רקע עובדתי – המשיב, יליד 1987, עבד כמשגיח כשרות.
וכך נרשם בפרק הבדיקה והמסקנות (נספח א' לנימוקי העירעור): "בן 35 ב 02.09.2021 היה מעורב בתאונת עבודה עם הרמת משא כבד ופגיעה בדיסק L4-5 מאז מתלונן על דחיפות ותכיפות במתן שתן, נ-5-6 לסירוגין איבוד שתן, גם מתלונן עם הפרעות בזיקפה. עיין היועץ במכתבו של ד"ר שבתייב מ 06.03.2022 החולה קיבל טוביאס לטפול, לפי דבריו עם שיפור חלקי אין צורך בבדיקה גופנית. עקב פגיעה בעמ"ש מותני L4-5 S1 יכולים להיות גם בעיות בהשתנה וגם בעיות בזיקפה לצורך איבחון הבעיות זקוק לבדיקת UDS ו-NPT. 06.12.2022 – עיין היועץ בבדיקה אורודינמית מ- 22.11.2022 ובסיכום של בית חולים רמב"ם מאותו תאריך – שלפוחית יציבה ללא איבוד שתן או הפרעות בתחושה, זרם שתן מקוטע בנוכחות שרירי בטן, אין הוכחה חד משמעית של DSD, כנראה שלפוחית לא מתכווצת לגמרי וזה יכול להיות ביטוי של פריצת דיסק מותני. בדיקת NPT מ 14.09.2022 תקינה. מסקנות: לאור הבדיקה והמסמכים בתיק היועץ קובע נכות כמפורט. עקב בדיקת NPT תקינה אין נכות בנושא זה".
ביום 18.12.2023 היתכנסה הוועדה הרפואית מדרג ראשון לסכם את החלטתה.
...
הועדה הקשיבה לטיעוני באת-כוח המשיב, כדלקמן: "המצב של העורר לא משתפר, רק מחמיר, סובל מכאבים חזקים במרכז גב תחתון ומקרין לרגל ולמפשעות, סובל מחוסר תחושה ברגל שמאל, מוגבל בתנועה, מתקשה בישיבה, מעבר לעמידה, צולע, מתקשה להליכה ולאחרונה נעזר בקב. בנוסף סובל מסחרחורת וחולשה, בעקבות התאונה, יכולתו לעבוד נפגעה ושוהה בביתו לכל כל פרנסה. מבקשת להגיש לועדה אישור תעסוקתי עדכני שבה קובע שהעורר לא כשיר לעבוד. מבקשת לקבוע את נכותו בשיעור גבוה יותר מ-20% שנקבעו לו ולהאריך את מועד הנכות הזמנית בגין כאב והגבלה בתנועות הגב וצליעה ברגל שמאל. מבקש לציין כי בשל הפגיעה הנוירולוגית דני מופנה לביצוע EMG והתור קבוע לעוד כשבועיים, מבוקש מהועדה להמתין לתוצאות הבדיקה".
בפרק הבדיקה רשמה הועדה כדלקמן: "הובהר כי הועדה מקבלת החלטה על סמך הממצאים שהוצגו בפניה ועל סמך הבדיקה הקלינית ותקבל החלטה במעמד הועדה. בדיקת MRI ע"ש מותני 29/11/21: תעלת השדרה ברוחב תקין, חוליות L4-5 בלט דיסק שחודר לנקב העצבי משמאל עם לחץ על השורש. יתר המרווחים אין עדות לבלטים אחרים. בבדיקה נוירולוגית ואורתופדית, מתהלך בעזרת קב קנדי אחד עם צליעה לה על רגל שמאל, דריכה מלאה על כפות הרגליים ללא מאפיינים של DROP FOOT, עומד על קצות אצבעות ועקבים, אין אפשרות לכופף את הברך ל- 9 מעלות ללא כאב והגבלה, שכיבה במיטה, בדיקת היקפים בנקודות זהות בשוקיים ובברכיים ללא הבדל בהיקפים, מבחן הרמת הרגל מימין מעל 70 מעלות ומשמאל כ-50 מעלות. כוח שמור פרוקסימלי ודיסטלית, מסר על ירידת תחושה יותר בביזור L5 משמאל, החזרים גידיים הופקו תקינים. מבחן שובר 3 ס"מ".
לסיכום, הועדה קבעה, כך: "לאור ממצאי הבדיקה הקלינית, הנוירולוגית והאורתופדית יחד עם ממצאי בדיקות הדימות, הועדה מחליטה להאריך את הנכות הזמנית וקובעת נכות זמנית בשיעור 20% עד 31/13/23. בתום תקופה זו יגיע עם בדיקות עדכניות של MRI ו-EMG המתוכננות דרך קופ"ח. הועדה עיינה בחוות דעת בתחום הפסיכיאטריה והאורולוגיה ומקבלת את החלטתם".
הועדה קבעה כי דרגת הנכות הזמנית המשוקללת של המשיב הינה בשיעור 65% לתקופה מיום 3.12.2021 ועד ליום 30.4.2022, וכן נכות בשיעור 55% לתקופה מיום 1.5.2022 ועד ליום 30.11.2023.
במקרה שבנדון, לאחר שעיינתי בפרוטוקול הועדה ובמכלול החומר שבתיק ולאחר ששקלתי את טענות הצדדים, הגעתי לכלל מסקנה כי דין הערעור להתקבל.
אין בידי לקבל את טענת המשיב כי הועדה כלל אינה מוסמכת לדון בשאלת הקשר הסיבתי האורולוגי, אשר נקבע על ידי הועדה הרפואית מדרג ראשון ועליו לא הוגש ערר על ידי מי מהצדדים.
לאור האמור לעיל, אני דוחה את טענת המשיב כי הועדה חרגה מסמכותה כשבחנה מחדש את שאלת הקשר הסיבתי האורולוגי.
מדובר בפגם משפטי שמחייב התערבות של בית הדין, ובנסיבות אלה מצאתי כי דין הערעור להתקבל.
סוף דבר – לאחר האמור לעיל, דין הערעור להתקבל.