מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תאונת דרכים שגרמה לכאבי גב לפני היריון

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

בנוסף, התובעת היתה מעורבת בעבר בתאונת דרכים.
זאת ועוד, תלונות בגין כאב גב תחתון הנן השכיחות ביותר אצל נשים בהיריון, ובמיוחד אצל כאלה שכבר סבלו מכאב גב טרם כניסתן להיריון.
לאור האמור לעיל, הסיק המומחה כי התלונה על כאבי הגב לא נגרמה כתוצאה מההיריון, ולכן לא היתה הצדקה רפואית לאשר גמלת שמירת היריון מיום 9.2.2016 ועד ללידה.
...
מטעם הנתבע הוגשה הודעה ולפיה חוות הדעת מקובלת עליו, וכי הוא מסכים לאשר שמירת היריון החל מהשבוע ה-32 (יום 15.7.2016) ועד מועד הלידה.
לאחר קבלת התשובה לשאלת ההבהרה, היא תועבר לצדדים, והם יקבלו ארכה בת 15 יום להשלים סיכומיהם, שאם לא כן יחשבו כמסכימים למסקנה העולה מחוות הדעת ולמתן פסק דין בהתאם.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מכאן עולה כי המומחה אוחז באסכולה על פיה שמירת היריון לכשלעצמה יוצרת סכנה מהותית לאם ולעובר ולהשקפתו אינה רצויה ואין להיזקק לה במקרי גב. כמו כן , המומחה היתעלם מפגיעת התובעת בתאונת דרכים מיום 23.3.17 ויחס משקל לעובדה כי התובעת סבלה מכאבי גב גם לפני ההיריון למרות שאין משמעות לשאלה האם הליקוי נוצר בגין ההיריון או שמא ההיריון החריף את הליקוי.
בעיניין עב"ל 20714-08-13 המוסד לביטוח לאומי נ' כתב (פורסם בנבו, 5.10.14), קבע בית הדין הארצי כי יש להכיר בכאבי גב של יולדת שהועסקה כפקידה, כמזכים בשמירת היריון למרות שלא היה בהם כדי לסכן חיים אולם, הובהר כי לולא שמירת ההיריון תיגרם החמרה בכאבי הגב מהם סבלה המבוטחת.
...
לא מצאת מקום לקבל את פרשנות התובעת כפי שהוצגה וזאת שעה שקריאת מכלול קביעות המומחה בחוות דעתו מובילה למסקנה ברורה על פיה בנסיבות מקרה זה, ולא באופן קטגורי כטענת התובעת, לא נמצא מצב הנובע מן ההיריון אשר סכן את התובעת ועוברה.
לאור קביעות המומחה ומכלול נסיבות המקרה, מצאתי לאמץ את עמדת המומחה בחוות דעתו ובהתאם לכך, דין התביעה להידחות.
סוף דבר התביעה נדחית , ללא צו להוצאות.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

שכיחות זו כפולה אצל נשים שסיבלו מכאב גב לפני כניסתן להריון.
לכאב הגב התחתון הפוקד את האשה במהלך הריון ישנם כמה גורמים ומקורות אפשריים, יחד או לחוד, גורמים אלה קשורים בהיווצרות תנאים שיביאו לכאב גב בחומרות שונות: יווצרות לורדוזיס (Lordosis) שתכליתו לייצב את עמוד השידרה לגבי הטיה הנגרמת מן ה"משא" המרבי הנוצר עם גדילת הרחם בקדמת הגוף.
המשיבה שם סבלה מכאבי גב כתוצאה מתאונת דרכים.
...
במקרה דנן ד"ר נורמן מתאר "כאב חריג וקושי משמעותי". משכך אנו סבורים כדעת המומחה כי קיימת הצדקה לשמירת היריון החל מהשבוע 28 להיריון.
משכך, אנו מקבלים את התביעה בהתאם למסקנות המומחה וקובעים כי התובעת זכאית לתשלום גמלת שמירת היריון בתקופה מיום 25.1.2019 ועד 5.3.2019.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עוד לטענתה, המומחה דוגל באסכולה המתנגדת, בשל סיבות רפואיות, להתוויה על שמירת הריון בשל סיכון מפני תסחיפים וכי לדידו אין מקום לאשר שמירת הריון בגין כאבי גב. כמו כן, לטענתה המומחה קבע כי אין מקום לאשר שמירת הריון הואיל ולא ההריון הוא אשר גרם לכאבי הגב אלא תאונת דרכים מלפני ההריון, דא עקא, שבפסיקה הובהר אחרת.
...
בנסיבות אלה, לא שוכנענו שמתקיים טעם מיוחד למינוי מומחה רפואי אחר/נוסף.
באשר לטענה כי יש להעדיף את המלצת הרופא המטפל על פני חוות דעתו של המומחה מטעם בית הדין, הרי שדין טענה זו להידחות.
סוף דבר לאור האמור לעיל התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

פרופ' סודרי תיאר בחוות דעתו חוליים אורתופדיים מהם סבל התובע לפני התאונה (כאבי גב, חבלה בכתף ויד ימין בתאונה, חבלה בכף רגל ימין וכאבים בגב ובצואר כתוצאה מתאונת דרכים נוספת), ואולם פרופ' סודרי לא סבר שלמצבו הרפואי הקודם השפעה על מצבו האורתופדי הנוכחי של התובע מעבר לאמור בחוות דעתו.
עוד אציין כי הורי התובע, שסעדו אותו לאחר מכן, אם כך הדבר ובמידה ונזקק לכך, גם הם עשו כן ללא שכר, ולא הובאה בפניי כל ראיה להפסדים שנגרמו להם עקב כך. גם אשת התובע לאחר נישואיה לתובע לא יכולה הייתה להעיד על הפסדים שנגרמו לה בגין הצורך לסעוד את בעלה, בהיתחשב גם בעובדה שהחלה לעבוד במשרד הפנים במשרה מלאה לאחר התאונה, והפסיקה לעבוד כשהייתה בשמירת הריון (בתקופה זו לא יכלה לסעוד את בעלה), ולאחר מכן עזבה את עבודתה משום שזו הייתה עבודה זמנית.
...
בשקלול כל האמור לעיל, וכן טיב הפגיעות, הצורך לטפל בתחום האורולוגי, קיומם של צלקות וכאבים, אני סבורה שהתובע כאדם לא מבוגר יזדקק במהלך חייו להוציא הוצאות רפואיות גם על טיפולים אלטרנטיביים, אשר חלקם אינם ממומנים על ידי קופת החולים, ובחלקם מימון הטיפולים באופן מוגבל.
אשר על כן אני אומדת הפיצוי הראוי בגין הוצאות רפואיות לעבר ולעתיד באופן גלובלי, שיכלול בתוכו גם פיצוי אפשרי בגין ניידות, שכאמור עניין זה לא הוכח, ואולם אולי בעתיד לכשיזדקן התובע תהיה לנכותו בתאונה השפעה גדולה יותר על ניידותו, וזאת בסך של 100,000 ₪ אשר לעזרת צד ג' בעתיד, גם כאן בהתחשב בטיב הפגיעה, בגיל התובע ובעובדה שלפגיעות התובע בתאונה תהיה השפעה גדולה יותר בעתיד, אני סבורה שלמרות שבעבר לא הוכיח התובע הוצאת הוצאות לעזרת צד ג', סביר שהוא יזדקק להוציא הוצאות מוגברות לקבלת עזרת צד ג' לו ולביתו בעתיד, לאור השפעת הפגיעה על יכולתו לבצע עבודות פיסיות.
סיכום לאור כל האמור לעיל, אני מקבלת את תביעת התובע בחלקה ומחייבת את הנתבעת לשלם לתובע את הסכומים האמורים בפסק הדין, להם מצטרפים הפרשי הצמדה וריבית כאמור בפסק הדין, ומהם מנוכים תשלומים בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כאמור בפסק הדין.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו