מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה בגין אלרגיה וזכויות ביטוח לאומי

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ככל שמבקש הוא לעשות כן, יפנה לביה"ד. תשובה: "לציין כי בהפניה לחוות הדעת מבית המשפט נרשם כי "מאחר שהתובעת עברה שתי הפלות ברצף היא לא נטלה את התרופה במשך למעלה משנה וחצי" ובכן זה פשוט לא נכון! גם בהריונות הקודמים, כולל בהריונה הראשון שהסתיים בלידה, התובעת לא נטלה כל טפול! לא זאת אף זאת, נרשם בפירוש בהריון נשוא התביעה כי לא נוטלת טפול עקב אלרגיה ללמיקטל.
התובעת עותרת לקבלת תביעתה ולקביעה כי התובעת זכאית לגימלת שמירת היריון מיום 6.6.18 ועד למועד הלידה.
הלכה ידועה היא שמטרת מינויו של המומחה הרפואי מטעם בית הדין, לספק לבית הדין את הייעוץ הדרוש לו בשאלה העומדת להכרעה משפטית (דב"ע לו/8-0 סימיון דוידוביץ' - המוסד לביטוח לאומי פד"ע ז 374, 383): "לדידו של בית הדין המומחה הוא האורים והתומים המאיר את עיניו בשטח הרפואי. ככל שעל פניה אין בחוות דעת המומחה פגמים גלויים לעין, ואין היא בלתי סבירה על פניה, אין מקום לפסילתה" (עב"ל 001035/04 דינה ביקל - המוסד לביטוח לאומי ניתן ביום 6/6/2005 – פורסם במאגרים האלקטרוניים).
...
הכרעה: לאחר שעיינו בחוות דעתו של המומחה ובתשובותיו לשאלות ההבהרה, עיינו במסמכים ובחנו את טענות הצדדים, באנו לכלל מסקנה כי דין התביעה להידחות.
מצאנו את חוות דעתו מנומקת ומלומדת ואנו מאמצים אותה.
התביעה נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2015 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

זאת בנוסף לנכויות בשיעור 0% בגין כבד שומני, נזלת אלרגית וכאבים בברך שמאל.
מהמלצת מחלקת השקום מיום 22.7.14 (מש/2) עולה כי המערער, בן כ- 45 ואב לארבעה הוא עורך-דין בהשכלתו, "כבר 3 שנים בהבטחת הכנסה. היה בתהליך שקום, לא נמצאה עבודה....". פקידת השקום סיכמה כי מומלץ לראותו כמי שלא איבד את כושרו התעסוקתי שכן "רמת השפה שלו טובה, ויכול להישתלב בעבודות בעלות אופי משרדי, שיווקי, מכירה, וגם ייצוג אחרים אם תעודתו מאפשרת זאת. יכול לבצע מיגוון רחב של עבודות בשוק חופשי." לאחר שפקיד התביעות קבע כי המערער לא איבד מעל 50% מכושרו להישתכר, הגיש המערער ביום 17.8.14 ערר על החלטת פקיד התביעות בעיניין כושר ההישתכרות (מש/1).
הועדה ציינה כי "בעת הריאיון טען שמבקש למצות את זכויותיו בביטוח לאומי, ושמגיע לו קצבה של 75%, וכן לאחר מכן ישקול לצאת לעבודה." הועדה ציינה, כי "קיים פער גדול בין הליקויים וחומרתם לבין – כיצד רואה את עצמו ואת היכולת לעבוד בשוק הפתוח – בשל בעיותיו הרפואיות שמהן סובל. מכיוון והתלונה העיקרית היא בעיית הראיה לדבריו, הועדה מבקשת חוות-דעת רופא עיניים לגבי לקות הראייה והתייחסות להשלכות על כושרו לעבודה.". ביום 20.10.14 נבדק המערער על-ידי רופא עיניים, שקבע כי ליקוי הראיה מזכה את המערער ב- 20% נכות לפי פריט ליקוי 52(1)(2)(ז) לאחר שמצא כי חדות הראיה היא 6/60 בעין שמאל ו- 6/9 בעין שמאל, וכן כי קרקעיות העיניים תקינות ואין סימני DR. ביום 26.11.14 היתכנסה הועדה לישיבתה המסכמת, ציינה כי קיבלה את תוצאות בדיקת העיניים מיום 20.10.14, כי היא לוקחת גם את ליקוי הראיה בעין ימין בחשבון בנוסף ליתר הליקויים וחוזרת על קביעתה כי במצבו מסוגל המערער לעבוד בעבודות בעלות אופי משרדי רחב ו/או במקצועו כעורך-דין בהקף מלא או בכל עבודה שוות ערך, ולפיכך מסכמת כי לא איבד מעל 50% מכושרו להישתכר.
...
לאור האמור לעיל אני קובעת כדלקמן: אין להידרש לטענותיו של המערער כנגד הקביעות הרפואיות-מקצועיות של רופא העיניים בבדיקתו מחודש 10/14 – טענות החורגות מסמכותו של בית הדין בדונו בהליך זה לפי סעיף 213 לחוק.
לאור האמור – הערעור נדחה בזאת.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הועדה קבעה כי המערער לא עונה על הצורך בהשגחה קבועה חלקית בגין אלרגיה לחלב ומשכך לא זכאי לגימלת ילד נכה.
המערער הגיש תביעה לגימלת נכות והמשיב הכיר בתביעה בגין הצורך בהשגחה מיום 19.12.2012 ועד ליום 30.9.2016, קרי עד שמלאו למבקש 6 שנים.
עוד בהקשר זה, הסתמכה הועדה בקביעתה על כך ש"צויין במפורש כי לא הייתה מצוקה נשימתית" ועל בסיס זה קבעה כי המערער "אינו עונה על הצורך בהשגחה קבועה חלקית בגין אלרגיה לחלב". לטעמי, קביעה זו אינה עולה בקנה אחד עם הוראות פסק הדין בבר"ע (ארצי) 58086-03-18 עומר סרי לוי (קטין) נ' המוסד לביטוח לאומי (10.12.2018) (להלן – "עניין לוי").
...
כללם של דברים, על יסוד כל האמור, אני סבור כי הוועדה לא מילאה אחר הוראות פסק הדין.
בענייננו, אני מורה על החזרת עניינו של המערער לוועדה בהרכב אחר, זאת משום שעניינו של המערער כבר חזר לאותה וועדה מכח פסק הדין של בית הדין הארצי וקיים חשש שהוועדה נעולה ומקובעת בעמדתה.
סוף דבר: (א) הערעור מתקבל.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפניי ערעור על החלטת הועדה לעררים (ילד נכה) מיום 12.1.21 אשר דחתה את הערר והותירה על כנה את ההחלטה לפיה המערערת אינה זכאית לגימלה בהתאם לתקנות הביטוח הלאומי (ילד נכה), התש"ע – 2010 (להלן – התקנות).
תמצית העובדות וטענות הצדדים המערערת ילידת 2018 סובלת מלידתה מאלרגיה לחלב, שומשום ומוצריהם, הגישה תביעה למשיב לקבלת גמלת ילד נכה אשר נדחתה.
" (ההדגשה אינה במקור) לטענת המערערת, הועדה לא פעלה בהתאם להוראות פסק הדין המחזיר ולא בחנה כדבעי את הצורך של המערערת בהשגחה נוכח האלרגיה ממנה סובלת.
משכך, ומאחר שקביעותיה הן קביעות רפואיות-מקצועיות, בית הדין לא יחליף את שיקול דעתו בשקול דעתם של חברי הועדה המקצועית, אלא יבחן אם נפלה טעות משפטית בהחלטת הועדה (דב"ע (ארצי) ל/11-0 צבי סימן טוב נגד המוסד לביטוח לאומי פד"ע ב' 133).
...
לטענת המשיב, ועדת הערר בחנה לעומק את אירועי החשיפה לאלרגן והגיעה למסקנה שהמערערת אינה סובלת מאלרגיה בדרגת חומרה המזכה בקצבת השגחה שכן לא היה קושי נשימתי כלשהו באירועים שנבחנו.
אציין, כי עצם העובדה כי המדובר בתקנה מניעתית כלשון המערערת אינה מובילה למסקנה כי הוועדה אינה רשאית להסתמך על אירועי חשיפה לאלרגן שקרו בפועל ועל בסיסם לבחון את מידת המסוכנות.
נוכח כל המפורט לעיל משלא שוכנעתי כי נפל פגם בהחלטת הוועדה – טענות המערערת נדחות.
סוף דבר הערעור נדחה.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטענת התובעת, פקידת הנתבע הנחתה אותה להגיש טופס תביעה נכון, ואישרה באוזניה כי מועד הגשת הבקשה ייחשב כמועד הגשת הטופס השגוי [24.1.19] – הנתבע חולק על טענה זו. ביום 21.2.20 התובעת שלחה לנתבע בקשה לבדיקה מחדש עקב האלרגיה וסיבוכיה, לפי טופס נכון.
מנגד טענה התובעת בסיכומים כי בהתאם להוראות תקנה 2 ותקנה 6א' לתקנות, עומדת בפניה הזכות לבדיקה מחדש של שיעור הנכות הרפואית ואין בתקנות מיגבלה המונעת הגשת בקשה לבדיקה מחדש בשל "זכאות למירב ההטבות". על כן, שגה הנתבע כאשר דחה את תביעתה כאמור, מבלי לבדוק אותה, בנימוק כי היא "זכאית למירב ההטבות". "התובעת הבהירה היטב מדוע היא מעוניינת בהעלאת אחוזי הנכות: הן לצורך גמלת שירותים מיוחדים [סעיפים 10-13 לסיכומי התובעת], והן לצורך קבלת פנסיות נכות מלאה ופטור מתשלומי דמי ביטוח לאומי ומס בריאות מתוך כספי פנסיית הנכות [סעיף 15 לסיכומי התובעת]. (ראו סעיף 2 לתגובת התובעת לסיכומי הנתבע).
...
מן הכלל אל הפרט לאחר ששקלנו את טענות הצדדים ועיינו בכל המסמכים שבתיק ובשים לב כי ועדה רפואית לא התכנסה לדון בבקשת התובעת לבדיקה מחדש כאמור, אנו סבורים כי יש להיעתר לבקשת התובעת ולהביא את עניינה של התובעת לבדיקה מחדש בפני ועדה רפואית לעררים בתחומים: גניקולוגיה (עקב ניתוח הסרת שחלות), פסיכיאטריה (עקב החמרה) ואלרגיה, ולו כדי שתבחן מחדש את מצבה הרפואי והנפשי של התובעת.
אנו סבורים כטענת התובעת, כי החלטת הועדה הרפואית לעררים לעניין נכות כללית עשויה להיות רלוונטית לעניינים אחרים (ראו עניין יהודה) ועל כך חשיבותה.
סוף דבר: התביעה מתקבלת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו