מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תאונת דרכים עצמית ופסילת רישיון בשל חבלה עצמית

בהליך תאונת דרכים (ת"ד) שהוגש בשנת 2015 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

להלן מספר דוגמאות: בת"ד 4138-06-12 מדינת ישראל נ' אסדי (מיום 27.05.14) שם בגין עבירה של נהיגה בשיכרות מכוח חזקת הסרוב וגרימת תאונת דרכים עצמית שכתוצאה ממנה ניחבל הנאשם, נוסע ברכבו וכלי הרכב נזוקו, גזרתי בין היתר 60 ימי מאסר לריצוי בעבודות שירות ופסילה 28 חודשים.
לעניין תקופת פסילת הרישיון, הרי כידוע המחוקק קבע פסילת מינימום של 24 חודשים אך המיתחם כמובן מתחיל מעונש זה ובמקרה של תאונה המלווה בעבירת נהיגה בשיכרות אזי המיתחם הוא עד 5 שנות פסילה.
...
יחד עם זאת, יש לקחת בחשבון את העובדה שזו לו העבירה הראשונה של נהיגה בשכרות וכן את העובדה כי התאונה לא גרמה לפגיעות בנפש, ומשכך הגעתי למסקנה כי אין מניעה שתקופת המאסר תרוצה בדרך של עבודות שירות.
במקרה דנן, אני סבור כי יש להטיל פסילה למשך 36 חודשים בנוסף לרכיבי הענישה האחרים וזהו העונש המתאים לנאשם אשר נמצא בתוך מתחם הענישה.
גזר דין לאור כל האמור, אני דן את הנאשם לעונשים הבאים: תשלום קנס בסך 1,500 ₪, אשר ישולם ב- 5 תשלומים חודשיים, החל מיום 02.08.15.

בהליך תאונת דרכים ללא נפגעי גוף (נ"ב) שהוגש בשנת 2014 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

כאשר מי שנהג בשיכרות גם באותן הנסיבות מעורב בתאונת דרכים ואפילו נגרם בה נזק לרכוש בלבד, בתי המשפט לא הסתפקו בפסילת הרישיון אלא השיתו לעתים גם עונשי מאסר- החל ממאסר על תנאי דרך מאסר בעבודות שירות ועד מאסר מאחורי סורג ובריח למשך חודשים ספורים.
· בת"ד 3767-01-11 מדינת ישראל נ' דוויאת (מיום 31/1/13) = בגין נהיגה בשיכרות של 159 מיליגרם וגרימת תאונת דרכים עצמית שכתוצאה ממנה נגרם נזק לרכוש בלבד, השית כבוד השופט מהנא 3 חודשי מאסר לריצוי בעבודות שירות ו-3 חודשי מאסר על תנאי.
אשר על כן, לאחר ששמעתי את טיעוני הצדדים ובהמשך לאמור לעיל, אני משיתה על הנאשם את העונשים הבאים: · מאסר למשך 5 חודשים וזאת על תנאי למשך 3 שנים והתנאי הוא שלא ינהג בזמן פסילה ו/או בשיכרות ו/או תחת השפעת סמים או אלכוהול, ו/או יגרום לתאונת דרכים בה תיגרם לו או לאחרים חבלה של ממש.
...
אשר על כן, לאחר ששמעתי את טיעוני הצדדים ובהמשך לאמור לעיל, אני משיתה על הנאשם את העונשים הבאים: · מאסר למשך 5 חודשים וזאת על תנאי למשך 3 שנים והתנאי הוא שלא ינהג בזמן פסילה ו/או בשכרות ו/או תחת השפעת סמים או אלכוהול, ו/או יגרום לתאונת דרכים בה תיגרם לו או לאחרים חבלה של ממש.

בהליך עבירות שאינן תאונות דרכים ואינן דו"חות (פ"ל) שהוגש בשנת 2014 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בנוסף הרשעה מיום 29/4/14 של נהיגה בשיכרות וגרם תאונת דרכים עצמית מיום 29/9/12 (ראה נ"ב (ים) 6696-05-13).
לנאשם גם עבר פלילי הכולל סמים, אחזקת אגרופן וגרימת חבלה.
פסילת רישיון נהיגה - הגם שעונש זה אינו אפקטיבי לגבי נאשם זה ואחרים הנוהגים שוב ושוב ללא רישיון נהיגה או בזמן פסילה, ו/או בשיכרות, העונש לגבי עבירת השכרות מתחיל בשנתיים ימים – עונש הפסילה המינימלי הקבוע בחוק, ועד לפסילה בת מספר שנים ואפילו לצמיתות, תלוי בעבירות השונות שנלוו לנהיגה בשיכרות, תדירות ביצוע העבירה, ועברו של הנאשם.
עוד מבקש הסניגור להיתחשב בתקופה בה היה הנאשם במעצר בית וכן בתקופת הפסילה בת 30 החודשים שהושתה על הנאשם ע"י כב' השופט ריבלין בתיק השכרות ותאונת הדרכים (נ"ב 6696-05-13 הנ"ל).
...
גזר הדין לאחר ששקלתי טיעוני הצדדים, אני סבורה כי העונש ההולם את העבירות שביצע הנאשם שבפני, הוא לא פחות ממאסר בן 5 חודשים ופסילה בת 3 שנים.
לאחר ששקלתי טיעוני הצדדים ולאור האמור לעיל, אני דנה את הנאשם לעונשים הבאים: · מאסר בפועל למשך 5 חודשים, בניכוי ימי מעצרו בגין תיק זה. · קנס בסך 2,000 ₪ או 10 ימי מאסר תמורתם.

בהליך תאונת דרכים (ת"ד) שהוגש בשנת 2017 בתעבורה מחוז מרכז נפסק כדקלמן:

מיתחם ענישה בתאונת דרכים של חבלות של ממש נע בין פסילה שלא תפחת משלושה חודשים ויותר משנה.
עסקינן בתאונת דרכים עצמית אשר תוצאותה חבלה של ממש לנאשם.
פסילה על תנאי הנני פוסל את הנאשם מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 3 חודשים וזאת על תנאי למשך 3 שנים והתנאי הוא שלא יעבור אותה עבירה בה הורשע או עבירות תוספת ראשונה או שנייה.
...
לאור האמור הנני קובע כי מתחם העונש ההולם לאור נסיבות בצוע העבירה על פי עובדות כתב האישום הינו: פסילה בפועל לתקופה של 3 חודשים ועד 9 חודשים, פסילה על תנאי, קנס שנע בין מאות לאלפי ₪.
לאחר שהתחשבתי בטיעוני הצדדים ולאחר ששקלתי את השיקולים השונים, הנני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: קנס הנני גוזר על הנאשם קנס בסך 1,500 ₪ או 30 ימי מאסר תמורתו.

בהליך ערעור פלילי תעבורה (עפ"ת) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

שירות המבחן מתרשם נוכח האמור, כי המערערת מצויה בסיכון גבוה לפגיעה עצמית במידה ויוטל עליה מאסר ממשי, והמלצתו היא להטלת מאסר בעבודות שירות לתקופה המירבית, הטלת פסילת רישיון נהיגה לתקופה ממושכת ופצוי למשפחת המנוח.
בע"פ 6358/10 מחמוד קבהא נ' מדינת ישראל (24.3.2011), בו נסקרה ההלכה, נאמר: "מדיניות הענישה המחמירה והמרתיעה באה לידי ביטוי בכך שעל פי רוב הרשעה בעבירות גרימת מוות ברשלנות בתאונות דרכים מחייבת הטלת עונש מאסר בפועל ופסילת רישיון לתקופה ממושכת... עם זאת, יש לשקול כל מקרה על פי נסיבותיו המיוחדות ונסיבותיו האישיות של הנאשם כאינדיבידואל ולאזן בצורה ראויה ביניהן לבין מדיניות הענישה האמורה...". ברע"פ 1031/19 עלי שלבי נ. מדינת ישראל (28.2.2019), נדון עניינו של נהג שסטה בחדות ובמהירות מנתיב נסיעתו ופגע ברכב פיאט שנסע בנתיב הנגדי, וגרם למותו של נהג הפיאט ולפציעתם של שלושה נוסעים שישבו בשני כלי הרכב.
...
נוכח החומרה שבעבירת השכרות ורמת הרשלנות שהביאה לתוצאה הקשה מנשוא במותו של המנוח, תוך שאנו לוקחים בחשבון את "האשם התורם" עקב אי-חגירת חגורת בטיחות, אנו קובעים, שמתחם העונש ההולם את האירוע נע בין 10 – 30 חודשי מאסר בפועל, לצד פסילה משמעותית ופיצוי.
עם זאת, ומבלי שאנו מתעלמים מהמלצת שירות המבחן, לא מצאנו מקום להימנע מהטלת מאסר בפועל, נוכח שיקולי הענישה הרחבים והאיזון ביניהם, במרכזם האינטרס הציבורי המחייב להילחם בנגע תאונות הדרכים באמצעות ענישה מחמירה, שהוא בנפשינו.
נוכח האמור, החלטנו לקבל את הערעור באופן חלקי כך שהמערערת תישא עונש מאסר בפועל המצוי ברף התחתון של מתחם העונש ההולם אותו קבענו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו