ביהמ"ש נידרש לשאלת סיווג התאונה דהיינו האם התובע מעורב בתאונת דרכים לפי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה-1975 (להלן: "חוק הפלת"ד"), או שמא עסקינן בתאונה שאינה תאונת דרכים ולכן חלה עליה פק' הנזיקין.
כל הפעולות שבוצעו לא היה בהן כדי לקטוע את מהלכה הטבעי של הנסיעה, לא סטייה מתוואי הדרך, לא חפוש חניה במיוחד לא נטילת פסק זמן מהנסיעה ומכיוון שהתובע לא חדל מלעשות שימוש ברכב המנועי בזמן עצירתו הרגעית והתכוון לנסוע מיד לאחר מכן, כי אז השמוש הנו למטרת תחבורה.
שימוש ברכב המנועי
חוק הפלת"ד קובע בסעיף 1 מהו "שימוש ברכב מנועי" כדלקמן:
"נסיעה ברכב, כניסה לתוכו או ירידה ממנו, החנייתו, דחיפתו או גרירתו, טפול-דרך או תיקון-דרך ברכב, שנעשה בידי המשתמש בו או בידי אדם אחר שלא במסגרת עבודתו, לרבות הדרדרות או היתהפכות של הרכב או היתנתקות או נפילה של חלק מהרכב או מטענו תוך כדי נסיעה וכן הנתקות או נפילה כאמור מרכב עומד או חונה, שלא תוך כדי טיפולו של אדם ברכב במסגרת עבודתו ולמעט טעינתו של מטען או פריקתו, כשהרכב עומד".
לצרכי הגדרה זו טענו הנתבעים 1-4 כי השמוש שהתבצע בנסיבות הנו "נסיעה ברכב". הנתבעת 5 מצידה טענה כי לא היה כל שימוש ברכב וכי הרכב היה במצב עמידה ולכן שימש זירה להתרחשות התאונה.
בדומה לערכאות דיוניות נוספות אף אני סבור כי יש מקום לצמצם את הגדרת השמוש במונח "נסיעה", כמו בפסיקתה של חברתי הש' אירית קלמן ברום בת"א (ת"א) 17331-01-17 פלונית נ' שומרה (31.5.22) בו נדון מקרה בו רכב עצר במפרץ אוטובוסים כשאז היתנגש בו רכב אחר והתרחשה תאונת דרכים ונשאל האם נעשה ברכב הנפגע שימוש בעת התאונה השיב ביהמ"ש בשלילה מאחר והעצירה בצד הדרך נועדה לאתר מסעדה בטלפון.
...
בדומה לערכאות דיוניות נוספות אף אני סבור כי יש מקום לצמצם את הגדרת השימוש במונח "נסיעה", כמו בפסיקתה של חברתי הש' אירית קלמן ברום בת"א (ת"א) 17331-01-17 פלונית נ' שומרה (31.5.22) בו נדון מקרה בו רכב עצר במפרץ אוטובוסים כשאז התנגש בו רכב אחר והתרחשה תאונת דרכים ונשאל האם נעשה ברכב הנפגע שימוש בעת התאונה השיב ביהמ"ש בשלילה מאחר והעצירה בצד הדרך נועדה לאתר מסעדה בטלפון.
מכאן שאין עסקינן בשימוש ברכב, ולכן חוק הפלת"ד אינו חל ודין התביעה כנגד הנתבעת 5 להידחות.
סוף דבר
התביעה כנגד הנתבעת 5 נדחית.