על פי חומר החקירה עולה כי ביום 14.07.20, נעצרה המונית הנ"ל אשר היתה נהוגה על ידי אחמד עבאסי (להלן: "הנהג") והתברר כי לנהג הנ"ל רישיון נהיגה לדרגה B, וכי רישיון זה אינו מתאים למונית.
בית המשפט העליון הדגיש את החשיבות לכך שבתי המשפט יעשו שימוש באמצעי אכיפה המאפשר לאסור שימוש ברכב כפי שהתווה המחוקק, זאת במציאות הקשה השוררת בכבישי ארצנו בה אזרחים רבים מקפחים את חייהם, בקבעו כי:
"ראוי שבתי המשפט יעשו שימוש באמצעי אכיפה המאפשר לאסור שימוש ברכב, כפי שהתווה המחוקק....האמצעי האמור נועד ליתן כלים אפקטיביים במילחמה הקשה בקטל בדרכים. נכון כי השבתת הרכב, מקום בו בוצעה העבירה, שלא על-ידי הבעלים, כי אם על-ידי אחרים, יכולה לעורר קשיים....המחוקק ניסה לאזן בין הצורך להלחם בתאונות הדרכים באמצעות אכיפה אפקטיבית והרתעתית, לבין הפגיעה בזכות הקניין של הבעלים" (רע"פ 1286/11 אמברם נ' מ"י (פורסם בנבו, 16.10.12)).
לא זו בלבד, בהתאם לתמונות שצולמו בשעת ביצוע העבירה ואשר הוצגו לעיוני, אכן הרכב נראה עם שלטי "במבחן" אולם נותרו למעשה הכובע של מונית ושלטים של המונית עם מספר על שני צידי הרכב.
...
דיון
לאחר ששמעתי את טענות הצדדים ועיינתי בחומר הראיות נחה דעתי כי דין הבקשה להידחות.
הראיה היא שהמבקש עצמו, שהינו סוחר רכבים, ואשר מחזיק בתו סחר מתאים, ישב לצדו של הנהג לצורך הנסיעה לשם מכירתו, ודברים אלה נאמרו על ידו בצורה ספונטנית לשוטר בעת ביצוע העבירה כך שלא מדובר בטענה שנטענה לצורך הליך זה.
בשים לב לתקופה שחלפה עד כה מאז השבתת הרכב (15.07.20) ועד היום, שוכנעתי, כי יש בפני נסיבות אשר מצדיקות קיצור תקופת איסור השימוש לתקופה של 15 ימים מאותו מועד.
לסיכום
אני מורה על קבלת הבקשה באופן זה שתקופת איסור השימוש תקוצר לתקופה של 15 ימים מאז 15.07.20.