מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה בגין אי כיסוי ביטוחי לתיקון שמשות רכב

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

העתק מכל סוגי פוליסות הביטוח לרכב הכוללות "כתב שירות" כחלק מהפוליסה או בנפרד, המעניק שירות לתיקון ולהחלפה של שמשות שבהן המשיבות עשו ועושות שימוש החל מ-1.1.2010 ועד היום (סעיף 1 לדרישה).
איני מקבל טענה זו. מדובר בדרישה רחבת הקף, כאשר אין בידי המבקשים כל מידע וכל ראיה לכך שהממונה היתייחס לסוגיה המועלית על ידם בתובענה זו, נוכח כך, ונוכח מסקנתנו לגבי התשתית הראייתית, אין מקום להעתר לגילוי המסמכים המבוקש בסעיף זה. ההסכמים שבין ספקי השרות לבין המעבדות המוסמכות לבדיקת שמשות רכב (סעיף 6 לדרישה).
שאלה 10 התייחסה לנספחים 3-5 שצורפו לתשובתה של המשיבה 4 לבקשת האישור (הזמנות שמשות מקוריות על ידי נותן השרות לכלי רכב שהכיסוי הבטוחי שרכשו היה לשמשות מקוריות).
וממה נפשך, ככל שהיה נקבע כי על המשיבות לגלות את המסמכים ולאפשר עיון בהם, אין מקום, ודאי לא בשלב זה, ליתן הוראה מקבילה לממונה להביא עימו מסמכים לדיון; ככל שהיה נקבע (כפי שנקבע בפועל) כי אין מקום לבקשת גילוי המסמכים, איני רואה טעם, מדוע יש להורות לממונה להמציא מסמכים אשר נדחתה בקשה לגילויים.
...
מדובר אכן במסמכים שבין צדדים שלישיים, שלכאורה אין למשיבות קשר אליהם, ואין מקום ליתן צו גילוי לגבי המסמכים הנ"ל. באשר לשאלון, שאלות 7 ו-8 עוסקות בכתבי הויתור (כמות ונוסח כתבי הוויתור), ולאור האמור בסעיף הקודם, אין מקום להיעתר להן.
נוכח כלל האמור לעיל, בקשה מס' 29 נדחית.
בהינתן האמור לעיל ישלמו המבקשים ביחד ולחוד הוצאות (מופחתות יש לציין) בגין הבקשות בסך 2,000 ₪ לכל אחת מהמשיבות (12,000 ₪ בסה"כ).

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

באשר לעילות התביעה עליהן עמדו המבקשים, משיבה אליעזר לנהג כך: חוזה פסול – לטענת המשיבה, כתב השרות שלה אינו עולה כדי "עיסוק בביטוח" ואינו מהוה חוזה ביטוח, ולכן ממילא גם אינו מהוה חוזה פסול ולא מקים סעדים כלשהם למבקשים בהקשר זה. לטענתה, החוזה מפורט ומגדיר בברור ובדיוק מה השרות הניתן במסגרתו, מהם תנאיו ומה הוא אינו מכסה, ולא ניתן לראות בניסוחו הטעה או ניצול חוסר ידע או מצוקה אחרת של הלקוח.
לפי החוזר, חברת ביטוח תהיה רשאית להנהיג כתב שירות, המקיים את המבחנים הקבועים בו: שירות מכוח כתב שירות יינתן בשל מקרה ביטוח המצוין בתכנית הביטוח; מיתקיים קשר ישיר בין השרות שניתן מכוח כתב השרות לבין תכנית הביטוח (מוחרגים מתנאי זה כתבי שירות המעניקים שירותי דרך לרכב, שירות רכב חלופי או שירות תיקון שמשות, וכן כתבי שירות מסוימים בתחום הרפואה); כתב שירות לא יעניק שירות תיחזוקה, שירות תקופתי, טפול מניעה או תיקון מוצרים.
חוו"ד שביט מוסיפה ומתייחסת גם לשיקולי הפיקוח על הביטוח ביחס לחוזה נשוא התובענה, ומסיקה כי הוא אינו מתחרה במוצר בטוחי או פינאנסי כלשהוא ואינו תחליף לביטוח רכב חובה או רכוש, ולכן אין לו השפעה כלשהיא על שוק ההון, על ענף הביטוח או על ענף פינאנסי כלשהוא.
...
אני מקבלת את טענות המבקשים בעניין זה, הן לגבי הגדרת יסודות העילה, הן לגבי התקיימותם הלכאורית במידה מספיקה כדי להיעתר לבקשת האישור.
לא שוכנעתי כי יש בטענות אלה, אף אילו הן נכונות, כדי להצדיק את דחיית בקשת האישור, בהעדר ניגוד עניינים או פגם מהותי שנפל ביושרם או ביושרתם של המבקשים ושל באי כח המייצגים.
סוף דבר בקשת האישור והמבקשים עומדים בתנאים הקבועים בחוק תובענות יצוגיות, ולכן אני מקבלת את הבקשה לאישור התובענה כייצוגית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הרכב נבדק בידי שמאי רכב מטעמה שהעריך את גובה עלות תיקון הנזקים ואת ירידת הערך שנגרמה לו. יוטעם כי תביעה זו הוגשה תחילה כתביעה לחיוב הנתבעת בפצוי בגין ניזקי הרכב, אלא שבהמשך התביעה תוקנה, בעקבות הפעלת הכסוי הבטוחי של הרכב, ובכך למעשה מבטחת רכב התובעת פיצתה את התובעת בגין ניזקי הרכב בקיזוז דמי הישתתפות עצמית ודמי כינון, ועתה תובעת התובעת את הפסדיה בגין כך. לטענת התובעת, הנתבעת התרשלה כלפיה כאשר לא נקטה באמצעים הסבירים העומדים לרשותה על מנת למנוע את נפילת העץ.
התובעת מתארת כי העץ נפל על חלקו הקידמי של רכבה לרבות שמשה קדמית (עמ' 5, שורות 17-16 לפרוטוקול).
...
עוד טוענת התובעת כי לא הייתה לה ידיעה או לא הייתה לה היכולת לדעת מה היו הנסיבות שגרמו לנפילת העץ שגרמה לנזקים לרכב התובעת, ומקום שהנזק נגרם על ידי נכס שלנתבעת הייתה שליטה מלאה עליו, ומשום שאירוע נפילת העץ מתיישב יותר עם המסקנה שהנתבעת לא נקטה זהירות סבירה מאשר עם המסקנה שהיא נקטה זהירות סבירה, חל הכלל של 'הדבר מדבר בעדו', שמשמעותו כי על הנתבעת נטל הראיה שלא הייתה התרשלות מצדה.
לגבי ראש הנזק הפסד הנחת היעדר תביעות, אני מקבל את הטענה כי בעקבות הפעלת הכיסוי הביטוחי הפרמיה בעת חידוש הפוליסה בשנת הביטוח ההבאה או בעת רכישת פוליסת ביטוח בחברת ביטוח אחרת בשנת הביטוח ההבאה, צפויה להתייקר.
לגבי ראש הנזק עגמת נפש וטרטור אני סבור כי מדובר בראש נזק שלא הוכח ואף לא ניתן פירוט אודות הטרטור או עגמת הנפש שנגרמו לתובעת.
סוף דבר הנתבעת תשלם לתובעת את הסכומים הבאים: 8.1.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

התביעה היא נגד נהג הרכב, מר שמעון בלוקה (להלן: "שמעון"), ושתי חברות הביטוח "מנורה" ו " אי איי ג'י" אשר ביטחו את רכבו של שמעון בתקופה שלפני ואחרי התאונה.
כך גם באשר לטענה כי אי איי ג'י הודתה באחריות הביטוחית באמצעות תיקון השמשה במוסך "א.א. גלאס". שמעון טען כי נציגת חברת אי איי ג'י אמרה לו היכן ניתן לתקן שמשות אך לא ביצעה בדיקה לכסוי בטוחי בהתאם למספר רכב (ראו: פרוטוקול עמ' 24 שו' 24).
לפיכך לא הוכיח כי הנציגה בדקה כלל את קיומו של ביטוח וכן לא הוכיח כי התשלום עבור תיקון השמשה בוצע על ידי חברת אי איי ג'י. מעבר לכך העיד מר אלכס קפלן, נציגת חברת אי איי ג'י כי המוסך מתעדכן אחת לחודש באשר לפוליסות הקיימות ולכן לא מן הנמנע כי שמעון תיקן את השמשה טרם עידכון המוסך ובכך זכה מן ההפקר.
...
אני סבור כי הפגיעה בעמ"ש צווארי אינה משמעותית עד מאוד אך בשל גילו של התובע יתכן כי היא בעלת השפעה במידה מסוימת במיוחד (אך לא רבה) לאור עברו של התובע כעובד בעבודה פיזית.
בנסיבות אלה, אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובע בגין רכיב זה (כולל רכיב הפסדי פנסיה לעתיד) סך של 20,000 ₪.
באשר למשככי הכאבים, התובע צרף קבלות שחלקן אינו קריא, וחלקן האחר אינו ברור מה נרכש ועבור מי. לאור האמור אני מחייב את הנתבעת בתשלום גלובלי בסך 1,500 ₪ בגין רכיב זה. סוף דבר: הנתבעת תשלם לתובעת סך של 30,400 לפי הפירוט הבא: בגין הפסד השתכרות בעתיד - 20,000 ₪ בגין הפסד השתכרות בעבר - 5,000 ₪ בגין הוצאות רפואיות ונסיעות- 1,500 ₪ בגין כאב וסבל- 8,900 ₪ סה"כ 35,400 ₪ בנוסף, הנתבעת 3 תישא בהוצאות התובע וכן בהוצאות שכ"ט עו"ד בשיעור 15.21%.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

בעדותו של נהג הנתבעת, כשנחקר בחקירה נגדית, עומת עם הטענה לפיה לא נכתב בטופס ההודעה כי נפגע ונהדף לעבר רכב התובע, ועם העובדה שלא תבע בגין פגיעה ברכבו.
נהג הנתבעת הסביר, כי הרכב בו נסע הוא רכב ישן, שערכו נמוך, ולכן לא מצא לנכון להדרש לפגיעה הקלה שנגרמה לו כתוצאה מהתנגשות עם רכב הצד השלישי.
לעומת זאת, עדותו של נהג התובעת, לפיה התובע הודה לו על גרימת התאונה ונטילת האחריות עליה "פתרו" לתובע בעיה, שכן היה במוקד זה של הרכב נזק קודם, ללא נטילת אחריות – מה שהקשה על התובע לתקנו תוך קבלת כיסוי בטוחי.
...
הגעתי לכלל מסקנה כי התובע לא הרים את הנטל להוכחת הנזק, וזאת למרות שאין חולק כי נזק נגרם בשעת התאונה.
ניכר, כי סרטון זה נועד לקבע את נהג הנתבעת לגרסה נוחה לתובע, וכי בין הצדדים הוחלפו דברים שזכרם לא בא בסרטון זה. הוא לא היה אותנטי אלא מגמתי, וניכר כי מקטע דבריו של נהג הנתבעת, שהובא בו, נאמר חלק ממכלול רחב יותר, שהוסתר מהצופה; ניתוח זה מקים את החזקה בדבר אי הבאת ראיה, ומחזק את המסקנה לפיה אילו הציג הסרטון את דברי נהג הנתבעת בשלמותם, היה הדבר פועל לחובתו של התובע.
בהיעדר ראיה לנזק (מובחן, המיוחס לאירוע תאונתי זה), דין התביעה להידחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו