מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תאונת דרכים של רוכש רכב יד שנייה

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

טענות התובע – לאחר תאונת הדרכים והחזר מלוא ההלוואה העומדת על פי דרישת הנתבע, רכש התובע רכב יד שניה כיוון שמצבו הכלכלי לא איפשר לו לרכוש רכב חדש אף אם היה מממש את מלוא ההלוואה העומדת.
...
מסקנה זו מתחזקת לאור העובדה כי קצבת הניידות לא נשללה בהיעדר תנאי הזכאות אלא בשל חוב של הפרש הלוואה עומדת, שכאמור בוטל.
התוצאה איפוא כי התביעה מתקבלת.
כמו כן ישלם הנתבע לתובע הוצאות ושכ"ט עו"ד בסך של 4,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

רכב שהופקד במיגרש בידי התובע 1, סוחר רכב ,ניזוק בתאונת דרכים וגרם כנטען ניזקי רכוש לכלי רכב אחרים.
לגירסת התביעה ,במסגרת מפגש של התובע 2 אצל חבר הביע מכרו של האחרון, בשם ניסים קוממי, ( להלן- קוממי ) רצון לרכוש רכב יד שניה לאישתו.
...
לפיכך להבנתו ( עמ 27 לפר') : "מי שרקח את הענין הזה זה זולפין יחד עם בן נון וקוממי . הם הבינו שהנסיעה לא הייתה במסגרת סחר . אז גייסו את מר קוממי כקונה פוטנציאלי." לחזוק המסקנה הנ"ל הפנה החוקר לשיחת טלפון שנערכה בין התובע 2 לקוממי בשעה 16.00 יום קודם לתאונה.
הנזק לטענת ב"כ הנתבעת, דין התביעה להידחות משנכשלו התובעים בהוכחת הנזק ,ונראה כי הצדק עמו.
לאור האמור, התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2017 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

ביום 2.1.2012 נפגע רכב בבעלותה של התובעת בתאונת דרכים עם רכב בו נהג הנתבע 1.
לטענת התובעת, אין לה יתרון בשוק הרכבים המשומשים, שכן היא אינה רוכשת רכבים יד שנייה, וממילא המחיר שהיא יכולה לרכוש בו מוצר תחליפי לזה שניפגע, בהתאם למבחן שנקבע בהחלטת הביניים, הוא שווי השוק המשתקף במחיר המחירון.
בין אם הדבר נעשה בזיקה ישירה לתאונה, ובין אם על דרך הערכה מעת לעת של הצרכים, הדעת נותנת כי גריעת רכב מהמלאי גורמת בשלב זה או אחר לרכישה של רכב חדש.
...
לסיכום: דעתי היא כי כאשר נפגע בתאונה רכב של חברת ליסינג באופן שהרכב יצא מכלל שימוש, והאחריות לתאונה רובצת על מי שפגע ברכב של חברת הליסינג, זכאית חברת הליסינג לפיצוי לפי שווי השוק של הרכב (המביא בחשבון את העובדה שהרכב היה בשימושה של חברת ליסינג), בלא קשר למחיר בו נרכש הרכב או לזכאותה של חברת הליסינג להנחות בעת קניית רכבים חדשים.
סוף דבר מכל הטעמים האמורים, אני סבור כי התובעת זכאית לפיצוי לפי שווי השוק של הרכב שנפגע.
לפיכך, התביעה מתקבלת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2014 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

מימצאי הבדיקה הצביעו על כך שהרכב עבר תאונת דרכים שגרמה לליקויים בעלי משמעות גבוהה, הגורמים לירידת ערך משמעותית של הרכב.
מכאן, שהתובע ידע שהוא רוכש רכב יד שנייה שעבר מספר תאונות.
שנית, התרשמתי לחיוב מעדותו של רוכש הרכב מר נאסר.
...
סוף דבר – התביעה מתקבלת בחלקה.
אני מחייב את הנתבעות לשלם לתובע את הסכומים הבאים: הנתבעת 1: סך 5,390 ₪.
בהתחשב בהיקף ההליך, אך גם בהתחשב בתוצאה אליה הגעתי, אני מחייב את הנתבעות בהוצאות משפט על הצד הנמוך בסכום גלובאלי בסך 2,000 ₪ וכן בשכ"ט ב"כ התובע בסך 4,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

התובע רכש רכב יד שנייה, לאחר שהסתמך על טופס בדיקה שביצע מכון בדיקה שבבעלות הנתבע 2.
בחודש אוקטובר 2012 היה הרכב מעורב בתאונת דרכים קשה, לאחר שנסע אך ורק 8,229 ק"מ. הרכב ניזוק קשה בכל חלקו השמאלי, תוך כדי גרימת נזק כבד לשלדת הרכב ולמכללים בטיחותיים בו. שמאי מטעם חב' קשר רנט קאר קבע את שווי הרכב עובר לתאונה היה 101,869 ₪ (בהיתחשב בעבודה שמדובר ברכב חברת השכרה, תוך הפחתת המע"מ) וכי בתאונה נגרם לרכב נזק בשיעור של 51% מערכו.
התובע נחקר חקירה שכנגד בה העיד כי אין לו זיכרון דברים על רכישת הרכב; יש לו העברות בנקאיות של הסף 105,000 ₪; בעת הבדיקה ראה שיש לרכב שיפשוף קל ליד הגלגל האחורי שמאלי; כשאדם מגיע מכון ואומרים לו שהוחלפה דלת אינו יודע אם הרכב עבר תאונה קשה או לא; יש הבדל מהותי בין מה שנאמר לו במכון של הנתבע לבין מה שנאמר לו במכון בסט טסט; אמנם כתוב בטופס הבדיקה של המכון שיש לבדוק מקוריות הרכב, אך לא אמרו לו דבר בקשר לתאונות, רק אמרו לו שמדובר ברכב של ליסינג, וזה שצריך לבדוק; המישטרה מצאה את המוכר, אך אינו יודע את שמו; זו הפעם הראשונה שהוא קונה רכב מיד שניה ולא דרך חברה; קנה פעמיים רכב פעמיים אך לא מאדם פרטי, ותמיד הסתפק בבדיקה במכון.
...
התובע היה נמנע מרכישת הרכב במיוחד אם היה נכתב בחוות הדעת שיש בשלדת הרכב פגיעה בעלת משמעות גבוהה על כן סבור אני שעל הנתבע לפצות את התובע בסך 33,200 ₪.
לאור זאת, סבור אני שיש לחייב את הנתבע 2 לשלם לתובע פיצויים בגין עגמת נפש בסך 2,000 ₪ נכון ליום הגשת התביעה.
סוף דבר: לאור כל האמור לעיל, על הנתבע 2 לשלם לתובע כדלקמן: 1) את הסך 37,480 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה ורבית מיום הגשת התביעה (20.5.13) ועד ליום התשלום בפועל; 2) את הוצאות המשפט בתוספת הפרשי הצמדה ורבית מיום מתן פסק הדין ועד ליום התשלום בפועל; 3) שכ"ט עו"ד בסך 5,000 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה ורבית מיום מתן פסק הדין ועד ליום התשלום בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו