחד מהתובעים.
אני דוחה את התביעה במלואה, כנגד הנתבעות 1, 2 ו – 4.