רקע וטענות הצדדים
לפניי תביעת השבה בסך 63,268 ₪, סכום תגמולי הביטוח ששילמה התובעת למבוטחה עקב תאונת דרכים.
לטענת התובעת, ביום 7.9.2017 עת עצר רכב התובעת בתמרור "עצור" , הגיח לפתע נהג רכב הנתבעות משמאל במהירות ובחוסר זהירות, סטה אל עבר רכב התובעת ופגע בו בעוצמה.
בשל כך, הוכרז רכב התובעת "אובדן כללי".
הנתבעות טוענות בכתב ההגנה כי ביום 7.9.17 ניכנס רכב התובעת לצומת בלתי פנוי, בה נסע רכב הנתבעות, וזאת בנגוד לתמרור מתן זכות קדימה שהיה מוצב בכיוון נסיעת רכב התובעת, פגע ברכב הנתבעות וגרם לתאונה ולנזקים.
כן נטען על ידי הנתבעות, כי התובעת שילמה למבוטחה סך של 6,246 ₪ שככל הנראה מדובר בתשלום של "חדש תמורת ישן", שהתובעת אינה זכאית לקבלו מכוח דיני הנזיקין.
באשר לעדות נהג הנתבעות, מר יוסי כהן, יוסי העיד לגבי היתרחשות התאונה כלהלן (עמ' 12, שורות 2-5):
"נסעתי באוטובוס צריך לחזור לכיוון מרכזית, אני לא זוכר אם זה היה סוף יום, הייתי בדרך עירונית הגעתי לכיוון הצומת, עמד רכב לבן, ראיתי אותו עומד לפני שהגעתי אליו. בערך 100 מטר פחות או יותר. הוא עמד סטאטי בצומת והתכוון לפנות שמאלה. אין אופציה אחרת חוץ מפניה שמאלה. כשהגעתי קרוב אליו הוא התפרץ לכביש. הוא פגע בחלקו הימני קדמי של האוטובוס, בפינה, סטיתי כמה שניתן."
נהג הנתבעות טען בתיק המישטרה כי הבחין ברכב התובעת, לדבריו לא ברור מאיזה סיבה הרכב שעמד פנה שמאלה וחסם לו את הדרך.
...
בדיון מקדמי שנערך לפניי ביום 28.4.2019 טען ב"כ התובעת כי יש לדחות את התביעה בשל השתק עילה, אלא שבהחלטתי מיום 24.11.19 קבעתי כי לא מתקיימים התנאים הדרושים לקיומו של מעשה בית דין וכי לא נקבע ממצא פוזיטיבי ביחס לאחריות נהג הנתבעות.
מצאתי כי אין בידי לקבל את גרסת נהג הנתבעות כי רכב התובעת התפרץ לצומת, זאת בהסתמך על העדויות שהובאו בפניי, חומר הראיות, התרשמות בית המשפט בהליך המקביל וכן נוכח העובדה כי תיק המשטרה נסגר מבלי שנקבע כי נהגת התובעת לא עצרה בתמרור עצור ולא הוגש נגדה כתב אישום.
משכך, התביעה מתקבלת בחלקה.
הנתבעות ישלמו לתובעת, ביחד ולחוד, סך של 53,778 ₪.