מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תאונת עבודה בגלל רוח ונפילת חפץ כבד על הראש של עובד

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

מהות הפגיעה אשר הוכרה: "חבלת ראש עם פצע בקרקפת וסחרחורת" ובתאור הפגיעה צוין בפרוטוקול: "נפילת חפץ כבד על הראש". המערער הגיש תביעה להחמרת מצב.
כך, במכתב הפסיכיאטר ד"ר אבו נאסרה מהמרפאה לבריאות הנפש בנוף הגליל, מיום 15.2.2021, אשר עמד כאמור בפני הועדה, צוין: "... הנ"ל מוכר לנו שנים רבות היה אצל ד"ר ילינה אובחן כלוקה בהפרעה PTSD עקב תאונת עבודה ניחבל מצנור גומי של משאבת בטון". כן צוין במכתב: "נטל טפול תרופתי אבל לא המשיך במעקב וטפול היום הופיע ומתלונן על...". בסוף המכתב הומלץ למערער טפול תרופתי ובין השאר צוין: "להגדיל מנון ויפאקס...". מכאן שעולה ספק, האם בהחלטת הועדה כי לא חלה החמרה במצבו של המערער מאז שנת 2017, הובא בחשבון הטיפול התרופתי אשר נטל המערער, לכאורה גם בתקופה שבה לא היה במעקב וטפול במרפאה עד שלטענתו הוחמר מצבו הנפשי.
אלא שמעיון בפרוטוקול עולה כי הועדה פירטה מתוך מתוך מכתב ד"ר אבו נאסרה את הממצאים: "בבדיקתו עונה על שאלות לעניין, ללא אגיטציה, ללא הפרעות במהלך החשיבה, אין מחשבות אובדניות" והיא לא ציינה ממצאים נוספים שפורטו בו: "מצב רוח מדווח כירוד" וכן "ללא הפרעות בהלך או בצורת חשיבה, פרט למחשבות חודרניות הקשורות לארוע". לא ברור אם כך, האם הועדה נתנה את דעתה לממצאים אלו של ד"ר אבו נאסרה במכתבו מיום 15.2.2021, כאשר היא קבעה כי אין במכתבו תאור קליני של תגובה פוסט טראומטית.
בבחינת הועדה את תלונתו על הגבלה בתיפקוד - תיתן הועדה את דעתה לכך כי במכתב מיום 15.2.2021 לא צוין "התובע הפסיק לעבוד ב 03.2020 בגלל בעיות משפחתיות", אלא צוין: "הפסיק לעבוד 3/20, מביע על בעיות משפחתיות..." וכן לרישום במכתב לפיו המערער התלונן כי הוא פוטר מעבודתו בגלל ירידה בתפקודו וכי לא מקבלים אותו לעבודות אחרות "בגלל הפרעתו עדיין מפחד ונמנע ממערבל בטון". הועדה תתייחס לתלונות המערער בכל הקשור להגבלה באובדן כושר העבודה וכן למצבו המשפחתי והחברתי כפי שעלו בפניה.
...
אבחנות: "מצב תגובתי ללא פגיעה בתפקוד". סיכום ומסקנות: "לנוכח ממצאי בדיקת הוועדה, לדעת הוועדה לא חלה החמרה במצבו הנפשי עקב התאונה הנידונה". דיון והכרעה – לאחר שבחנתי את טענות הצדדים, וכלל החומר אשר בתיק, הגעתי למסקנה לפיה דין הערעור להתקבל.
לפיכך, הערעור מתקבל כך שעניינו של המערער יוחזר לוועדה, באותו הרכב, על מנת שתשקול מחדש את החלטתה ולפיה לא חלה החמרה במצבו.
בנסיבות העניין, בשים לב לתוצאת הערעור ולכך שעל אף הפגמים הברורים אשר נפלו בעבודת הוועדה, עליהם ניתן היה ללמוד מהמלצת בית הדין למשיב בפרוטוקול הדיון, להסכים להחזיר את עניינו של המערער לוועדה באותו הרכב, ישלם המשיב למערער שכ"ט עו"ד בסך של 4,000 ₪ אשר ישולמו בתוך 30 יום מקבלת פסק דין זה. ככל ומי מהצדדים יבקש לערער על פסק דין זה, עליו להגיש בקשת רשות ערעור לבית הדין הארצי לעבודה בירושלים, וזאת תוך 30 ימים מיום קבלת פסק הדין.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 27.8.2012 הגישה התובעת טופס תביעה לתשלום דמי פגיעה והודעה על פגיעה בעבודה, בגין פגיעה מסוג מחלת מיקצוע בעמוד שדרה צוארי, גב וידיים.
"אין קשר סיבתי בין תנאי עבודתה לבין האבחנות הנ"ל, לא כגרימה ולא כהחמרה." ככל שהתשובה לשאלה הקודמת הנה בחיוב, וקיים לדעת המומחה קשר סיבתי בין העבודה לליקוי, הוא מתבקש להשיב לשאלה הבאה בדבר אופן קרות הליקוי, דהיינו: האם בעקרו של דבר ניתן לומר, כי ליקויה של התובעת עקב עבודתה נגרם על דרך של פגיעות זעירות, כך שכל אחת מהן הסבה לה נזק זעיר בלתי הדיר, עד שהצטברות הנזקים הזעירים הללו זה על גבי זה (כדוגמת טיפות מים המחוררות את האבן עליה הן נוטפות) גרמה גם כן לליקויה? (המומחה ענה בשלילה על שאלה ב') ככל שהמומחה ישיב לשאלה הקודמת בחיוב, הוא מתבקש להשיב לשאלה הבאה בדבר השפעת העבודה על הליקוי ביחס לגורמיו האחרים, דהיינו - האם לעבודת התובעת השפעה משמעותית על ליקויה של התובע? ("השפעה משמעותית" על פי הפסיקה הנה בשיעור של 20% ומעלה).
"מצבים המוכרים, לפחות באופן חלקי, כגורמים/מחמירים/מאיצים את הופעת השנויים הניוניים בע"ש הצווארי, על בסיס תאורית המקרוטראומה (CUMMULATIVE STRESS DISORDER) - הנם תנאי עבודה הכרוכים באחיזת ידיים ממושכת מעל לגובה הכתפיים והראש, עם הפעלת כח פיזי רב ושימוש במכשירי עבודה רוטטים (קונגו, פטישי אוויר וכד'), עבודה הכרוכה בהרמה/העמסה/הורדה/סחיבה של חפצים כבדים מעל לגובה הכתפיים והראש וכד' - אשר בוצעו במשך מספר שעות מדי יום, לאורך שנים רבות, באופן חוזר ונשנה ודומה במהותו. בתנאי עבודתה של הגב' כהן תנאים אילו אינם קיימים. אין גרימת לחץ/עומס/כח/ רטט על ע"ש הצווארי אשר בוצעו במשך מספר שעות מדי יום, לאורך שנים רבות, באופן חוזר ונשנה ודומה במהותו"."
לטענת התובעת, ד"ר פעילן בתשובותיו הביע תרעומת על בא כוחה בשל אמירה זו, כפי שניתן להבין מהאמור בחוות דעתו, לפיה ב"כ התובעת "הטיל ספק במומחיותו." מורת רוחו של ד"ר פעילן, אליבא דתובעת, מהוה טעם לפגם ולו למראית פני הצדק.
תחת זאת, ד"ר פעילן קשר את מצבה התחלואתי של התובעת לתאונת דרכים "איזוטרית" משנת 2007, מבלי לתמוך את ההשערה במסמכים, והתובעת חולקת על כך. יתר על כן, בתשובותיו לשאלות ההבהרה לא שלל ד"ר פעילן קשר סיבתי מסוג החמרה, וכי רכינה לפנים יכולה לגרום למצבה התחלואתי, ובכך סותר את מסקנתו הסופית לפיה אין קשר סיבתי.
מכל מקום, עיון בחוות דעתו ותשובותיו של ד"ר פעילן, אשר היו כאמור מנומקות כדבעי, הניחה את דעתי שלא נפל משוא פנים בבחינתו את עניינה שלה תובעת.
...
לא שוכנעתי כי ד"ר פעילן נתן חוות דעתו באופן שאינו אובייקטיבי, או חלילה נהג במשוא פנים כלפי התובעת.
אשר לטענת התובעת בדבר אסכולה מחמירה אליה משתייך לכאורה ד"ר פעילן, אשר מכירה במיקרוטראומה לצוואר רק במקרים של שימוש במכשירי חציבה רוטטים מעל גובה השכם, מדובר בהוצאת דברי המומחה מהקשרם וגם דינה של טענה זו להידחות.
סוף דבר התביעה נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לא יכולה להזיז חפצים כבדים.
השינה שלי לא טובה בכלל שהראש שלי עובד.
בתוכן מתארת מצב רוח משתנה מרגיל לדכאוני.
מבחינה נפשית – החלה לסבול מבחינה נפשית לאחר 2 תאונות עבודה אולם הירידה המשמעותית יותר חלה לאחר התאונה בה נפגעה ברגל שמאל (לא מדובר בת.ע.)מבטאת תסמינים בעוצמה יחסית מתונה.
" ועדת הרשות היתכנסה ביום 14.2.2017 ובפרוטוקול פורט כדלקמן: "דיון- בת 59 שנפגעה בקרסול ימין ושורש היד. נקבעו לה 30% נכות בוועדה על פגיעה ביד ומצב נפשי. יצאה לפרישה מוקדמת מהבנק בו עבדה משנת 1979. פרשה ב- 12/2016. פרישתה היתה ע"פ המלצת רופא תעסוקתי אשר חוות דעתו מצורפת לתיק. סובלת ממגרנות, בעיות ראיה בעין שמאל, בעיות מרפקית, כתף ימין, חבלת ראש, שוק שמאל, וברך שמאל.
לאחר עיון בתצהירה, ומאחר והליך זה אינו עוסק בכך אלא בשאלה האם נפלו טעויות משפטיות בהחלטת הועדה, ומאחר ובתיקונים המבוקשים אין השפעה כלשהיא על תוצאות העירעור, מצאתי לנכון שלא לקחת את הנטען שם בחשבון.
...
לאור האמור יש לדחות את הערעור.
דיון והכרעה 10 לאחר ששקלתי את טענות הצדדים ועיינתי בחומר המצוי בתיק, מצאתי כי דין הערעור להידחות, כמפורט להלן.
לאור האמור, לא מצאתי כי נפלה טעות משפטית בהחלטת הוועדה המצדיק התערבות בה. סוף דבר: הערעור נדחה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2014 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

ביום 9.7.10 נבדקה התובעת על ידי ד"ר קורן בפניו התלוננה על מיגבלות בגין מצבה הרפואי שניגרם עקב התאונה, לרבות הצורך בעזרה בניקיון הבית; העדר יכולת להרים ילדים במשפחתון, אותו סגרה; נפילת חפצים מיד שמאל; כאבים בצואר.
משנגרם לתובעת שבר בחוליה C6 מימין כימעט ללא תזוזה, ללא הגבלה בתנועות ע"ש צוארי וללא קפוח נורולוגי, קבע לה 5% נכות לפי סעיף 37 (8)(א) לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה), תשט"ז – 1956 (להלן: "התקנות") וזאת בגין שבר של גוף חוליה שהתרפא בלא תזוזה ניכרת ובלי הגבלת תנועה של ע"ש בקירבת החוליות.
ד"ר קורן לא צפה שינוי במצבה של התובעת בגין התאונה והמליץ כי עליה להמנע מהרמת משאות כבדים.
לפני המומחה התלוננה התובעת בין היתר, על אובדן בטחון עצמי; לא יוצאת את הבית לבד אלא רק בלווי; אינה מתפקדת בבית ובעבודה; סובלת ממצב רוח ירוד; מבלה במיטה 15-16 שעות ביום; לא מרוכזת.
התובעת מסרה למומחה כי הסימפטומים הראשונים החלו להופיע כשנה לאחר התאונה בעוד שבבדיקתה הקודמת מסרה שהופיעו כחצי שנה לאחריה, אף שכאבי הראש הופיעו בסמוך לתאונה.
כן מצאתי לקבוע כי בסיס השכר על פיו יש לחשב את בסיס שכרה של התובעת עובר לתאונה הנו 1,300 ₪ לפי ערכו נכון למועד התאונה וזאת בהיתחשב בהכנסתה בפעוטון, שכרה בעת עבודתה בשופרסל ומנגד עבודתה הלא רצופה עובר לתאונה.
...
לאור כל האמור לעיל מצאתי לפסוק לתובעת על דרך של אומדנה פיצוי בסך של 6,000 ₪ בגין עזרת צד שלישי לעבר, לרבות בגין עזרת הבעל ובני המשפחה וזאת לפי ערכו נכון למועד פסק הדין.
לאור כל האמור לעיל מצאתי לפסוק לתובעת על דרך של אומדנה פיצוי בסך של 20,000 ₪ בגין עזרת צד שלישי לעתיד.
סיכום להלן פירוט נזקי התובעת: הפסד שכר לעבר - 28,719 ₪ הפסד השתכרות לעתיד - 12,753 ₪ הפסד הפרשות לפנסיה - 4,500 ₪ עזרת הזולת לעבר - 6,000 ₪ עזרת הזולת לעתיד - 20,000 ₪ הוצאות רפואיות ונסיעות - 8,000 ₪ נזק לא ממוני - 27,648 ₪ סה"כ - 107,620 ₪ סוף דבר אשר על כן, הנני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעת את הסך של 107,620 ₪ בצירוף שכ"ט עו"ד בשיעור של 15.34% בתוספת אגרה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2015 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בחקירתה הנגדית עמדה על דעתה, והעידה "...אני הייתי חד משמעית בזה. אני לא חושבת שהתובע יכול לעבוד בעבודה שדורשת איזושהי פעילות של הידיים בגלל רעד, אטקסיה וכו'. והוא לא יכול לעבוד בעבודה שדורשת תיקשורת. וזה לא משאיר לנו הרבה עבודות. הוא מאוד רוצה לחזור לעבודה, לפחות זה מה שהוא סיפר לי ומאוד התרשמתי מזה... ואני חושבת שהוא יכול לעבוד רק בעבודות במסגרת מוגנת". אשר לסוג העבודות בהן הוא יכול לעבוד, ציינה כי מדובר בעבודות בתנועות גדולות יותר עם תיקשורת מוגבלת, כגון הדבקת מעטפות והכנת קופסאות, "... הוא מסוגל להבין את התוכן של העבודה. הוא מסוגל לעשות דברים באמפליטודה גדולה של התנועה נגיד. הוא לא מסוגל לתנועות עדינות". המומחית שללה אפשרות כי יוכל לעבוד בסידור חפצים שאינם כבדים בסופר מרקט, מפני שעבודה זו דורשת מהירות ודיוק.
טפולי פיזיותראפיה והידרותרפיה לעתיד אשר לעתיד, נוכח קביעתה של ד"ר פרבר בדבר הזדקקותו של התובע לשני טיפולים בשבוע, בהביאי בחשבון את הגבלת הקופה במספר טפולי הפיזיותרפיה והידרותרפיה ל- 12 בשנה, האפשרות - על רקע עדויות הממונים בקופת החולים - כי התובע יתקל בעתיד במיגבלה לקבלת טיפולים נוספים הדרושים לו מעבר זכאותו בסל הבריאות, ולמען לא יפול התובע בין הכיסאות, יש מקום לפצותו בגין הטיפולים העודפים שהקופה לא תספקם לו, בין השאר בעלות הזולה שניתן לקבלם בעלה נגב, כפי שנעשה עד היום.
טפול נפשי בחוות דעתה הראשונה המליצה ד"ר פרבר על המשך טפול שקומי למשך שנתיים, במהלכו יעבור טפול נפשי - תמיכתי, ובחוות דעתה המשלימה עמדה על ירידה במצב רוחו של התובע הדורשת טפול תרופתי, ועל היותו סובל מהתקפי זעם תכופים יותר.
יתר על כן, בהיות התאונה תאונת עבודה, צרכיו של התובע בעיניין זה אמור להנתן ולהיות ממומן ע"י המל"ל ו/או קופת החולים.
ד"ר פרבר אשר בדקה את התובע פעמיים, ועמדה בהרחבה בעדותה על פגיעתו הקוגניטיבית של התובע בעקבות התאונה (עמ' 48- 50 לפרוט'), לא ראתה לנכון לקבוע כי נכותו המשולבת של התובע גרמה לפגיעה בכושר השיפוט שלו, במידה המצריכה מינוי אפוטרופוס, וב"כ התובע נימנע מלחוקרה בנקודה זו. לפיכך, איני רואה לפסוק פיצוי בראש נזק זה. כאב וסבל בנתונים המפורטים לעיל, נכותו הרפואית הצמיתה של התובע בשיעור של 100%, מניין ימי האישפוז המרובים, זכאי התובע לפצוי בגובה הסכום המקסימלי בראש נזק זה, בתוספת ריבית מיום התאונה - 189,680 ₪.
...
אין בידי לקבל את טענת התובע, כי פגיעתו של התובע בעקבות התאונה לא גרמה לו קיצור בתוחלת חייו, או כי הוא נמוך מהערכתה של ד"ר פרבר.
לאחר שבחנתי את טענות הצדדים, אני רואה לדחות את תביעת התובע בראש נזק זה. לא נעלם מעיני כי במהלך אשפוזו בעקבות התאונה ובהיותו מחוסר הכרה, הוכרז התובע פסול דין, ובית משפט לענייני משפחה בבאר שבע מינה תחילה את אחותו וגיסו כאפוטרופסים זמניים על גופו.
משנקבע כי אם יפנה התובע לקבלת ההטבות, לאחר שיעסיק מטפל זר בעל רשיון נהיגה שיתגורר עמו, או אדם אחר שיוכל לשמש עבורו "מורשה נהיגה", לא תהיה כל מניעה לאשר לו הטבה זו. בנסיבות העניין מקובלת עלי טענת הנתבעת כי יש להורות על ניכוי רעיוני של מלוא ההטבות בניידות להן הוא זכאי.
בהעדר כושר השתכרות לתובע בשוק הפתוח משנקבע כי הוא אינו כשיר לנהוג עקב נכותו, ומשנקבע כי הרכב המתאים לו בגין נכותו הינו רכב מסוג VAN, סבורני כי שיעור הקבצה לו זכאי התובע הוא על פי חלופה ד בטבלה -"אינו נוהג ואינו משתכר" – בסך של 974,453 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו