הא ותו לא. כך, בדו"ח האמבולנס מיום התאונה (16.02.17) צוין כך (מוצג א' לתיק המוצגים, ההדגשה אינה במקור – ס.ח'):
"האדון מספר כי נפל מהעגלה של המשאית וכתוצאה מכך ניחבל בברך שמאל ובקרסול שמאל".
בדו"ח סיכום אישפוז של המחלקה האורתופדית במרכז הרפואי "אסף הרופא" מיום 17.02.17 צוין כך (מוצג ב' לתיק המוצגים, ההדגשה אינה במקור – ס.ח'):
"לדבריו במהלך עבודתו נפל מגובה של כ-1.5 מטר ונחבל בברך וקרסול שמאל...".
בגירסה זו, אין כל זכר לנפילה במהלך ירידה מן המשאית או לעצירה במהלך נסיעה במטרה לחזק את המטען לצורך המשך נסיעה בטוחה, כפי שנטען מאוחר יותר על ידי התובע על מנת לבסס טענתו לתחולת חוק הפיצויים.
בתביעה לקביעת דרגת נכות מעבודה ולתשלום גמלת נכות מעבודה שהגיש התובע במוסד לביטוח לאומי ביום 23.03.17, כאשר התובע כבר היה מיוצג על ידי בא כוחו בהליך זה, העלה התובע לראשונה גרסה ולפיה הוא נפגע במהלך ירידה מהמשאית בעת שהייתה מונעת (מוצג ד' לתיק המוצגים):
"נפילה מהמשאית בעת ירידה כאשר המשאית הייתה מונעת".
בהודעה על תאונת דרכים שמסר התובע, לטענתו בחלוף כחודשיים-שלושה ממועד התאונה (ראו עמוד 12 שורות 4-5 לפרוטוקול), העלה התובע לראשונה גרסה מורחבת כדלקמן (מוצג ג' לתיק המוצגים):
"אני מופא בראזי הגעתי לפריקה במושב זיתאן פתחתי את החלון ועליתי למשאית חקיתי (טעות במקור – ס.ח') לפריקה אחרי הפריקה צד אחד עליתי לעגלה להוציא את הבינדות (הכוונה לקורות עץ, ראו עמוד 11 שורות 9-12 לפרוטוקול, הערה שלי – ס.ח') רציתי לרדת מהעגלה החלקתי ונפלתי על הריצפה".
בתעודה רפואית ראשונה לנפגע בעבודה מיום 29.06.17 נכתב כך (מוצג ד' לתיק המוצגים):
"נפילה ממשאית בעת ירידה כאשר המשאית הייתה מונעת בזמן עבודתו בשטח במושב זיתאן במרכז הארץ".
בכתב התביעה, העלה התובע גרסה לקונית וקצרה באשר לנסיבות התאונה, כפי שצוטטה לעיל, ולפיה בעת שירד מן המשאית, כאשר הייתה מונעת, נפל ונפגע ברגלו.
לאחר נסיעה של 10 מטרים, הבחין התובע בקורות עץ בולטות, או אז עצר את המשאית, עלה לעגלה כדי לקשור את המטען ונפל תוך כדי ירידה ממנה (עמוד 3 שורות 23-31, עמוד 4 שורות 1-3, עמוד 10 שורות 15-17, עמוד 13 שורות 1-20 לפרוטוקול).
...
שקלול הראיות והנימוקים שפורטו לעיל , הביאוני למסקנה כי התובע לא עמד בנטל הראיה הרובץ לפתחו ולא הוכיח כי נזקיו נגרמו בנסיבות המתוארות על ידו.
התובע לא הוכיח כי התאונה אירעה בעת "שימוש ברכב מנועי" "למטרות תחבורה". משכך, הרי שלא הוכח כי מדובר בתאונת דרכים בגינה הוא זכאי לפיצוי מאת הנתבעת ודין התביעה – להידחות.
סיכום
על יסוד האמור לעיל, התביעה נדחית.