אם מפשיטים את הדיון ממחלצותיו המשפטיות, עסקינן במיזם אשר להערכת הגורמים המקצועיים (קק"ל) הנו מיזם ראוי ובעל ערך מבחינת הציבור, אשר התובעים, ובמיוחד מר בלומנפלד, השקיעו בו מאמצים ניכרים וסכומי כסף לא מבוטלים לאורך שני עשורים.
במהלך הדיון בתיק, ובשים לב לעמדת אנשי קק"ל שתמכו במיזם, ניתנו לצדדים מעת לעת ארכות לצורך ניהול משא ומתן, מתוך תקווה שימצא פיתרון שיאפשר את הפעלת המיזם.
בתביעה אזרחית לפיצויים שעילתה רשלנות וחוסר תום לב במשא ומתן שמנעו כריתת חוזה, נידרש התובע להראות את שני אלה: ראשית, כי היו רשלנות או חוסר תום לב בדרך ניהול המשא ומתן על ידי הנתבעת; שנית, כי כתוצאה מההתרשלות או חוסר תום הלב נגרמו נזקים לתובע.
...
מתכתובת פנימית בין הגורמים שטיפלו בבג"צ שהגיעה לידי התובעים (נספח ב' לכתב התביעה) עולה כי המדינה הסכימה למתן צו הביניים, למרות שסברה כי דין העתירה להידחות, והייתה מודעת לכך שהוצאתו עלולה להטיל מגבלה על השימוש בקרקע לזמן רב, וזאת לאור הערכת הגורמים המטפלים כי "ספק אם נוכל להעמיד תגובה ראויה בזמן הקצר העומד לרשותנו".
הערה: בסיכומיהם טענו המשיבים כי צו הביניים עיכב את הטיפול בנושא עד לפברואר 2009, ואולם טענה זו נסתרת ממכתב ששלח בא כוח התובעים דאז, עו"ד אלעזר בשארי, ביום 7.9.2008, ממנו עולה כי העותרים בבג"צ שואהנה חזרו בהם מהעתירה כבר ב- 20.2.2008, וכי במועד זה הוסרה המניעה להתקשר בחוזה הרשאה חדש (ראו נספח י"ז לכתב ההגנה).
המסקנה המתבקשת היא שלא ניתן לומר כי אלמלא העיכוב שנוצר בגין צו הביניים היה נכרת הסכם הרשאה בין הצדדים, ענין המחייב לדחות את הבקשה לסעד של אכיפה או פיצויי קיום.
ויובהר, לו עמדה להכרעתי השאלה האם ניתן לאשר את הקצאת שטח המיזם לתובעים בפטור ממכרז, יתכן מאד כי הייתי מגיע למסקנה לפיה ניתן, בשים לב למכלול נסיבות המקרה, לאשר זאת לאור הוראת תקנה 25(14) לתקנות חובת המכרזים, וההחלטות שהתקבלו על ידי הוועדה המשותפת ומנכ"ל משרד התיירות בשעתו.
סוף דבר
מהטעמים שפורטו לעיל, דין התביעה שלפניי להידחות.