עוד מוסיף התובע כי מזה מספר שנים לאחר שהחל לעבוד בבית הדפוס, החל לחוש כאבים עזים בגב התחתון תוך שנידרש מפעם לפעם לקבל זריקות וטיפולים, אשר לא הביאו להטבה במצבו.
עוד טוען התובע כי הפעולה המרכזית שנידרש לבצע הייתה הרמת חבילות נייר וספרים במשקלים שנעו בין 15-20 ק"ג בממוצע תוך כיפוף חוזר ונשנה של הגב, וכי נכון יהיה לבודד פעולה זו מיתר הפעולות הנילוות להן נידרש התובע בעבודתו.
הנתבע בסיכומיו טוען כי עבודתו של התובע הייתה מגוונת, כללה מספר תנועות ופעולות שונות בתנאים ומאמצים שונים, וחלקן אף בלי מאמץ כלל, כגון כיוון מכונה אוטומאטית בלחיצת כפתור, הסעת משטחים והרמות באמצעות מלגזה חשמלית, הרמת חבילות נייר במשקלים שונים וסידורם, פקוח על פועלים, ועוד.
עיון בפרוטוקול הדיון בתביעה הראשונה מיום 20.1.19 (ר' נספח 4 לתצהיר התובע) מעלה כי ההסכמה בין הצדדים הייתה כי "ככל שתדחה תביעתו יוכל להגיש תביעה לבית הדין הן בגין מקרוטראומה והן בגין אירוע ובילבד שיעשה כן בתוך 60 יום מקבלת מכתב הדחיה (שאז לא יטען הנתבע היתיישנות בגין האירוע)". מכך עולה, כי טענת ההתיישנות הייתה רלוואנטית במידה שהתובע היה מגיש תביעה נוספת להכרה בארוע מיום 29.1.17 כתאונת עבודה, אלא שכאמור – לא כך הדבר והעילה היחידה העומדת בבסיס הליך זה הנה עילת המקרוטראומה/מחלת מיקצוע.
...
לאחר שבחנו את טענות הצדדים ואת המארג הראייתי שהונח בפנינו בתיק, סברנו כי התובע לא הניח תשתית עובדתית המצדיקה מינוי מומחה רפואי לבחינת הקשר הסיבתי בין תנאי עבודתו לפגימה הנטענת בגבו.
לסיכום, גרסת התובע בכל הנוגע לפעולות שביצע במהלך עבודתו לא הייתה אחידה, ועלה ממנה כי עסק בעבודה מגוונת וכי נעזר באמצעי עזר חשמלי לצורך ביצוע פעולת הרמת המשאות.
סוף דבר
משלא הוכחה תשתית עובדתית מספקת להחלת תורת המיקרוטראומה או כי יש להכיר במחלתו של התובע כמחלת מקצוע, יש להורות על דחיית התביעה כבר בשלב זה.
כמקובל בהליכים מעין אלו, איננו עושים צו להוצאות.