את ההגבלה המינימאלית הקיימת בכיפוף הברך ואת הכאבים להם טוען המערער, הסביר פרופ' רוזן על רקע הקרע הרוחבי שנימצא בקרן האחורית של המיניסקוס וממצאים אלה קשר המומחה לתאונה, וזאת חרף היותו ער לקיומו של גידול שפיר באיזור ברך זו, ולמרות התעוד המלמד שהמערער ניחבל ברגלו הימנית בתאונה קודמת מיום 1.10.09.
לדעת בית משפט קמא המערער יכול לחזור לעבוד ולתפקד בעבודות וההפרעה עקב התאונה, אם קיימת, מתבטאת בכאבים נקודתיים וחולפים שיכול והתובע יסבול מהם עקב הפעלה מאומצת לברך ימין בלבד, ומה גם שלמרות התאונה והנכות שנקבעה בעקבותיה, חזר המערער לעבודתו בתחום הבנין ועבד ברציפות עד לתאונה מיוני 2013, ומכאן, שהתאונה לא השפיעה באופן משמעותי על יכולתו לעבוד גם בעבודתו הפיזית כמנהל ופועל בנין, ומאז התאונה המאוחרת לא חזר המערער לעבודה.
לטעמו היה מקום לקבוע את נכותו בגין הפגיעה בברך בשיעור של 10%, דהיינו, בהתאם לנכות המלאה לפי התקנות, ולא להסתפק בשיעור של 5% כפי שקבע המומחה.
...
הנכות האורתופדית שנגרמה למערער הועמדה על 5%, כשלמעשה הנכות בהתאם לתקנה 48 (2) (ז) 1 לתוספת של תקנות הביטוח הלאומי, מקנה 10% נכות אורתופדית, אך המומחה הרפואי קבע, מנימוקים שפירט, כי נכון לקבוע בנסיבות הענין נכות מותאמת בשיעור של 5%, קביעה שאין להתערב בה.
ואולם, בהביאנו בחשבון את סוג עבודתו של המערער שהיא עבודה פיזית, ואת תוחלת חיי העבודה עד הגיעו לגיל 67, דהיינו, 26 שנות עבודה, סבורים אנו כי נכון היה לחשב את הפיצוי המגיע בראש נזק זה אמנם על דרך האומדן ואולם בשיעור שלא יפחת משמעותית מן החישוב האריתמטי.
קביעותיו של בית משפט קמא בעניינים אלה מקובלות עלינו, מה גם שהמומחים הרפואיים נחקרו בפני בית משפט קמא, לא הוכח כי נשמט הבסיס מתחת לחוות דעת אלה, והמסקנה הסופית אליה הגיעו המומחים בחוות הדעת שלהם, לא נסתרה.
על יסוד כל האמור לעיל אנו מקבלים חלקית את ערעורו של המערער, ומחייבים את המשיבה לשלם למערער סכום נוסף של 15,000 ₪ נכון לתאריך 20.1.15, ובתוספת שכר טרחת עו"ד בסכום כולל של 8,000 ₪ ולרבות החזר השווי הכספי של אגרת הערעור.