התביעה, שהוגשה מכוח חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים תשל"ה 1975 ("החוק"); עוסקת בנזקי הגוף של התובעת בגין התאונה.
התובעת בחרה שלא למצות תחילה את זכויותיה במל"ל נפגעי עבודה, ועתרה למינוי מומחה מטעם ביהמ"ש בתחום האורתופדי.
הנכויות הזמניות, הסתיימו לפני כן.
הנתבעת, בסיכומיה מיום 9/7/20, טענה שיש לנכות את דמי הפגיעה ולהמתין להודעה ביחס לשווי הנכויים בגין נכויות זמניות ולחלוף המועד להגשת ערעור על קביעת המל"ל.
ביום 12/7/20, במסגרת סיכומי תשובה, הצהירה התובעת באמצעות ב"כ, שלא ערערה וכי אין בכוונה לערור על החלטת המל"ל.
בנסיבות אלו, ובשים לב לכך שהתובעת מיצתה, לכל הפחות, את המינימום הנידרש ממנה במסגרת פניה למל"ל נפגעי עבודה, לצורך קביעת נכות רפואית זמנית וצמיתה, הרי שאין להורות על ניכוי סכומים כלשהם, מעבר לדמי הפגיעה הנ"ל.
סוף דבר:
אני מחייבת את הנתבעת 2 לשלם לתובעת פיצוי בסך 212,516 ₪ בגין התאונה מושא התביעה.
...
בנסיבות אלו, אני קובעת שהנכות הרפואית בשיעור של 10%, צופה גם פני עתיד, שאין ודאות אם יתרחש, וכי לכל היותר, היא אוחזת בחובה אפשרות להחמרה איטית וקלה בשינויים בברך.
עוד שוכנעתי כי בהתאם לכך, חישוב הפיצוי ייעשה, בראשי הנזק הרלבנטיים, על דרך האומדנא.
הפסדי שכר בעבר ופגיעה בכושר השתכרות:
התובעת טוענת להפסדי שכר בתקופות אי הכושר, ומפנה לתלושי שכר שצורפו לתצהירה; הנתבעת הגישה דו"ח רציפות ביטוח בעבודה; אין חולק כי שכרה של התובעת, לפחות מאז שנת 2016, הושבח משמעותית, ובהדרגה; הנכות הרפואית הנובעת מהתאונה (מעבר לשתי תקופות א"כ קצרות, של 3 ח' במצטבר), עמדה על 5% למשך חלק נכבד מהתקופה שעד חודש 8/17, וכיום הנכות הרפואית עומדת על 10%, היא נקבעה מחמת הספק וצופה פני עתיד, כמפורט בהרחבה לעיל; עוד, כמפורט לעיל, שוכנעתי שלא ניתן לזקוף לחובת התאונה ולמהלך הרפואי השפעה לרעה על המסלול התעסוקתי של התובעת; מכל האמור, ראיתי להעמיד את הפיצוי המגיע לתובעת בראשי הנזק הנ"ל, לעבר ולעתיד גם יחד, כולל רכיב ההפרשות לביטוח פנסיוני, על סך של 116,000 ₪.
לאור זאת, התביעה בראש נזק זה נדחית.
הנכויות הזמניות, הסתיימו לפני כן.
הנתבעת, בסיכומיה מיום 9/7/20, טענה שיש לנכות את דמי הפגיעה ולהמתין להודעה ביחס לשווי הניכויים בגין נכויות זמניות ולחלוף המועד להגשת ערעור על קביעת המל"ל.
ביום 12/7/20, במסגרת סיכומי תשובה, הצהירה התובעת באמצעות ב"כ, שלא ערערה וכי אין בכוונה לערור על החלטת המל"ל.
בנסיבות אלו, ובשים לב לכך שהתובעת מיצתה, לכל הפחות, את המינימום הנדרש ממנה במסגרת פניה למל"ל נפגעי עבודה, לצורך קביעת נכות רפואית זמנית וצמיתה, הרי שאין להורות על ניכוי סכומים כלשהם, מעבר לדמי הפגיעה הנ"ל.
סוף דבר:
אני מחייבת את הנתבעת 2 לשלם לתובעת פיצוי בסך 212,516 ₪ בגין התאונה מושא התביעה.