מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תאונת דרכים: נפילת שוטר ברחוב בדרך לעבודה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

התובע מסר הודעה במישטרה על קרות התאונה הנטענת מיום 27.6.10 ובה נכתב: "...הגעתי לשלב בו היתה ירידה של הכביש ובקרבת מקום לירידה היה חצץ וחול על הכביש והקטנוע שלי החליק על הכביש כתוצאה מכך, ואנוכי נפלתי מהקטנוע..." כאשר נישאל התובע בחקירתו מדוע לא מופיעה בהודעת המישטרה גירסתו המאוחרת, לפיה עקב קרבת רכבים אחרים בלם בפתאומיות וכך החליק, השיב כי הוא לא יודע, הוא סיפר לשוטרים על הכל ו"לא יודע למה הם לא כתבו".
בתיק המישטרה שניפתח בעקבות הודעתו על התאונה, נמצא גם תצהיר שמסר התובע בפני עורך דינו ביום 1.7.10 ובו הצהיר: "...ולאחר שנסעתי עד לקטע הירידה של הרחוב, שם היו הרבה חצץ וחול מאחר ובקרבת מקום קיים עסק של חומרי ביניין, החליק הקטנוע על הכביש, ואנוכי נפלתי..." התובע נישאל בחקירתו הנגדית מדוע הגרסה אודות הרכבים הנוספים לא מופיעה גם בתצהיר ה'חופשי' שנתן בפני עורך דינו, אך בא-כוחו היתנגד לשאלה ואף שהיא לא נפסלה – התובע לא השיב עליה והחקירה הנגדית המשיכה.
דא עקא, תיק המוסד לביטוח לאומי לא הוגש לתיק בית המשפט ולא ניתן לדעת במה הכיר המל"ל. האם הכיר המל"ל רק בעובדה כי באותו יום, בדרכו לעבודה, נפגע התובע מנפילה כלשהיא ונחבל בכתפו, או שמא עמדו בפני המל"ל אסמכתות אחרות על פיהן נקבע כי אכן התרחשה תאונת דרכים עם אופנוע, ומהן אותן אסמכתות.
...
לפיכך, גם בהתייחסות לשאלת הנזק, יש לסבור כי תביעת התובע הייתה נבלעת בתגמולי המל"ל ונדחית.
סיכום אשר על כן התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מדוח פעולה של סייר יוסף שחר, רס"מ, עולה כי "שרון שמואל ממד"א מדווח שבנתניה רחוב פנקס ליד סוברו בא(ט)זור תעשייה ישן, בחור נפל מאופניים מודיע לא מסר להם פרטים הם לא יודעים אם זה כתוצאה מתאונה". תחת "פרטי הטיפול בארוע" נרשם כך: "הגענו למקום בסריקה הב(ח)נו בצוות מד"א מטפלים בפצוע אשר היה בתוך הניידת שלהם. על הפצוע הבחנתי בדימום באיזור הפנים. מד"א מסרו כי מצבו קל. תשאלנו את הפצוע לשמו אבל הנ"ל מסר שיש לו תעודת זהו(ת) בתיק....במקום נכח אדם אשר החזיק באופניים החשמליות ומסר כי הוא היה עד ראייה פרטיו הרצל ניסן...הנ"ל מסר כי ראה הכל. לטענתו לא מדובר בתאונת דרכים. הבחין בפצוע רוכב על האופניים החשמליות ונראה לו שהוא שתוי. נפל במדרכה וקיבל מכה בראש. לטענתו גם הפצוע אמר לי(ו) כי ביקר את החבר שלו שתלה את עצמו והתאבד אך לא אמר לו היכן ומתי זה קרה. ניסינו לדובב את הפצוע על מנת לקבל פרטים נוספים לגבי חברו, אך הפצוע שכב ולא הגיב. נראה היה כי נרדם או התעלף. מד"א ניסו להעירו מספר דקות אך ללא תוצאה...המיקום של הארוע הוא רחוב פנקס ליד עסק בשם 'הפינה של שמעון פוסט' ". מתעודת חדר מיון אשר צורפה על ידי הנתבעת עולה כי "לפי סיפור רכב באופניים חשמלי נתקע במדרכה ונפל". בהודעתו של התובע על התאונה למישטרה, נרשם כי ביום 2.4.2014 באיזור התעשייה הישן ברחוב פינסקר בכיכר, לאחר משמרת לילה בדרך חזרה מעבודה (כמאבטח באולם אחוזה) "רכבתי על האופניים ברחוב הקדר 21 כאשר לפתע לפני הכיכר חתך אותי רכב ועקף כך התנגשתי במדרכה קבלתי מכה חזקה בראש ומאז לא זוכר דבר. מישהו מעוברי אור(ך)ח הזמין מישטרה ואמבולנס...."(ההדגשות אינן במקור).
את גירסתו הראשונה מסר במקום התאונה לשוטר וזו נותרה עקבית כשהייתה.
...
בית המשפט נעתר לבקשה ובקשה לעיון מחדש בהחלטה נדחה אף היא.
לא שוכנעתי כי הוכחה מעורבותו של רכב בתאונה.
דין הטענה להידחות.
העד ניסן שלל ממילא הימצאותם של רכבים בכביש בעת התאונה ועדותו מקובלת עלי לחלוטין.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2015 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הואיל והתובע רַכָב על אופנוע שלא היה מבוטח בביטוח חובה הוגשה התביעה מכוח פקודת הנזיקין [נוסח חדש] ולא מכוח חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה-1975.
התובע העיד בבית-המשפט כי "הייתי בדרך לעבודה נסעתי לכיוון רח' מסלמה ללוינסקי על רח' צ'לנוב, כשעברתי את רח' וולפסון בנתיב הימני היו רכבים עומדים בנתיב השמאלי הרכבים התקדמו. לפתע יצא הרכב מהנתיב הימני לנתיב שלי במרחק מאוד קצר מה שאילץ אותי להפעיל בלימת חירום איבדתי שליטה הכביש היה רטוב ועפתי ליפגוש עם הברך ושברתי אותה. יש שם בפועל 3 נתיבים לאותו כן אחד תפוס כל הזמן כי חונים בו רכבים. זה חד סיטרי. אחרי שהוא סטה בפתאומיות לנתיב שלי הוא עצר לפני מעבר חציה" [עמ' 6 משורה 1].
גרסה זו לא נסתרה בחקירתו, תשובותיו היו עקביות, ובחינת המסמכים מעלה כי זו גם הגרסה שמסר למישטרה יומיים אחרי התאונה (22/2/12) ולפיה הנתבע "[]יצא מהנתיב הימני, סטה שמאלה באופן פיתאומי ונעצר ובכך חסם לי את המעבר בנתיב וגרם לי לבלימת פתע, והכביש היה רטוב ממי גשמים והחלקתי לעבר הרכב...". מהראיות עולה שגרסה זו נימסרה לפני שהתובע ידע שהאופנוע אינו מבוטח (בהודעה מסר שיש ביטוח, ורק ב-13/3/12 הודיע למישטרה שאין לו ביטוח חובה), והיא תואמת חלק מהעובדות שמסר הנתבע שהעיד כי בלם לקראת מעבר חציה.
הנתבע התקשה להסביר מדוע לא נזכר הרכב הנוסף בעדותו באזהרה במישטרה, ותשובתו כי ענה רק למה שנשאל אינה סבירה, שכן לא הגיוני שאדם שנחקר תחת אזהרה ויודע כי ישנו רכב אחר שקשור לתאונה ימנע מלאמר זאת לשוטרים.
...
קיומה של עילת התביעה מכוח פקודת הנזיקין הנתבעים טוענים שיש לדחות את התביעה משום שלתובע, שנסע ברכב מנועי, אין עילת תביעה מכוח פקודת הנזיקין.
הנתבעים מייחסים חשיבות רבה לדוח הפעולה המשטרתי שנרשם בזירה ובו נרשם כי התובע "החליק עצמאית". לא שוכנעתי כי רישום זה מטה את הכף או שולל את גרסת התובע.
סוף דבר התביעה מתקבלת.
הנתבעת תשלם לתובע פיצוי בסך 183,510 ₪ בתוספת שכ"ט עו"ד בסך 43,000 ₪ והוצאות משפט בסך 10,000 ₪.

בהליך תאונת דרכים (ת"ד) שהוגש בשנת 2014 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפי עדותה בדרכה לעבודתה שברחוב בן גוריון-(טיילת בת- ים) חצתה מכיוון מזרח לכיוון מערב, שני מעברי חציה קטנים הנמצאים ברחוב שי עגנון, המסומנים על פני הכביש והמופרדים ביניהם ע"י אי תנועה בנוי, לפני שחצתה את העבר חצייה השני הביטה ימינה ושמאלה, החלה לחצותו בזמן שלא ראתה כל רכב מתקרב, לקראת סופו נפגעה מרכב הנאשם, שפנה מרחוב יוספטל ימינה לרחוב שי עגנון.
לפי עדותו, בזמן שפנה ימינה מרחוב יוספטל לרחוב שי עגנון, ראה מולו במרחק כ- 20 מ' אדם מרים את ידיו ומשהו שחור שוכב על הכביש , ניגש לגברת ששכבה על הכביש אשר דיברה רק רוסית , הבין כי היא מבקשת להגיע לבית חולים, ביחד עם האדם הנוסף הכניסו אותה למושב האחורי של הרכב שלו, לבסוף ביקשה כי יסיע אותה למקום עבודתה בטיילת בת ים, למקום הגיעו, ניידת מ.ד.א, וניידת מישטרה , השוטרת אמרה לו שאין סימנים על האוטו שלו משוחרר לביתו, אלא שיגיע לתחנת המישטרה למסור עדות .
אין לו ממצא חד משמעי לשאלה האם הפגיעות מהם סבלה הנפגעת יכלו להגרם רק מתאונת דרכים או מקטטה או נפילה? לדבריו שבר בשוקית יכול להיגרם מפגיעת רכב במהירות נמוכה.
...
לאחר ששקלתי את מכלול הראיות שהביאו הצדדים בפני, הגעתי לכלל מסקנה כאמור ברישא, כי לא אוכל לקבוע מעל לכל ספק סביר, ברמה הנדרשת במשפט הפלילי, כי הנאשם הוא הוא הנהג אשר פגע בהולכת הרגל בעת שחצתה את מעבר החצייה.
לשאלת בית המשפט, לפי מה הוא מחליט מי דובר אמת? ענה הבוחן " אני החלטתי ללכת יותר לעדותה של הולכת הרגל, כי לדעתי העדות שלה יותר סבירה, יותר אמינה בעיני, למרות שלא חקרתי אותה אישית" ( פרוט' מיום 23.01.14 עמ' 21 שורות – 10,13).
בע"פ 3676/11 חליל עלי נ' מדינת ישראל קבע השופט רובינשטיין: "יש לזכור כי בהינתן שתי גרסאות עובדתיות סותרות אחת את רעותה בהליך פלילי, אל לו לבית המשפט להסתפק בבחינה הסתברותית בדבר הגרסה הנראה לו אמינה יותר.., ודוק, קיומן של שתי גרסאות עובדתיות שונות ודאי אינו מצביע לבדו כי יש ספק סביר. ואולם משהועדפה גרסת המדינה במשפט פלילי, חובה כי לא יוותר ספק סביר נכונותה של גרסה זו". סיכום לאחר שמיעת כל הראיות ולאור כל המפורט לעיל, מחדלי החקירה מחד וסתירות רבות שנתגלו במהלך עדותו של עד מרכזי לתאונה מאידך, לא שוכנעתי כאמור מעל לכל ספק סביר, כי הנאשם הוא זה שפגע בגב' מרינה בזמן שחצתה את הכביש על מעבר חצייה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

עוד הותר לנתבעת לזמן את רס"מ חלבי סולימאן ממשטרת ישראל כדי להעיד על דו"ח פעולה שערך (להלן השוטר חלבי); הוא לא התייצב והנתבעת ויתרה על קביעת דיון נוסף לשמיעתו, תוך הותרת טענות לגבי המסמך שערך לסיכומים.
כל אימת שיצוטט קטע ממסמך אשר נוקב בשם התובע – ששמו חסוי בתביעה מסוג זה, יומר שמו בקיצור ש"ס. דיון והכרעה כך תוארה התאונה בכתב-התביעה [סע' 4]: "בתאריך 24.12.2016 במוצאי השבת לערך עת נסע התובע ברחוב הנדיב בפרדס חנה בדרכו לעבודה, כשלפתע נפגע מרכב חולף אשר פגע בו בעוצמה רבה והעיף אותו מהאופנוע לכביש, הרכב הפוגע ברח. כתוצאה מכך נפגע התובע בכל חלקי גופו וסבל ממספר רב של שברים וחבלות [...]". תאור שאינו זהה הובא בתצהיר התובע [סע' 4-3 ב-ת/3]: "בתאריך 24.12.2016, במוצאי השבת, נסעתי לעבודה על קטנוע מ.ר 79-068-73 (להלן: 'הקטנוע' ו/או 'הרכב') מהבית שלי ברחוב אנקור בפרדס חנה, בדרך נסעתי להביא את המפתח של הסופר מרקט מהעובד שלי ועל כן נסעתי ברחוב הנדיב בדרכי אליו. בזמן שנסעתי בנתיב שלי, לפתע נפגעתי מרכב חולף אשר פגע בי בעוצמה רבה והעיף אותי מהאופנוע לכיכר בכביש, הרכב הפוגע ברח. כתוצאה מכך נפגעתי בכל חלקי גופי וסבלתי ממספר רב של שברים וחבלות [...]". בין גרסת כתב-התביעה לבין גרסת התצהיר שני הבדלים מהותיים: בכתב-התביעה צויין כי התובע היה בדרכו לעבודה ובשל פגיעת הרכב הועף מהאופנוע לכביש; לעומת זאת, לפי התצהיר הוא היה בדרכו לביתו של עובד שלו ובתאונה הועף לכיכר בכביש.
בדו"ח הפעולה נרשם כך: "גלית מבי"ח הילל יפה מדווחת על מקרה לא מובן כל כך, בהתחלה סיפר להם שזו תאונת דרכים שווא (כך במקור) נפל מאופנוע ואחר כך חזר בעצמו ואמר שזו לא תאונת דרכים, כנראה לפי טענתם זו תאונה מאופנוע. נמצא כרגע במיון ש"ס ת.ז. [...] גר ב-[...]. לא רוצה למסור עוד פרטים. לא מסר מאיפה נפל [...]". המסמך מבטא עדות מובהקת, כפולה ומכופלת, מפי השמועה.
...
הדיון בראיות הצדדים מוליך למסקנה אחת – דין התביעה להידחות.
התביעה נדחית אפוא; התובע לא הראה שנפגע בעת שרכב על האופנוע דנן – ומכאן שלא הוכחה חבות של הנתבעת, מבטחת האופנוע, לפצותו.
התובע ישלם לנתבעת את הוצאות ההליך בסך 6,000 ₪ ושכ"ט עו"ד (כולל מע"מ) בסך של 34,000 ₪, שניהם בערכי יום פסק-הדין (להלן יחד הסכום הפסוק).
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו