לפניי תביעה בסדר דין מהיר, לתשלום פיצויים בסך של 38,098 ₪, בגין ניזקי רכוש שנגרמו, על פי הנטען, לרכב התובעת, בעטיה של תאונת דרכים מיום 23.11.18 (להלן: "התאונה").
ויוטעם: גם אם הייתי מקבלת את גירסתו של הנתבע לאופן היתרחשות התאונה, עדיין הייתי קובעת כי האחריות הנזיקית להתרחשותה רובצת לפתחו, שכן בהתאם לתקנה 21(ג) לתקנות התעבורה, תשכ"א-1961, המעגנת את חובת הזהירות הכללית, מוטלת על נהג הרכב שנוהג מאחור חובה לנהוג באופן זהיר, ביחס לעוברי הדרך שנמצאים מלפנים, כדלקמן: "לא ינהג אדם רכב בקלות ראש או בלא זהירות, או ללא תשומת לב מספקת בהיתחשב בכל הנסיבות ובין השאר בסוג הרכב, במטענו, בשיטת בלמיו ובמצבם, באפשרות של עצירה נוחה ובטוחה והבחנה בתמרורים, באותות שוטרים, בתנועת עוברי דרך ובכל עצם הנמצא על פני הדרך או סמוך לה ובמצב הדרך".
יחד עם זאת, מצאתי לייחס לנהגת רכב התובעת אשם תורם בשיעור של 20% משום שרכב התובעת עצר בפתאומיות בצומת עת הרמזור בכיוון נסיעתו התחלף מירוק לאדום.
מהלך העצירה הפתאומי של נהגת רכב התובעת הפתיע את הנתבע, שסבר לתומו, כי רכב התובעת ימשיך בנסיעה יבצע "גניבת רמזור" ולא ייעצר.
...
אני קובעת, אפוא, כי הערכת הנזק בחוות דעת השמאי כורי, הינה מופרזת ומנופחת וכי מוערכים בה נזקים ברכב התובעת, אשר בהתאם לאופי התרחשות התאונה, לא ייתכן כי הם נגרמו בה. בהינתן האמור, אני מוסיפה וקובעת, כי הכרזת רכב התובעת כאובדן להלכה, קרי, רכב שהנזק בו הינו בשווי של 45%-59% מערך הרכב, איננה נכונה בנסיבות התאונה.
לכן, אין אני מקבלת אותה.
יחד עם זאת, בנסיבות בהן קבעתי כי רכב התובעת נפגע בטמבון האחורי בפינה שמאלית, וזאת באחריות הנתבע (תוך זקיפת אשם תורם בשיעור של 20% לחובת נהגת רכב התובעת) נראה לי לנכון ולצודק לא לפטור את הנתבע מתשלום פיצוי ולחייב אותו בעלות החלפת טמבון אחורי (לפי חוות הדעת) ובעלות העבודות הכרוכות בכך.